Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindenképpen testvéreknek tűnnénk, ha -né nélkül venném fel a nevét, és a lánykori nevem elhagynám?
Ez volt az első reakciója a páromnak, amikor mondtam neki, hogy így szeretném. A lánykori nevem mindenképp el szeretném hagyni, de a -né végzéstől konkrétan hidegrázást kapok. Szóval ha pl. nem Kovácsné Júlia lennék, hanem Kovács Júlia, miközben a párom Kovács János. Akkor az valóban mindenkinek az jutna eszébe, hogy testvérek vagyunk? Nem ő az első, akitől ezt a véleményt kaptam. Külföldön születtem (Vajdaságban), ott a -né végződés nem túl gyakori, nagyjából mindenki úgy veszi fel a férje nevét, mint egy sajátot, és a lánykorit elhagyja. Tudom, divat mostanság, hogy megtartom a lánykori nevem is, és fel is veszem a páromét, de ezt semmiképpen sem szeretném.
Itt tényleg mindenkinek ez lenne a reakciója rá? Hogy testvérek vagyunk?
Tulajdonképpen csak kíváncsiságból kérdezem, nem változna meg a válaszok függvényében a véleményem/szándékom, de őszintén érdekel, mi ezzel kapcsolatban a közvélemény.
Előre is köszönöm!
Egy nagy cégnél adminisztratív munkakörben dolgozom, egész nap pörögnek előttem az alkalmazottak nevei. Van vagy 100-200 Nagy, Kis(s), Kovács, Szabó, Varga, Szász, róluk se gondolom, hogy egy egész családi klán dolgozna nálunk. De ritka nevekből is akadnak bőven duplikációk, ritkább esetben rokonok, gyakrabban névrokonok.
De azért se értem ezt a kritikát, mert a Kovácsné Szabó Irének is leginkább Kovács Irénként szoktak szóban bemutatkozni. Iratokat nem mutogat az ember egy egyszerű ismerkedésnél. Akkor az miben más?
Valamelyik nap volt itt egy kérdés, h a kérdező Szabó de a férje is Szabó, hogy vegye fel a nevét?
Ott se jutott senkinek eszébe, hogy testvérek lennének, pedig már a lánykori neve is ugyanaz volt.
Ha a férjed neve gyakori, nem hiszem,h bárki is meglepődne.
Esetleg vmi nagyon extrém különlegesnél gondolkodna el az ember egy pillanatra, de akkor is biztos leesne 1-2 percen belül,h házastársak vagytok.
Illetve vannak ismerőseim, akiknek külföldi a férje és ők úgy vették fel, mint ahogy te tervezed. Fura lett volna egy "van den Vuigt-né" vagy hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!