Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Jogosan háborog a férjem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan háborog a férjem, hogy mostanában hétvégente "lepasszolom" neki a gyerekeket? Mit kellene másként csinálnom?

Figyelt kérdés

2 gyerkőc van és hamarosan megszületik a harmadik is.

Én már egyre nehezebben csinálom meg a házimunkát a gyerekek mellett, így van ami hétvégére marad.

A férjem hétköznap elég fáradt munka után, így akkor 0,5-1 óránál többet nem nagyon tud a gyerekkel foglalkozni, beszélgetni. Hétvégente nem dolgozik, max a haverjaival megy ide-oda, illetve ilyenkor több időt próbál a gyerekekre fordítani.

Én mostanában megkérem, hogy mindkét gyereket foglalja le (játszótér, közös játék, gyerekprogramok). Ennek a nagy része eddig az én dolgom volt, de most egyszerűen nem jut rá sem időm sem erőm.

Tegnapra beterveztem a nagymosást (szerda óta mondogatom neki) és megint megkértem a férjemet, hogy délelőtt legyen a gyerekekkel. Erre teljesen felháborodott, mert így nem tudott átmenni a haverjához bográcsozni. Ezt persze nem mondta ki egyből hanem duzzogott vagy 2 órát, mert "elege van abból, hogy én hétvégente, mikor kipihenhetné magát, lepasszolom neki a gyerekeket".

Szóhoz sem jutottam. Tényleg olyan extra nagy elvárás, hogy legalább így besegítsen nekem amíg újból formába nem lendülök?

2014. nov. 9. 10:51
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
83%
24-es, én felpontoztalak. Tudod, a magyar társadalom ilyen. Egyrészt még mindig sok a hímsovén beütés (egy férfinak jár a pihenés, a nőnek kell főznie, mosnia, takarítania egyedül, a nőnek sosem kell pihennie, mert gyerekkel lenni úgysem munka (az a vicc, hogy gyerekkel lenni csak a férfinak fárasztó, a nőnek szórakozás), továbbá sok olyan ember van, aki szerint gyerekkel otthon lenni gyerekjáték, semmi becsülete nincs ennek. Pedig nulla gépesítettséggel azért nem lehet egyszerű, mondjuk attól is függ, mekkorák a gyerekek, de ha kicsik, akkor nem csodálom, hogy úszik a háztartás.
2014. nov. 9. 19:57
 32/41 anonim ***** válasza:
88%
Ja, még azon röhögök, hogy hetest viszont felpontozták, ebből a pár soros kérdésből leszűrte, hogy a FÉRFI: "sokat dolgozik, fáradt, kimerült," NŐ: "otthon vagy és nem dolgozol", "férjed törekvéseit nem becsülöd meg.", "Te otthon vagy egész héten, lusta vagy a munkát elvégezni"... Szóval sikerült leszűrni a lényeget, miközben a nő leírja alább, hogy férje nem dolgozik olyan nagyon sokat (mint a mellékelt ábra mutatja, annyit legalábbis biztos nem, hogy élhető körülményeket teremtsen a gyerekeknek), miközben egy ájuldozós terhes nő otthon van két gyerekkel egy fűtetlen, gépesítetlen házban, De a nő a hibás. Világos.
2014. nov. 9. 20:15
 33/41 anonim ***** válasza:
86%

Nos, igen, sajnos ezt en is igy latom...

A no otthon robotol. Ez hatalmas fizikai es lelki teher is, foleg gyerekkel. Egy no 24 oraban dolgozik, mert nincs olyan hogy "atalszom az ejszakat" Apukanak ott veget er a nap, hogy vege a munkanak es hazajon. Lefekszik es ebredesig nyugodtan alszik. Nem mondom hogy ez baj, mi is igy vagyunk. Tudom hogy a ferjem hajnalban kel es 1 orat vezet a munkahelyig. Mindig en kelek a kislanyunkhoz. Viszont a ferjem egy dolgos ember, aki segit amiben csak tud es a szabadidejet azzal tolti, hogy a hazat fejleszti. Azon ritka alkalmakkor, amikor nincs valami munka (mert mindkettonknek rengeteg a dolga) egyutt vagyunk es felvaltva pihenunk. Amikor nem egyutt csinalunk valamit (ilyenkor anyosnal van a kicsi par orat), akkor felvaltva foglalkozunk a kislanyunkkal, hogy a masiknak legyen ideje magara. Es ez igy normalis. Robotoljunk egyforman es pihenjunk egyforman. Viszont ehhez kell egymas segitsege. Egy normalis hazassagban igy mukodik. Gyereket ket ember vallal es onnantol fogva mindenben segiteniuk kell egymast. Senki se mondja, hogy akar az apanak, akar az anyanak jar a kizarolagos szorakozas. Ha apuka szombaton bogracsozni megy, akkor vasarnap legyen ove a hazimunka es a gyerekek, hogy az asszony is elmehessen valamerre. A legjobb viszont, amikor a csalad egyutt megy szorakozni. Szoval emberek, gondolkodjon el az, aki ezzel nem ert egyet. Nem lehet ennyire onzo modon elni...

