Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan háborog a férjem, hogy mostanában hétvégente "lepasszolom" neki a gyerekeket? Mit kellene másként csinálnom?
2 gyerkőc van és hamarosan megszületik a harmadik is.
Én már egyre nehezebben csinálom meg a házimunkát a gyerekek mellett, így van ami hétvégére marad.
A férjem hétköznap elég fáradt munka után, így akkor 0,5-1 óránál többet nem nagyon tud a gyerekkel foglalkozni, beszélgetni. Hétvégente nem dolgozik, max a haverjaival megy ide-oda, illetve ilyenkor több időt próbál a gyerekekre fordítani.
Én mostanában megkérem, hogy mindkét gyereket foglalja le (játszótér, közös játék, gyerekprogramok). Ennek a nagy része eddig az én dolgom volt, de most egyszerűen nem jut rá sem időm sem erőm.
Tegnapra beterveztem a nagymosást (szerda óta mondogatom neki) és megint megkértem a férjemet, hogy délelőtt legyen a gyerekekkel. Erre teljesen felháborodott, mert így nem tudott átmenni a haverjához bográcsozni. Ezt persze nem mondta ki egyből hanem duzzogott vagy 2 órát, mert "elege van abból, hogy én hétvégente, mikor kipihenhetné magát, lepasszolom neki a gyerekeket".
Szóhoz sem jutottam. Tényleg olyan extra nagy elvárás, hogy legalább így besegítsen nekem amíg újból formába nem lendülök?
Nos, igen, sajnos ezt en is igy latom...
A no otthon robotol. Ez hatalmas fizikai es lelki teher is, foleg gyerekkel. Egy no 24 oraban dolgozik, mert nincs olyan hogy "atalszom az ejszakat" Apukanak ott veget er a nap, hogy vege a munkanak es hazajon. Lefekszik es ebredesig nyugodtan alszik. Nem mondom hogy ez baj, mi is igy vagyunk. Tudom hogy a ferjem hajnalban kel es 1 orat vezet a munkahelyig. Mindig en kelek a kislanyunkhoz. Viszont a ferjem egy dolgos ember, aki segit amiben csak tud es a szabadidejet azzal tolti, hogy a hazat fejleszti. Azon ritka alkalmakkor, amikor nincs valami munka (mert mindkettonknek rengeteg a dolga) egyutt vagyunk es felvaltva pihenunk. Amikor nem egyutt csinalunk valamit (ilyenkor anyosnal van a kicsi par orat), akkor felvaltva foglalkozunk a kislanyunkkal, hogy a masiknak legyen ideje magara. Es ez igy normalis. Robotoljunk egyforman es pihenjunk egyforman. Viszont ehhez kell egymas segitsege. Egy normalis hazassagban igy mukodik. Gyereket ket ember vallal es onnantol fogva mindenben segiteniuk kell egymast. Senki se mondja, hogy akar az apanak, akar az anyanak jar a kizarolagos szorakozas. Ha apuka szombaton bogracsozni megy, akkor vasarnap legyen ove a hazimunka es a gyerekek, hogy az asszony is elmehessen valamerre. A legjobb viszont, amikor a csalad egyutt megy szorakozni. Szoval emberek, gondolkodjon el az, aki ezzel nem ert egyet. Nem lehet ennyire onzo modon elni...
Én apaként jó sokat voltam otthon a gyerekekkel, szerencsére olyan a munkám: kemény sport.
nem a mosás itt a probléma, meg a ház... miféle pasi akinek fontosabb a bográcsozás, mint
1. a gyereke
2. a felesége
3. a ház... stb: és még "fáradékony" is... tudok erre jobb szót. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!