Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindenképpen testvéreknek tűnnénk, ha -né nélkül venném fel a nevét, és a lánykori nevem elhagynám?
Ez volt az első reakciója a páromnak, amikor mondtam neki, hogy így szeretném. A lánykori nevem mindenképp el szeretném hagyni, de a -né végzéstől konkrétan hidegrázást kapok. Szóval ha pl. nem Kovácsné Júlia lennék, hanem Kovács Júlia, miközben a párom Kovács János. Akkor az valóban mindenkinek az jutna eszébe, hogy testvérek vagyunk? Nem ő az első, akitől ezt a véleményt kaptam. Külföldön születtem (Vajdaságban), ott a -né végződés nem túl gyakori, nagyjából mindenki úgy veszi fel a férje nevét, mint egy sajátot, és a lánykorit elhagyja. Tudom, divat mostanság, hogy megtartom a lánykori nevem is, és fel is veszem a páromét, de ezt semmiképpen sem szeretném.
Itt tényleg mindenkinek ez lenne a reakciója rá? Hogy testvérek vagyunk?
Tulajdonképpen csak kíváncsiságból kérdezem, nem változna meg a válaszok függvényében a véleményem/szándékom, de őszintén érdekel, mi ezzel kapcsolatban a közvélemény.
Előre is köszönöm!
A kultúrált világ nagy részén az a normális, higy a házaságkötés után a férj vezetékneve és a feleség keresztneve a házas név.
Érdekes módon sehol sem nézik a feleséget a férj testvérének.
Az meg, hogy néhány hülyének eszébe jut ilyen, szerintem csak öket minösíti. Ha a sógornöt is ugynaúgy hívják, abszolút nem probléma, attól még nem fog a férj összekeverni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!