Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért választanak a nők gyerekes pasit, ha utána meg rinyálnak a gyerek/ek miatt?
Komolyan mondom nem tudom megérteni. A közeli rokonságban is volt ilyen. Hatalmas szerelem, így meg úgy elfogadom a gyerekével együtt, lett közös gyerek is de a "hozott" gyerekét sohasem tudta megszokni. Mert az milyen neveletlen/hisztis/rosszul neveli az anyja/lepasszolja stb. És ez még egy enyhe példa volt.
De itt amiket olvasok....az új feleség kitér a hitéből, ha bármi miatt az ex feleség lepasszolja a gyereket hozzájuk és keresztbe tesz az ő programjaiknak (akár akaratlanul is). Olvastam olyat, hogy az új feleség nem akarta, hogy a gyerek hozzájuk költözzön míg anyuka külföldön dolgozik, mert hát az ő lakásukban kell a hely az ő "hozott" gyerekeinek. Ja meg a kedvencem, új feleség nem tudta elfogadni, hogy nagyi az exnek adta a lakását hogy az unokáival tudjon benne lakni. Egy csomó kérdés van a gyerektartás csökkentéséről mert hát van már közös gyerek is. De még ennél cifrább példák is vannak.
Komolyan kérdezem féltékeny, rosszindulatú új feleségek. Mi a fenének választotok gyerekes pasit, ha képtelenek vagytok együttműködni a régi feleséggel? Nem fogjátok fel, hogy nem csak gyerektartás fizetéséből áll a gyerek? Hogy apukának innetől kettős élete lesz és a régi gyerek mindig is a részese lesz? Nem tudjátok elfogadni, hogy sohasem tudja kizárni az exet az életéből?
9-es: azt hiszem az itt véleményt fejtegetők kb azonos véleményen vannak, hogy nem a gyereken keresztül kell megjavítani a dolgokat. Mindig az ex-apa-új feleség együttesén múlik a dolog. És ahogy mondtad, az elején egy tünemény volt a kislány, aztán ahogy a 3-as viszony megromlott/nem tudott rendesen kommunikálni, az évek alatt ez a gyerekre is hatással lett és olyan lett amilyen. Bizony itt 3-as nevelitek a kislányt (ha az exnek van új párja akkor 4-en) és ezt mindenkinek el kell(ene) fogadnia.
Az új feleségnek azt, hogy ő bizony soha nem lesz 100%-os feleség, mindig ott lesz a gyerek és az ex. (adott esetben pont keresztbehúzza a programotokat, pont miatta kell szabadságot kivennetek, pont hozzájuk kell alkalmazkodnotok stb)
Az exnek azt, hogy ő már soha nem lesz feleség, soha nem ugráltathatja a volt férjét, mindig csak addig nyújtózkodhat ameddig a takarója ér. És főleg nem a gyereket felhasználni bármire is. (adott esetben egy idegen is neveli a gyerekem, más szabályok működnek náluk /bizonyos keretek között azért/ stb)
És a leges-legfontosabb az apa, neki kellene kő keményen az asztalra csapnia és tisztáznia a helyzetet. Én úgy vettem észre, a legtöbb pasi inkább konfliktuskerülő. Na itt bukik meg az egész mert “jajj de hát az ex gyámhatósággal fenyegetőzik” (megnézném én azt a gyámhatóságot aki elveszi a láthatást az apától, mert náluk mondjuk nem szabad tévézni).
Pedig az egészben a legfontosabb a gyerek, ezt kellene felfogni, hogyha 5-10 évesen egy kisördög, akkor milyen felnőttet neveltek belőle? És milyen lesz majd a házassága? És hogyan neveli majd a gyerekeit? Szóval amit most tesztek, vagy nem tesztek a gyerekkel, az a következő 1-2-3 generációra is simán kihat.
KÖVETKEZETESSÉG – annyian hangoztatják a gyerekneveléssel kapcsolatban, hogy következetesnek kell lenni a gyerekkel! Egymással talán nem? A felnőttek egymással már akármit megtehetnek? Játszhatják a sértődötted, körbeveszekedhetik magukat, egymás ellen hangolhatják a gyereket az épp aktuális kedvük szerint? Akkor miért nem következetesek egymással, saját magukkal az ilyen emberek?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!