Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan háborog a férjem, hogy mostanában hétvégente "lepasszolom" neki a gyerekeket? Mit kellene másként csinálnom?
2 gyerkőc van és hamarosan megszületik a harmadik is.
Én már egyre nehezebben csinálom meg a házimunkát a gyerekek mellett, így van ami hétvégére marad.
A férjem hétköznap elég fáradt munka után, így akkor 0,5-1 óránál többet nem nagyon tud a gyerekkel foglalkozni, beszélgetni. Hétvégente nem dolgozik, max a haverjaival megy ide-oda, illetve ilyenkor több időt próbál a gyerekekre fordítani.
Én mostanában megkérem, hogy mindkét gyereket foglalja le (játszótér, közös játék, gyerekprogramok). Ennek a nagy része eddig az én dolgom volt, de most egyszerűen nem jut rá sem időm sem erőm.
Tegnapra beterveztem a nagymosást (szerda óta mondogatom neki) és megint megkértem a férjemet, hogy délelőtt legyen a gyerekekkel. Erre teljesen felháborodott, mert így nem tudott átmenni a haverjához bográcsozni. Ezt persze nem mondta ki egyből hanem duzzogott vagy 2 órát, mert "elege van abból, hogy én hétvégente, mikor kipihenhetné magát, lepasszolom neki a gyerekeket".
Szóhoz sem jutottam. Tényleg olyan extra nagy elvárás, hogy legalább így besegítsen nekem amíg újból formába nem lendülök?
Hát ha te is ugyanúgy dolgozol, akkor nem annyira érthetetlen, ha viszont otthon vagy, akkor azért elég nagy kérés, mert neki is csak 7 napból áll a hét.
A mosás meg ne meséld már, hogy akkora kunsz, gondolom nem kézzel kell kimosnod a patakparton. Tanuld meg beosztani az időd és az erőd, mert három gyerek mellett sem lesz könnyebb, sőt.
A hétvégét pedig jobb lenne családként együtt tölteni.
Az meg jogos, hogy napok óta mondogatod neki, hogy tegnap akartál mosni. Nem ma. Azt ő nem tudhatta előre, hogy nem tartod az ütemterved, ezért mára mondja le a programját...
nem kell ahoz tárcsás gép
elég ha van 3-4 adag ruha :-D
am meg jogos elvárás h segítsen neked ebben
és miért nem viszi a gyerekeket is bográcsozni ????
tuti élveznék a gyereke és a többi haver is azért ügyel rájuk :-)
de ha balhézik akkor mond h ok nem kell a gyerekekre vigyázni de akkor övé a házimunka és nyújt át neki egy terjedelmes listát :-)
nálam ez bevált anno :-)
azóta vagy viszi a gyerekeket vagy szépen játszik velük
Mindketten dolgozunk.Hétvégén, a gyerkőcök is kiveszik a részüket, a házimunkából, ahogy én is. Igaz, már nagyobbacskák. Kicsit "egómanónak" bocs tűnik a férjed.(
1 férj)Így aztán pl. a mai nap már közös program,vagy " ki merre lát" fakultatív:)
Szegény, nincs mosógépetek és neked kell teknyőben dörgölni?
Mert különben a mosás tíz perc előkészület, aztán tíz perc teregetés.
És csináljatok közösen programot hétvégén.
Én több problémát is látok a kapcsolatotokban.
Elsősorban nem értem, hogy minek vállaltok 3. gyereket is, ha a férjed így is sokat dolgozik, fáradt, kimerült, te pedig már így sem jutsz a házimunka végére sem, pedig otthon vagy és nem dolgozol. 3 gyerekkel majd hogy lesz, szalad a ház?
Azt sem értem, hogy egy vagy két mosás bepakolásához miért kell lefoglalni a gyerekeket? 5 percet sem vesz igénybe. Sőt, ha a férjed nem partner, még a gyerekeket is be lehetne vonni a házimunkába, pl. segíthetnének lehúzni a huzatot a paplanról és így tovább. Legyél kreatívabb. Plusz tegyük hozzá, hogy attól az 5 perctől még el tudott volna menni bográcsozni, és ha előre megbeszéltétek, hogy megy, tényleg nem fair, hogy nem engedted el.
A legfontosabb probléma, hogy a férjed törekvéseit nem becsülöd meg. Te otthon vagy egész héten, lusta vagy a munkát elvégezni, hétvégén tőle várnád el, hogy erre neked megteremtse az időt. Te magad is írod, hogy hétköznap is igyekszik foglalkozni a gyerekekkel, hétvégén pedig több időt próbál rájuk fordítani, de tőled csak házsártosságot kap cserébe.
Mekkorák a gyerekek? Hétközben mehetnének óvodába, ha már elérték azt a kort, legalább más gyerekekkel is játszanak.
És akkor a házimunkát meg tudod csinálni, amikor nincsenek otthon.
Hétvégén a férjednek is legyen legalább egy fél napja arra, hogy a haverjával bográcsozzon, vagy elmenjen futni, vagy horgászni. Azért őt is meg lehet érteni, hogy munka után nagy öröm a saját gyerekkel foglalkozni, de egy kis pihenés is jár neki. Vagy ha neki programja volt szombaton, akkor áttehetted volna vasárnapra a mosást, amihez egy egész napod elmegy.
A férjem nem dolgozik olyan sokat, csak nagyon fáradékony. Ha nem tud legalább 10 órát aludni, akkor olyan mint egy zombi. Nem ezzel van a baj. Már így ismertem meg és így fogadtam el. A baj azzal van, hogy nem értettem a reakcióját. A gyerekeket közösen akartuk és úgy gondolom ezzel a velük jár munka is közös.
Nem rég költöztünk ebbe a házba. Kiderült, hogy a villany nem bírja a mosógépet, ezért marad a tárcsás. Így sajnos fél napomat elviszi a mosás, mert időigényesebb és pl. a mosógép sem mehet együtt a centrifugával, mert az is lecsapja a biztosítékot. A ház felében ki kell cserélni a vezetékeket, de ez azzal jár, hogy egy ideig se fűtés, se meleg víz, amit nem merünk megkockáztatni egy újszülöttel, tehát amíg jó idő nem lesz, marad ez a felállás.
A konyha is elég romos, anyuékhoz járok át főzni, itthon csak megmelegíteni tudom az ételt a mikróban. A szerelők elméletileg 2 hét múlva kezdenek.
Eddig nem volt baj, mert 1, az albérletben minden működött 2, nem voltam ilyen ájuldozós, csak most a terhesség vége felé sötétedik néha el a világ, mert alacsony a vérnyomásom.
Tegnap mostam és tegnap volt a bográcsozás is, amit amúgy elfelejtett előre megemlíteni. Azért nem tudott elmenni, mert szombat délutánonként fix programja van, szóval csak a délelőttje lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!