Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szegény család lehet boldog?
Átlag alatt élő családban nőttem fel. Víz, villany, és élelmiszer volt, de a fűtéssel spóroltunk, és sosem mentünk nyaralni a szomszéd városba se. Emellé a családi körülményeim is botrányosak voltak (bántalmazó apa, lelkibeteg anya).
Vártam, hogy ha felnövök, én majd mindent másként csinálok, és normális életkörülményeket biztosítok magamnak és a családomnak. Hát, nem jött be.
21 vagyok, de még mindig a 13 éves kori örökölt (2-3 tulajdonosuk volt előttem) ruháimat hordom. Amit tudtam, átalakítottam, ami elrongyolódott, megvarrtam.
Egy darabig lyukas cipőben jártam dolgozni, szerencsére a hideg idő beállta előtt még tudtunk újat venni. Csak pár hétig volt gyakornoki állásom nyár végén, mire felvehettek volna, bezárt a cég. Ugyanekkor a párom is elvesztette az állását.
Folyton interjúkra járok, mindenhol ígérnek fűt-fát, aztán semmi. A legtöbb helyen, ha látják, hogy sürgősen kell a munka, megpróbálnak átvágni, mert a kétségbeesett szegény embert könnyű.
A párommal élek, nem vagyunk házasok, de már olyan. Ő tanul, nem tud mellette dolgozni. Eddig voltak diákjai mint magántanárnak, máskor számítógépeket javított ismerősöknek apróért, de mostanában a diákok is visszamondták páran, és javítandó számítógépek sincsenek.
Jelenleg én otthonról dolgozgatok neten ezt-azt, de ez se hoz sok pénzt, csak a saját magam ápoltan tartására (sampon, tusfürdő) meg a háztartás egy részére (mosószer, toalettpapír, szappan, mosogatószer) elég. A napokban kikapcsolták a meleg vizet is, tökéletes időzítés így télre.
Eleinte jól bírtam, még a vőlegényemben is én tartottam a lelket, de most már én is érzem magamon, hogy több a kétségbeesett pillanatom, mint a boldog. Persze még mindig örülök, hogy együtt vagyunk, egészségesek vagyunk (én úgy-ahogy, ő teljesen, hála az égnek), munkaképesek vagyunk (ha felvesznek valahová). Munkahely terén nincsenek igényeim, ugyanolyan szívesen megyek irodába, mint takarítani, egyre megy jelenleg. A napi 12 órás (6 nap) munkahelyek után is úgy kapkodtam, hogy vegyenek fel, de mindenhonnan visszajelzésre várok még.
A nap nagy részében boldog vagyok, teszek-veszek, házimunka, netes meló, nyelvtanulás (3at párhuzamosan).
De este néha lefekvés előtt rám tör a szomorúság, sokat vagyok beteg pszichikai alapon is.
Mit lehet tenni, hogy az ember a nehéz körülmények ellenére is mindig boldog legyen, és boldoggá tudja tenni a párját és a körülötte élőket is?
Ui: Nem mondom le az internetet, mailben kérik az önéletrajzokat, és neten dolgozom
Szóval az alapvető szükségletek kielégítése sem egyszerű feladat. Én nem ámítalak.
Csóróként marhára nem leszel boldog. Soha.
Őszinte leszek: szerintem nem lehetnek boldogok. Ezt az alapján állítom, hogy még SOHA nem találkoztam olyan családdal, egyénnel, aki saját bevallása szerint ne vágyott volna többre, ne hiányolt volna valamit. Márpedig az, ha valami hiányzik az életünkből ellentmond annak, hogy boldogok vagyunk.
Sokan lobogtatják azt a szlogent nagy lelkesen, hogy "szegények voltunk, de legalább szerettük egymást" és ennek ezer verzióját; de őszintén - ha boldogok lennének NEM zavarta volna őket, hogy szegények. A szeretet érzése természetesen jelen van rengeteg szegény, nélkülöző családban is, de a boldogság valami más. A boldogság az, amikor elégedett vagy, nem hiányzik más az életedből. Ezt szegényen nem lehet átélni, mert lehetetlen, önellentmondás, hogy nélkülözve ne hiányozna valami az ember életéből.
Mondjuk én apró dolgokban igyekszem keresni a boldogságot. Meg támogatjuk egymást lelkileg.
A szüleimet leszámítva mindig nagyon értékes emberekkel hozott össze a sors, a párommal, barátokkal, barátnőkkel (az egyik barátomra úgy tekintek, mintha a bátyám lenne, annyi mindent tett értem), csak a francos anyagiak akadályozzák a mindennapjaim.
Van a régi mondás, hogy "Aki sír, attól el kell venni." Ezzel szoktam nyugtatni magam, amikor arra gondolok, hogy milyen pici a lakás, ahol élünk (albi). Ugyanis, ha belegondolok, hogy ezt a pici lakást elveszítjük, az rosszabb, tehát ez is jobb, mint a semmi. Ugyanígy a hideg víz. Legalább van víz.
"SOHA nem találkoztam olyan családdal, egyénnel, aki saját bevallása szerint ne vágyott volna többre, ne hiányolt volna valamit."
A gazdagok is nagyobb házat, nagyobb autót szeretnének, és többre vágynak. Akkor ők sem boldogok?
"A gazdagok is nagyobb házat, nagyobb autót szeretnének, és többre vágynak. Akkor ők sem boldogok?"
De, mivel ha nagyobbra vágynak, rövid időn belül megvehetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!