Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Semmi magánszférám. Hogy értessem meg vele?
A férjem az elmúlt időszakban, amióta visszamentem dolgozni egyáltalán nem tartja tiszteletben, hogy magammal is szeretnék kicsit foglalkozni, és most már minden közeledése idegesít, és én sem úgy reagálok dolgokra, ahogyan kéne, ő folyamatosan megsértődik és egyre jobban távolodunk el egymástól.
Az életritmusunk olyan, hogy ő 11-12re megy dolgozni és este 10 körül ér haza. Így reggel, miután elvittem a gyereket bölcsibe, és elmentem dolgozni, neki van magára ideje: ilyenkor netezik, edz, nyugodtan megreggelizik stb. Én dolgozom, munka után megyek a gyerekért, intézem a dolgokat, délután foglalkozom vele, főzök, megcsinálom a napi feladatokat (mert ő reggel ezeket nem fogja, pedig többször kértem, hogy pár dolgot csináljon meg, mire kiakad, hogy minden nap későig dolgozik, nem fog reggel házimunkát csinálni). És mire lefektetem a gyereket, utána eltakarítom a dolgokat, akkorra ér pont haza, hogy kicsit leülhetnék olvasni, magammal foglalkozni stb. Ő meg kiakad, hogy nem vele foglalkozom mindig ilyenkor és hogy semmi időt nem töltünk együtt. Sosem hagyja, hogy azt csináljam, amihez kedvem van, mindig neki kell ilyenkor a központban lennie. Még fürdeni sem hagy nyugodtan legtöbbször...jön és szekál (legalábbis én már sajnos így fogom fel). Tegnap is hulla fáradt voltam, és be szerettem volna feküdni a kádba kicsit zenét hallgatva relaxálni, és ahogy elterültem, megjelent meztelenül és mászott be mellém. Kértem, hogy ne, mert kicsi kádunk van és az úgy csak szenvedés, nem kikapcsolódás, erre kiakadt, hogy minden romantika kiveszett belőlem, és neki ebből elege van. Én meg mondtam, hogy hónapok óta egy 300 oldalas könyvet szeretnék elolvasni, de nem tudok, mert mindig jön és nem hagyja, és hogy most már semmit az ég világon nem tudok magammal foglalkozni.
Nagy kérés ez? Én úgy látom, hogyha adna magamra időt, akkor vele is minőségibben tudnék együtt lenni. De most már az agyamra megy, és lassan tényleg eljutok oda, hogy nem is akarok vele együtt lenni. Ha meg akarom vele beszélni, akkor sértődés van. Hogy értessem meg vele?
szerintem vele kellene megbeszélned idegenek helyett.
ő szeretne a feleségével időt eltölteni, nyilván ezért nősült meg.
neked erre úgy tűnik, nincs igényed.
nem passzoltok össze, neked a feladatok fontosabbak.
ez nem bűn, viszont hamarabb kellett volna rájönni, hogy mások az igényeitek.
ha így folytatod, nyilván hamar talál magának szeretőt, az kényelmesebb lesz neked, ő pedig megkapja a szeretetet, ami egyébként jár neki. esetleg felvethetnéd, hogy ne erőlködjön fölöslegesen nálad, már most keresgéljen másfelé.
20-as vagyok. Szóval ha az elején leírod, hogy te már több napon át foglalkoztál a férjeddel és háttérbe szorítottad magad és ezek után a férjed még mindig nem veszi, hogy szeretnél magadra is időt szánni, akkor véleményem szerint más válaszokat kaptál volna alapvetően.
Így már én is jobban megértelek és egyetértek azokkal, akik azt mondják, osszátok el jobban a feladatot egymás között, a férjed vigye a gyereket a bölcsibe, ne te. Segítsen be a házimunkába, pl. ne minden reggel netezzen, hanem főzze meg a kaját, ha tud főzni. De lehet pl. a ruhákat összehajtogatni ahhoz nem kell tudomány, be lehet tenni egy adag mosást a gépbe, el lehet mosogatni pl. Sok mindent, ami már segítség neked, hogy kevesebb legyen és talán nagyobb kedved lenne mindenhez. Ha bele tudna férni a saját magaddal való foglalkozás és mellette a férjeddel való foglalkozás, mindenki sokkal elégedettebb lenne.
