Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan esik rosszul, hogy a férjem inkább a haverjaival akar szórakozni és kikapcsolódni ahelyett, hogy velünk lenne és segítene nekem?
Hamarosan megszületik a harmadik babánk. Eddig úgy volt, hogy akkortól vette ki az apasági szabit, hogy hazajöttünk a kórházból, segített mindenben, mert sajnos egyik szülés sem volt komplikációktól mentes, de most közölte, hogy a szülés napjától kéri a szabit és már alig várja, hogy kicsit lazíthasson a haverjaival...
Ez nagyon rosszul esett, amit meg is mondtam neki, de szerinte ez csak hiszti a részemről a hormonok miatt. Tényleg csak ennyi lenne, vagy nekem van igazam és önzőség a részéről?
Nem akarom magamhoz láncolni és megfosztani a szórakozástól. Eddig is mehetett amikor akart, de azt nem tudom megérteni, hogy miért pont most kell mennie. Tudja, hogy mennyire félek a rossz emlékek miatt és pont most hagy cserben. Egy hónappal ezelőtt még úgy volt, hogy minden úgy lesz mint eddig, azaz onnantól lesz itthon, amikortól mi is a kicsivel. Fogalmam sincs mi változott, hogy most hirtelen így döntött.
Programozott császár lesz, mert az előző szülés alatt olyan sérüléseim lettek, ami miatt vérzés lépett fel és kénytelenek voltak műteni is. Most olyan szinten begyulladt a lennti részen minden, hogy a dokim nem mer kockáztatni.
Már leadta, hogy mikortól kéri a szabit. A főnöke egyszer még itthon is felhívta, hogy biztos jól átgondolta-e a dolgot, de ő hajthatatlan.
A nagyok a szüleimnél lesznek amíg én kórházban vagyok, a férjem pedig le akar utazni a Balatonhoz az egyik haverja nyaralójába, ott lesz a tejfakasztó is. Úgy tervezik, hogy egy hétig maradnak, ha jó lesz a hangulat, mert 3 barátjának is mostanában van a születés ill. névnapja.
Kérdeztem, hogy mi lesz, ha esetleg hamarabb hazajöhetünk, erre közölte, hogy mivel eddig is lassan gyógyultam, szerinte most sem fognak 6-8 napnál hamarabb hazaengedni.
Igen, munka mellett is segít amennyit tud, de az nem valami sok. Reggel 7 körül indul és este 8 körül ér haza (munka után mindig van valami programja). Hétvégente többet segít, de hétköznap akkor is én leszek itthon 3 kicsivel egyedül. Bevallom én az eredeti felállásra készültem és nagyon rémisztő, hogy ő egy vállrándítással átsztervezett mindent. Lehet, hogy nem tűnik soknak az a néhány nap, de a talpraállásom szempontjából elég sokat számított a legutóbb is.
Ez így tényleg nagyon bunkó dolog, basszus nem érdekli a saját gyereke születése? :( Esetleg, ha kompromisszumot kötnétek, marad mondjuk 3 napot, ha nagyon nem bírja ki.
De ha ezt így valóban bejátszaná én lehet megmondanám neki, jó akkor onnan haza sem kell már jönnie, ha csak ennyire érdekli mi van veletek, vagy legalább is kórház után a szüleimhez mennék haza.
Én még mindig csak azt tudom írni, hogy ótvar nagy bunkóság tőle, és tényleg mindek az ilyen pasinak gyerek, család, hiába pontoznak le a szuperhősanyuk érte!
Tudja az előzményeket, gyerekek lepasszolva a nagyszülőkhöz, ő meg 1 hetet szórakozik. Na menjen ám a jó édes anyjába! Az elfogadható, hogy megünneplik a férfiak a saját körükben ababa születését, miután meggyőzödtek róla, hogy a baba is, és a feleségük is rendben van, de 1 hetes buli, mások szülinapjának ünneplése, stb, ez azért erős túlzás! Igenis jogosan vagy kiakadva, és érzed úgy, hogy cserbenhagy, csak a sajáz önzése a fontos neki!
Nem vagyok ellene annak, hogy jár a szórakozás a pár tagjainak, a férfi is elmehet néha sörözni, esetleg egy hétvégére horgászni a haverokkal, a nő is menjen a barátnőkkel (apuka is tud vigyázni a gyerekekre addig), de az apasági szabadságot nem pihenésre adják (arra az éves szabadság van), hanem arra, hogy az apa a családjával legyen és a gyerek születésekor a családjával legyen.
Nálunk is ebből volt egy balhé az egyik évben, akkor már elég fasírtban és válófélben voltunk az exférjemmel és a gyerekek után járó szabadságra mondta, hogy az neki kell, mert sok vizsgája lesz, meg szeretne elmenni nyaralni is (már a barátnővel). Na én erre beintettem, hogy azt azért adják, hogy a gyerekkel legyen az ember, nem pedig szórakozásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!