Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ennek mi értelme van?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ennek mi értelme van?

Figyelt kérdés

Mi értelme van annak ha két szerelmes ember összeköti az életét és együtt élnek de ennek ellére mégis különkasszán vannak?

Akkor mi értelme nekik összehásaodni?

Miért kell különkasszát használniuk ha már úgyis együtt vannak?

2014. nov. 9. 08:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
72%

Már a kezdetektől így alakult, ezt szoktuk meg. Több év együttélés után házasodtunk össze, akkor már nem változtattunk a bevált rendszeren. Egyedül a gyerek születése után kellett kicsit alakítani rajta. Megjönnek a fizetések hónap elején, a férjem imád csekket fizetni, ezért ő intézi a rezsit és a hitelt, tesz a megtakarításba, a maradékot meg elkölti, ahogy akarja. Én tudom jobban beosztani a pénzt, ezért az én fizetésemből megy a bevásárlás és a gyerek dolgai. Én is teszek a megtakarításba, a maradékot meg magamra költöm.

Ettől függetlenül mi szeretjük egymást, de sosem szóltunk bele abba, hogy a másik mennyit költ el sörözésre vagy éppen fodrászra (meg nem is érdekel). Ez így működik hosszú évek óta, minek változtatni rajta?

2014. nov. 9. 10:30
 12/13 anonim ***** válasza:
25%

A szüleim és a férjem szüleim is külön kasszán vannak. Egyértelmű volt a férjemmel, hogy mi is azon leszünk.

Miért? Mert nem tartunk igényt a másik pénzére, felnőtt, önálló, különálló emberek, személyek vagyunk, nem egy "massza".

A keresetünk két külön számlára érkezik, a szükséges dolgok automatikusan mennek egy közösre. Van közös megtakarítás és külön-külön is. A maradék fizetésünkkel mindketten önállóan rendelkezünk.

Hogy miért jó ez? Mert nálunk nincs vita, nincs filléreskedés, nincs nyavalygás, teljesen tiszta az anyagi helyzet. Egyrészt ha válásra kerülne a sor netalán tán, nem lesz évekig húzódó per. Másrészt ha az egyik autót akar venni a megtakarításából, a másik meg mittudomén, szaunát (ez most azért túlzás persze), nincs vita, hogy melyik legyen a közös maszlagból, mindegyikőnk egyszerűen megveheti amit szeretne, mert van saját pénze rá, a másik pedig nem szól bele.

Nem értem, miért kellene vitatkoznunk és egymástól függenünk, amikor van egy egyszerűbb, jobb út is.

2014. nov. 9. 11:36
 13/13 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, hogy a pénznek mi köze van a szerelemhez.
2014. nov. 9. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!