2014. nov. 9. 21:17
 34/41 anonim ***** válasza:
92%

Én apaként jó sokat voltam otthon a gyerekekkel, szerencsére olyan a munkám: kemény sport.

nem a mosás itt a probléma, meg a ház... miféle pasi akinek fontosabb a bográcsozás, mint

1. a gyereke

2. a felesége

3. a ház... stb: és még "fáradékony" is... tudok erre jobb szót. :D

2014. nov. 9. 23:20
 35/41 anonim ***** válasza:
83%
Hetes kommentárjan nem tudom túl tenni magam. Ha egy terhes, ajulos nő két kisgyerekkel nem ér a házi munka végére, akkor egy lusta disznó, bezzeg a Férfi (írjuk már nagy f-fel), aki bekoltozteti a családját egy disznó olba az szegény fáradt, kimerült, jár neki a szórakozás. Anyám sokáig forgó tarcsasban mosott, emlékszem, fogni, tartani kellett a centrifugál, különben mozgott, és borult, és kb kidontotte a ház oldalát. Nem terhes nőnek való munka. A férjnek vigyázni kellett volna a gyerekekre És megcsinalni a mosást. Annyiban kérdező is hibás, hogy én tuti visszamentem volna dolgozni, és csak akkor szültem volna meg a harmadikat, ha a lakás már ok. De gondolom közös megegyezés volt, hát a férj is vállalja. És nem mondom, hogy nem jár a férfinek egy kis szórakozás, az enyém pl.. van úgy, hogy egész hétvégére elmegy hegyet mászni, DE nem terhes nőt kell otthagyni a nagymosassal!!
2014. nov. 10. 08:31
 36/41 anonim ***** válasza:
69%
Csak most olvasom a 16-os írását a kérdezőnek. Szóval a nő által örökölt házról van szó, amit a nő főnökétol kapott pénzből ujitanak fel. Apuka meg 13-as szerint jogos, ha a szomszédban idozik, mert hát a nő csak ilyen lakást tett szegény Férfi feneke alá :-)
2014. nov. 10. 12:29
 37/41 anonim ***** válasza:
4%
36-os és szerinted a ház kölcsönét ki fizeti? Mert szerintem nem valószínű, hogy a harmadszorra várandós, èvek óta nem dolgozó felesèg...
2014. nov. 10. 13:09
 38/41 anonim ***** válasza:
Honnan tudod, hogy évek óta nem dolgozik? Van főnöke, tehát lehet, csak egy ideje van otthon tappenzen a terhesség miatt? Nem tudom, ahogy azt sem, mikor megy vissza dolgozni, lehet, hamar, honnan tudod? Es ha egy ideig otthon is marad, az is munka három gyerekkel. Nem fog húsz évig otthon ülni, márpedig egy hitel addig is tarthat. De mindegy is. Te írtad azt a választ, hogy érthető, hogy apuci inkább elmegy a szomszédba? Miközben mindenoras, ajuldozos terhes felesége otthon csinálja a nagy mosást egy romhalmazban, amin dolgozni kéne. Frankó. .
2014. nov. 10. 13:34
 39/41 anonim ***** válasza:
Honnan tudod hogy kölcsön van a házon? (Ha esetleg írta a kérdező, akkor bocs.) A másik: Nem feltétlenül a férfi fizeti. A nő is dolgozhatott idáig, de lehet megtakarítása is külön erre a célra... Viszont úgy gondolom, az hogy a férje segge alá házat tett (ami a házasság alatt már közös vagyonnak számít, bárki nevén van is) bőven sok is volt.
2014. nov. 10. 15:53
 40/41 anonim ***** válasza:
Kerdezonek üzenem, hogy nem a férjével van bajom, bár eddigi írásaimból igy tűnhet. Lehet, csak rossz napja volt, az átlagnál faradtabb volt. Hetes, és 13-as megnyilvanulasival van bajom, aki egyből leszuri, hogy te két gyerekkel, terhesen lusta vagy, azért marad a hétvégére házi munka, a férjed bezzeg egy hős, mert dolgozik, és jól teszi, ha megy a haverjaihoz, hisz milyen rossz a hazatok. Ágyrem. Utolsó : igen, kérdező írta, hogy van kölcsön a házon, amit az ő fonoketeol vettek fel (mármint a nőetol)ha főnöke van, akkor nyilván dolgozott is. De ez mindegy is, mert három gyerek is éppen elég munka.
2014. nov. 10. 18:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!