Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Válás a megoldás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás a megoldás?

Figyelt kérdés
25 éve vagyunk házasok, nem mondom, hogy minden simán ment eddig, de megoldottuk. Most viszont pár éve elkezdtünk mindketten változni, a gyerekek már nagyok, és egy nagy krízisen vagyunk túl. vagyis azt hittem túl vagyunk, egy ideig minden ment szépen, de most oda jutottunk, hogy semmi konfliktust nem tudunk megbeszélni. Ha bármilyen apró nézeteltérés van, a férjem napokig nem szól hozzám. Könyörögtem, hogy beszéljük meg, de ő azt mondja, nem szeret vitatkozni. Most már ott tartok, hogy nem tudom, melyik pillanatban követek el valamit, hogy napokig megint ne szóljon hozzám. A legutóbb pl. az volt a baj, hogy mondtam valamit magamról, hogy én milyen vagyok, mire kijavított, hogy legyek pozitívabb. Én megjegyeztem, hogy megint kijavított (többször kértem, hadd legyek olyan amilyen, ha nem bántok vele senkit), erre bocsánatot kért, de megsértődött. Lassan egy éve, hogy már azt sem veszem észre, mikor bántom meg, csak jönnek a tőmondatos válaszok és elkerülések. Most ott tartok, hogy ezt a macska-egér játékot már nem bírom tovább. Lépnem kell...

2014. dec. 9. 13:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem nem kijavított, hanem a véleményét mondta el, amihez joga van. Ráadásul jót akart, te meg lecseszed. Utána csodálkozol, hogy nem szól hozzád. Nem lehetsz egyszerű eset. Csak azt nem értem, hogy az elmúlt 25 év hogy telt el. Nem össze- hanem szétcsiszolódtatok?
2014. dec. 9. 14:25
 12/23 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értem, azt mondjátok, viseljem el, ha nekem nem jó akkor sem, mert már öreg vagyok, kinek kellenék, egyébként is velem van a baj. Hát nem lettem okosabb, úgy látszik, itt másfajta problémákkal jönnek az emberek. Mindenesetre köszönöm, a pár konstruktív választ!
2014. dec. 9. 14:26
 13/23 anonim ***** válasza:
74%
Mi többen azt nem értjük, hogy mit kell elviselned! A TE SAJÁT HIBÁIDAT miért a férjedre akarod hárítani?
2014. dec. 9. 14:30
 14/23 anonim ***** válasza:
74%
De ha szépen bókol a kolléga. Netán új szomszéd érkezett, akkor persze értjük.
2014. dec. 9. 14:32
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát mi csak arra próbáltunk rávilágítani, hogy esetleg nem csak a férjedben van hiba.

Azt el kell viselned, hogy az ember bizony nem mindig azt kapja amit hallani szeretne. Itt sem, otthon sem. Ha már sok helyen előfordul az ilyesmi, akkor illik elgondolkozni, hogy a hiba esetleg nem csak a mások készülékében van.

2014. dec. 9. 15:07
 16/23 A kérdező kommentje:
Mint írtam, nem a hibát keresem,hanem a kiutat. Bennem is van hiba, ezért előfordulhatnak konfliktusok. Nekem a megoldások módjával van bajom, erre nem segítség, ha azt írjátok, hogy változzak meg. Akkor nem lesznek konfliktusok? Olyan házasság nincs. Vagy játszmázzak én is, ne szóljak hozzá, és aki tovább bírja, az "nyer"? A feltételezés a szomszéd-kollégával pedig szerintem nem rólam, hanem a válaszolóról mond el valamit.
2014. dec. 9. 15:23
 17/23 anonim ***** válasza:
65%

Persze, tökéletes házasság nincs. Ha ez a bajod, akkor azon tényleg nem lehet segíteni.

Őszintén.

Beismered, hogy van benned is hiba. De szerinted felesleges változtatni magadon, mert konfliktus úgyis mindig lesz.

Ja, hát így tényleg nehéz segíteni.

Akkor minek élünk, hiszen a végén úgyis meghalunk nemde bár. Ne is próbálkozunk semmivel, amitől esetleg egy kicsivel jobban érezhetjük magunkat, mert a vége ugyanaz. Jobb lenne ha most mindenki kiásná a saját gödrét és bele is feküdne.

Tényleg lehetnél egy kicsit pozitívabb.

2014. dec. 9. 17:21
 18/23 anonim ***** válasza:
73%

Egyébként visszatérve a megoldásokra. Nem kell gyökerestül megváltoznod és kifordulnod önmagadból.

Elég ha tényleg kicsit pozitívabban gondolkodsz és mondjuk nem hiszed azt, hogy mindig minden körülmények között csak olyan konfliktusok merülnek fel, amiket csak drasztikus megoldásokkal lehet orvosolni.

Pl. kezdetnek menj haza és mondj egy kedves szót a férjednek, mondjuk hogy milyen jóképű még most is, vagy csak mond azt neki, hogy szereted. Ennyi. Ez azért nem a világ vége, és esetleg elindítasz vele egy olyan folyamatot mai mindkettőtöknek kedvez.

Aztán legközelebb mikor a férjed azt mondja, hogy légy pozitívabb, akkor mondd azt, hogy talán igazad van, megpróbálom. Szintén ennyi. Nem nagy kunszt. Aztán beszélgessetek valami másról, és ne rugózzál ilyen apróságokon.

Fent leírtak nem eredményezik azt, hogy mostantól rád sem lehet ismerni, ellenben talán nem fogtok hülyeségeken duzzogni.

2014. dec. 9. 17:29
 19/23 anonim ***** válasza:
65%

Egy kérdés: ki az az ember a világon, akit a legnagyobb mértékben meg tudsz változtatni, ha akarod?

Csakis mi magunk, és nem az apánk, anyánk, férjünk, feleségünk gyerekünk, barátunk, főnökünk, beosztottunk, stb.

De hogy ne lombozzalak le tovább, nézegess ilyesmit:

https://www.youtube.com/watch?v=8uUGLc9ZFZA

2014. dec. 9. 18:19
 20/23 A kérdező kommentje:
Én sokat dolgozom magamon, és beismerem, hogy hibás vagyok. Viszont minél többet haladok az önismeretben, annál inkább látom, hogy fenn akar tartani egy távolságot köztünk. Ez egy látszatházasság így.
2014. dec. 11. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!