Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van bármi olyan ok, ami miatt egy férfi kezet emelhet a feleségére?
Először is, egy férfi soha nem üthet meg egy nőt! (persze fordítva sem, csak azért mégis, vegyük már figyelembe a fizikai adottságokat).
Másodszor, aki megüti a társát, a szerelmét, a feleségét, az nem érdemel kegyelmet senkitől sem.
Harmadszor, aki bántalmazza azt a nőt, aki a gyerekével várandós, az inkább ugorjon a Dunába.
Hagyd el, a gyerekednek is jobb lesz, ha egy ilyen nem része az életének. Én sem támogatom a válást a legtöbb esetben, meg az apa nélküli felnövést sem, de ebben az esetben nincs más választásod. Jelentsd fel ezt a görényt.
Mellesleg, én is utálom az sztk-t, szóval abszolút megértelek. Egy terhességen nem szabad spórolni. Az meg, hogy a férjed emiatt jött neked, groteszk módon nevetséges. Egy ilyen emberrel ne maradj!!!
Akkor el tudom képzelni, hogy jogos, ha pl kiderült volna, hogy a gyereked nem tőle van, vagy szimplán megcsaltad és bepöccen, és ad egy pofont, vagy megaláztad: mondjuk leköpted.
De amit leírtál, annak alapján nem jogos. Már csak azért sem, mert én is tapasztaltam, hogy sztkban leszarják az embert... csak épp nem terhesség kapcsán.
Mondhatnám azt is hogy te választottad ezt a férfit, és lehet, hogy csak nem vetted észre a jeleket, amik agresszióra utalnak. Ha pl veszekedésnél üvöltözik, csapkod (nem téged, hanem mást), akkor ezek is jelek. Csak azért mondom mert tapasztaltam.
Nem tudom mióta vagytok együtt, de egy ember képtelen jelek nélkül titkolni az igazi énjét éveken keresztül. Max van aki nem veszi észre, mert elvakítja a lila köd.
Minden esetre, ami itt történt, egyáltalán nem jogos, és én is feljelenteném a helyedben, a gyereket pedig a közelébe se engedném. Természetesen elindítanám a válást is.
#33 "gondolom te az a fajta férfi vagy ezek szerint aki döngeti a mellét,hogy "én is keresek,én is döntöm el" - tudod, Karinthynak volt egy jó mondása, miszerint "Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába." - én olyan férfi vagyok, amilyen a nő mellettem. Ha a nő mellettem olyan, hogy "Majd akkor kapjál hülyét ha te szülsz gyereket,a nő meg hadd döntse már el ha van rá lehetősége meg anyagi kerete,hogy ki segítse világra a babáját" - akkor igen, akkor azt fogom mondani, hogy mától külön kassza, szedje össze a neki tetsző magánorvosra valót, és csináljon, amit akar...ha neki SAJÁT döntése, SAJÁT anyagi kerete és főleg SAJÁT babája van, akkor ugye nekem az egészhez semmi közöm, ő deklarálta, én tudomásul veszem, és a kezemet megmosom...
Tudod ez a kérdés azért necces, mert valójában két teljesen külön részre oszlik, amik között a kapcsolat csak látszólagos. Az egyik fele a párkapcsolati erőszak bármely formája, amit természetesen elítélek. A férj nagyon helytelenül cselekedett, nem veszekedni, majd agresszívózni kellett volna, hanem simán fognia magát, és otthagyni a fenébe a Kérdezőt... ugyanis virít az egészből, hogy a Kérdezőnek már most is milliószor fontosabb a babicikája, mint a párja, azon nők közé tartozik, akik szerinta férfi dolga az, hogy legyártsa a nőnek az imádott babicikát, majd fogadja el, hogy ő ezzel hátrébb szorul, és az a kötelessége, hogy mindent megadjon a babikának és az ő mamikájának, és tekintse nagy kitüntetésnek, hogy a nő "szül neki" - de úgy "szül neki", hogy közben a gyereket első sorban a magáénak tartja minden helyzetben, és ő akar döntést hozni már a szülés körülményeiről is... amihez természetesen az a férj kötelessége, hogy teremtse elő a rávalót... sőt legyen boldog, hogy előteremtheti...
Hát tudod kinek kellene egy ilyen "társ"?
Szóval megismétlem, a férfi nagy hibát követett el az agresszivitással.... simán le kellett volna lépnie...
Szóval Kérdező (#1) "Még mielőtt valaki megkérdezné,nincs harmadik személy." - de, van harmadik személy, aki láthatóan KÖZÉTEK állt ebben a kapcsolatban... ott hordod magadban...
#38, csalódást kell, hogy okozzak, szerencsére NEM minden nőnek a legfontosabb a gyereke... azért akad még normális nő is világon, akinek azután is a párja marad az első, hogy pozitív lett a terhességi tesztje... (ha máshonnan nem, ezt onnan is tudnod illene, hogy itt a GYK-n is meglehetős rendszerességgel bukkannak fel ilyen kérdések amelyek ezt firtatják, és erőteljesen megoszlanak a válaszok.) És hát van egy érdekes összefüggés, miszerint őket nem szokták általában ott hagyni... szóval a logikai láncoddal egy a baj, hogy fordítva van összerakva, valójában úgy néz ki, hogy miután az emberiség egész történetében az volt a természetes, hogy az embernek a stabil pont a párja, aztán lesznek gyerekeik, amiből a 10-ből felnő 3, majd azok is kirepülnek, úgy kb a II. VH óta kialakult a nőknél ez a hülye divat, ami az azután szocializálódott embereknél leértékelte és jövés-menéssé tette a párkapcsolatot (a válási arányt Magyarországon 6-7%-ról 60%-ra emelte!), megszüntette a házasság mint olyan alapvető értelmét, és mélybe lökte a demográfiát, mert ugye a férfi sem balek, hogy direkt konkurenciát akarjon létre hozni magának.
Szerintem annál nagyobb szerencse nem érhet egy férfit sacckb hogy egy hozzád hasonló gondolkodású nő "gyerekesnek" tartja, ahogy annál nagyobb balsors se, ha ugyanitt "férjnek és apának való" besorolást kap - az ugyanis ebben a konstrukcióban az a balek fedőneve... szóval a tartós és boldog párkapcsolat titka nagy ívben kerülni az olyan nőt, aki annyira egoista, hogy a saját anyaságát a párkapcsolata fölé sorolja, aki arra keres férjen és apának való balekot, hogy vegyék el, aztán lehessen kicsikéje, akinek "mindent megadhasson"....
(a szóhasználat meg a babamamás topicokból jön... csak tudod, írásban nem lehet nonverbálisan kommunikálni, úgy hogy nem tudom éreztetni a maró gúnyt a "babicikája", "kicsikéje" szó mellé)
És ha hiszed, ha nem, ahogy a nőkből is a gyerek-téma képes extrém indulatokat kihozni, úgy a férfiból is - továbbra is maximálisan elítélem az erőszak minden formáját, de azt kell látni, hogy ez a kérdésben szereplő pasi is lehet, hogy kezesbárány maradt volna világ életére, ha a balsorsa nem egy "anyatípusú" nővel hozza össze.
(és ne fantáziálj légyszi, van párom, a magyar átlag-házasságot jóval meghaladó ideje, és nincs képben egyetlen picikebabiricikácska - gúny - se)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!