Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg "nem divat" és régies már a -né használat? Többen választják mostanában a kötőjeles lehetőséget? Nektek melyik tetszik jobban?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy függ a két vezetéknévtől is, de most tegyük fel, hogy két "átlagos" névről van szó, ami mindkét esetben jó.
Szóval pl:
Szabóné
vagy
Szabó-Kovács
2014. nov. 26. 21:17
21/24 anonim válasza:
Én már 50+ vagyok és példaként írva Kovácsné Debreceni Irénként vettem fel a nevem. Kb. ilyen hosszúságú, mint amit leírtam. Soha a büdös életben még egyszer így nem venném fel, meghagynám a sajátomat. Egyrészt jobban tetszik, másrészt elegem van amikor alá kell írni. Semmiségnek tűnik, de egyáltalán nem az.
22/24 anonim válasza:
Érdekes, senki nem írt, aki úgy tett mint én... Kovács Mónikából lettem Szabó Mónika. :) Nekem ez tetszett a legjobban.
23/24 mi a fene válasza:
12-esnek, igen más ember leszek egy kicsit azáltal hogy férjem lett, vállaltam őt és a családját,ill.vállaltuk egymást. Én -né lettem Kiss Istvánné mondjuk, és büszkén viselem, mert nagyon szeretem. A teljes nevet nagyon ritkán kell kiírni, -azt ki lehet bírni- sokszor csak Kissné-t irok, bemutatkozáskor meg, általában Kissné Zsuzsa vagyok.Külföldön tartózkodóknak a né- s forma nem ajánlott, nem tudják kezelni.Én a kötőjeles formát kicsit erőltetettnek érzem, de ha összeillik, miért ne, szimpatikus viszont, hogy sokan ezzel a gyereket nem "terhelik"simán az apu nevét kapja.Ez a véleményem, mindenki úgy dönt ahogy akar, de a kacifántos hosszú nevekkel a gyereket nem kellene terhelni.
24/24 mi a fene válasza:
21-esnek símán akvi- eljárásban kérheted a születési nevedet. Kb. 5000.-Ft.az illeték, csak az okmányok kicserélése húzós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!