Kérdező egy szóval sem írta, hogy nem szeretne a férjével sok időt eltölteni. Csak néha szeretne saját magára is szánni egy kis időt. Szerintem egy egészséges kapcsolatban ezt a másik fél megérti, mert egy egészséges kapcsolatban a feleknek jut idejük egymásra is, meg saját magukra is, ha nem is napi szinten, de néha-néha. Nekem a történetből nem az jött le, hogy a férj de sokat foglalkozik a feleségével, hanem hogy se a háztartásba nem segít be, se a gyereknevelésbe, de elvárja, hogy a lakás rendben legyen, és amikor hazaér, akkor a felesége dobjon el mindent, és csak vele foglalkozzon. Kérdezőnek pedig, mióta dolgozik, megsokasodtak a feladatai, hiszen otthon mindent ugyanúgy el kell látnia.
Elgondolkodtató, hogy a válaszadók többsége szerint az a megoldás, hogy Kérdező ossza be jobban az idejét, és értse meg jobban a férjét, mindennel készüljön el, mire hazaér.
Szerintem ha egy férj szereti a feleségét, és foglalkozik vele, az azt jelenti, hogy a kedvében jár. Nem pedig azt, hogy mikor hazaér a munkából, menetrend szerint szex van.
Kérdező, próbáld meg férjeddel megértetni, hogy ha besegít, akár a házimunkában, akár a gyerek körül (pl. ő viszi reggel), akkor egymásra is több időtök jut. Nálunk például férjem, ha 8-kor ér haza, akkor is segít az esti dolgokban (gyerekek fürdetése, fektetés, főzés, stb.), így mikor lefeküdtek a gyerekek, jut időnk egymásra. És néha biztosítjuk a másiknak, hogy legyen ideje saját magára is, nálunk ez természetes.
nekem továbbra sem úgy tűnik a leírás alapján, hogy a feleség a hét hat napján beszélget, elvan a férjével, és csak egy estét kérne magának.
inkább úgy tűnik, hogy minden este játssza az áldozatot, kényszeredetten, ingerülten valamennyit foglalkozik a férjével, és konstatálja magában, hogy megint elromlott az estéje.
ez természetesen nem ugyanaz, mintha egy jót beszélgettek volna, és rendesen együtt lettek volna.
a férjben nyilván marad hiányérzet, mert nem kapott igazából szeretetet, csak valami kötelességteljesítés volt a feleség részéről.
nyilván nem oké a helyzet, de akkor legyen kikötve, hogy x feladat a férjé, és hogy heti két este csendes foglalkozás van.
ehhez mindenki tudja tartani magát, és nem hisztériából áll az egymással való kommunikáció.
Kicsit érdekes itt az emberek gondolkodásmódja. Nyugi, kérdező, anno egy problémámra én is csak azt hallgathattam, hogy "hagyjam ott", eszükbe nem jutna, hogy esetleg megjavítani kéne a dolgokat, nem eldobni. Hiába, a fogyasztói társadalom az embereket is fogyasztja csak...
Nem tudok mást tanácsolni, mint, hogy beszélgessetek. Sokat, rengeteget, még akkor is, ha te inkább olvasnál, mert ebből csak az lesz, hogy szépen berágtok egymásra, és gyűlni fog a méreg. Mindenkinek vannak ilyen "elvonulós" időszakai, ezek szerint most te is egy ilyet élsz át, de a férjed ezt nem tudja, ha ő még nem volt ilyen helyzetben. Muszáj átbeszélnetek, A-Z-ig. Tudom, milyen egy sértődős manus, nekem is van egy itthon :) és néha nehéz vele, de túl kell esnetek rajta, és meg kell értenetek egymást.
Tudom, hogy vannak olyan gyáva emberek, akik félnek a saját gondolataiktól, attól, hogy magukat kell elszórakoztatni, mert ráébrednek, hogy semmi nincs bennük, és jön a kérdés, "miért is van velem?"
Aki nem tudja a kis buksijával felfogni, amiről itt szó van, az vagy értelmi fogyatékos vagy zéró empátiával rendelkezik. Bármelyik is az eset, nem érdemlik meg, hogy bárki is szeresse őket, vagy hogy családjuk legyen.
Előző: ezen az oldalon az a normális, hogy a párok egymás hátsójában vannak állandóan, nem lehet semmi privát szférájuk, gondolatuk, mert akkor biztosan félre kacsingatnak. Még a segglyukuk is közös :)
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!