Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én nem értem, hogy tud kialakulni a családon belüli erőszak, folyamatos bántalmazás?
Mindig olvasni (most pl. Demcsáknál volt), hogy a férje verte, bántalmazta, lelkileg terrorizálta, stb.
Én ezt nem értem, egyszer megtörténhet, de aki utána is a bántalmazóval marad, az úgy gondolom megérdemli a sorsát, utána ne állítssa be magát áldozatként, hogy jaj hát én vagyok a nő, éveken át ezt meg ezt kellett elviselnem. Olyan meg nincs, hogy nem volt más választás, mert az mindig van.
Kérdező, a lelki terror, úgy látom nem tudod, mit jelent.
18 éves koromig én sem tudtam, de összeköltöztünk mostohaanyámékkal:
- jópofizás, kedveskedés, aztán hopp egy beszólás (dagadt vagy), ami szrul esett
- utána megint x hétig normálisan viselkedett, majd megint egy odamondás (ilyen hlyét)
- aztán ezek a dolgok sűrűsödtek, kb. fél év alatt napi szintűvé váltak (ezt nem így kell, elrontottad, már megint elcs.szted, miattad nem tudok elindulni...)
- mondtam valamit, azonnal: "ez f..zság", vagy "ekkora bromságot hogy mondhatsz"
- lelkendezve mesélem, hogy megyek állásinterjúra: minek, úgysem sikerül, vagy nem tudom, mit erőlködsz
- gúnyos pillantások, lenézés...
És ez ment hat évig. Kilépni nem tudtam, mert közben zsarolások:
- ha elmész, nem jöhetsz vissza
- elhagyom apádat (apa máig szerelmes ebbe a pitsába)
Eredmény:
- önbizalomhiány, "semmire nem vagyok képes"-érzés
- visszahúzó lettem, félek az ismeretlentől (mindentől)
- nem merek véleményt nyilvánítani, mert az van bennem, hogy h.lyeség lesz, és lenéznek érte, és sorolhatnám
81 %-os ki nem állhatom az ilyen "válaszadókat" mint te. Aki egyből a kérdés jogosságát firtatja, meg a kérdeztőbe köt bele, hogy buta, tudatlan, stb. Mások érdekes mód tudtak normális választ adni, te úgy látszik szeretsz kimondottan inkább a kérdezővel foglalkozni. És mindezt fölényeskedő, lenéző, arrogáns stílusban, mint valami mindenttudó, aki majd nagy kegyesen megossza velem a tudást, mintha ő szarta volna a spanyolviaszt. Szóval köszi, a te tanácsaidból nem kérek! :) Ja, és majd én rakok szmájlit, szerencsére ezt még nem te mondod meg!
A többieknek köszönöm a válaszokat.
Kérdező! Most nagyon kemény gyereknek érzed magad, de a helyzet az, hogy ÉN pontosan tudom miről beszélek, te meg azt se érted, amit kérdezel... nagy különbség... testközelből éltem át a terrort, nincs mit magyarázni rajta. Nem kérsz te senki tanácsaiból, nemcsak az enyémből, hisz itt írod, hogy nem lettél okosabb... holott vagy 30an leírták neked A-tól Z-ig, mi a szitu. Minek írjam le 31.-nek?
Nem kell neked a tanács,mert a végén még rájönnél, mekkora barom voltál, az meg ugye rossz.
Te ne utáld az olyanokat, mint én, hanem nézz magadba. Névtelenül, arctalanul lenézel idegen bántalmazottakat,m elítéled őket, hogy gyengék, buták, és aztán baj, ha valaki ugyanezt teszi veled? Rossz, mi? Na hát üdv a klubban.
Az érdekesség kedvéért csak két idézet tőled:
"úgy gondolom megérdemli a sorsát" - Igen, te úgy gondolod, mert te a jóisten vagy, aki a sorsokról ítélkezik, ugyebár.
"Olyan meg nincs, hogy nem volt más választás, mert az mindig van." - Vagy csak szoros a szemellenződ!
Saját szemünkben a gerendát?
Kérdező
Ez egy sokkal hosszabb, bonyolultabb folyamat.
Az agresszorok legtöbbször elbűvölő, meg nyerő emberek. Határozottnak, céltudatosnak mutatják magukat.
Általában megalkuvó, önbizalomhiányos nőket keresnek.
Mire a fizikai erőszakra sor kerül, addigra a nő már lábtörlő-szindrómás. Bármit megtenne, hogy újra minden olyan legyen, mint a kapcsolatuk elején.
Három ciklust lehet elkülöníteni:
Felgyülemlés. Az agresszor magába fordul, szinte figyelembe sem veszi a társát.
Kitörés. Ez ami a kapcsolatokban a legnagyobb változó. A kapcsolat elején inkább csak egy kiprovokált vita. A lényege, hogy szavakkal és/vagy tettekkel a másik felet megalázza, bántalmazza.
Mézeshetek. Az agresszor könyörög a megbocsátásért. Kedves, figyelmes, szeretetreméltón viselkedik.
A ciklusok ideje egyre rövidül, a vége a klasszikus "hazajön,megver,este meg szexelne".
Mire idáig eljut a dolog, gyakran vannak gyerekek is.
Nagymamám egyszer próbált megszökni. A második lányával volt terhes. Dédapám hazazavarta. Teljes lelki fizikai és gazdasági terrorban tartotta Nagyapám.
Javaslom nézd meg a NANE oldalát.
"Nem kérsz te senki tanácsaiból, nemcsak az enyémből, hisz itt írod, hogy nem lettél okosabb"
Érdekes az előbb még azt írtad, hogy ne várjam, hogy a GYIK-en legyek okosabb...:D Most meg csodálkozol, hogy ezt írtam? :D
( mondjuk ezzel úgymond lenézed a többi válaszadót is, akik esetleg adnak értelmes választ, nem úgy mint te)
Amúgy meg hogy a kérdés csak vitát szít? Hát igen, egyedül te vitázol itt, senki más, úgyhogy neked kéne lemenned a kocsmába, mert úgy látom téged ez éltet.
Na befejeztem a veled történő eszmecserét, unalmas vagy. Nem kell jönnöd a kérdésemhez.
Ja még egy utolsó: ha én "úgy gondolom" az nálad azt jelenti, hogy isten vagyok? Ha én gondolok valamit valamiről, azt még nem én szabályozom, hogy úgy is lesz! Micsoda eszmefuttatás...
Na viszlát, te pökhendi pojáca. :)
Szabadulnál a vitából, mi? Érdekes, pedig az ilyen provokatív kérdéseknek mindig ez a céljuk. Bocsika, ha rá kellett jönnöd önnön szánalmasságodra, és hogy mennyire nem értesz ahhoz, amit hápogsz.
Ha tényleg unnál és nem érdekelnélek, már réges régen nem reagálnál nekem. Te is tudod, és én is tudom, hogy egy tudatlan, nagyképű tulok vagy, aki próbált itt pár szimpatizánst gyűjteni az elméletéhez, de rá kellett jönnie, hogy igen, egyedül van azzal a problémájával, hogy nem képes felfogni és elfogadni mások nyomorát.
Neked még nagyon sok mindent kell tanulnod az emberekről, de mindenekelőtt magadról, hogy ne kelljen akkorákat égned, mint most ezzel a kérdéssel és a válaszaiddal. Sok sikert ehhez.
Ui: A "nem tanultam semmit"-idézettel kapcsolatos megjegyzésed öngól, de szerintem rájössz, ha visszaolvasgatod. Jó szórakozást a továbbiakban mások élethelyzetének a lebecsmérléséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!