Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nekem kell kiengesztelni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nekem kell kiengesztelni a feleségemet az igazságért?

Figyelt kérdés

Összevesztünk valamin magam sem tudom min, és fejemhez vágta hogy ne is utaljak neki a számlájára a KIS 120.000 ftot.

A helyzet az hogy 450.000 ft között keresek ide kint, és haza utalok neki 120.000ftot és mondta hogy kis 120.000 és megkérdeztem tőle hogy miért a te fizetésed több?? 80... valahány ezer forintot keres. Ő meg bántódott és 2 napja nem beszélt velem. Azt mondta vérig sértettem, és megbántva érzi magát.

2014. nov. 1. 11:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%

Ez egy szövegkörnyezetből kiragadott részeltnek tűnik, és így nagyon nehéz megítélni, hogy kinek van igaza. A következőket gondolom a dologról:

- 450.000 HUF nyugati országban pontosan az a bérkategória, mint Magyarországon a 80.000, ezért nem kellene ilyen magas lóról "beszólni" a másiknak.

- ha gyűjteni akartok, érdemesebb Euróban tartani a pénzt, és nem Forintban (azaz tényleg csak annyit utalni haza, amennyire épp szükség van)

- KOMMUNIKÁCIÓ (mindent meg lehet mondani, és meg lehet beszélni, csak nagyon nem mindegy, hogy milyen stílusban).

Miben állapodtatok meg? Min vesztetek össze? Vannak-e gyerekek itthon? Vannak-e váratlan kiadások itthon?

2014. nov. 1. 11:38
 12/23 anonim ***** válasza:
49%
450ezret keresel,ebből 120ezer jön haza, és 330ezerből élsz meg.Ennyit itthon is keres egy férfi,vagy többet is. És nem hullik szét a család,fél év múlva nem lesznek idegenek egymásnak a távkapcsolat miatt.
2014. nov. 1. 11:44
 13/23 anonim ***** válasza:
96%
Ha azt is leírnád, mire kell neki költeni azt a 120 000-et, úgy könnyebb lenne válaszolni. Gyerekek vannak, mennyi? Hitelt fizet, mennyit? Az itthoni lakás fenntartási költségei, mennyi? Mert ha ő abból gyerekeket nevel, rezsit, esetleg hitelt is fizet, akkor azért az nem sok. Ő miért nincs kint veled, és keres többet, mint itthon 80 000-et?
2014. nov. 1. 11:46
 14/23 anonim ***** válasza:
96%
Azért kár kimenni külföldre, hogy hazaküldj 120ezret, a többi meg elmegy a megélhetésre. Ennyit itthon is megkeresel - mármint 120-at - és együtt marad a család.
2014. nov. 1. 11:56
 15/23 anonim ***** válasza:
43%

Akik kötekednek azok gondoljanak bele először, hogy 330.000 ft a MINIMÁLBÉR egy nyugati országban, van, ahol ennél még magasabb is az. Magyarán lópikula sem.

Tudom, ez most soknak hangzik forintra átszámolva, de ebből kisvárosban egy egy személyes lakás fenntartása min. 100-150.000 ft-ot felemészt (nagyvárosban meg ne is emlegessük). Nekem pici autóm van, igen alacsony fogyasztással; a biztosítása havi 30.000ft-ot igényel, a benzin bele szintén elvisz 30.000-et (itt teljesen átlagos ennél jóval messzebbre járni dolgozni, szóval ez egy kis összeg!) - a tömegközlekedés ennek a duplájába kerülne.

Most vagyunk kb. 210.000-nél, és még nem evett egy falatot sem, és egy büdös fillért sem költött magára, és mindenen spórolt...

Ehhezképest a feleségnek Magyarországon a 200.000-ből valószínűleg bőven telik minden szükségletére.

2014. nov. 1. 12:07
 16/23 anonim ***** válasza:
90%
15. Pont ezért nem érdemes minimálbéres fizetésért kimenni külföldre a férjek, vagy feleségnek. Vagy megy az egész család, és ott 2 ilyen bérből megélnek, vagy van ez a helyzet, amiből anyagilag nem jutnak előbbre, csak a kapcsolatuk megy tönkre. El kellene dönteni, mit akarnak a jövőben.
2014. nov. 1. 12:10
 17/23 anonim ***** válasza:
90%
Felesleges ezen vitatkozni, egyáltalán nem tudjuk, hogy melyik országban, milyen albérletben, milyen munkával keresi meg ezt a pénzt a kérdező. Aki kiköltözik normál esetben rengeteget mérlegel, mielőtt meghozza a döntését. Feltételezem, hogy a kérdező is ezt tette, valószínűleg félre is raknak a pénzből, jók a munkakörülményei, és még ezer ok lehet a háttérben, amiket nem ismerünk. Havi 120 ezer forintért épeszű ember nem megy külfölfre, mert azt itthon is meg lehet keresni, ha minden más a lakhatásra kajára menne külföldön, akkor ez egy ésszerűtlen, rossz döntés lenne a külföldi munka mellett.
2014. nov. 1. 12:11
 18/23 anonim ***** válasza:
97%

"15. Pont ezért nem érdemes minimálbéres fizetésért kimenni külföldre a férjek, vagy feleségnek."

Ezzel teljes mértékben egyetértek, én csak szemléltetni próbáltam, hogy ennél többet ha akarna sem nagyon tudna küldeni.

2014. nov. 1. 12:15
 19/23 anonim ***** válasza:
93%

Én sem látom sok értelmét, hogy kinn vagy, külön éltek, ha amennyit utalsz neki, annyit itthon is simán megkeresnél, többet is. Valószínűleg ő is ezt érzi, és ezért szólt be, ezért mondta, hogy "kis" .

Nem kell kiengesztelned, ahogy neki se téged. De meg kellene beszélni. Egy kapcsolatban sajnos előfordul, hogy olyat mond az ember dühében, elkeseredettségében, amit nem gondol komolyan, itt még az is nehezíti a kommunikációt, hogy távol vagytok egymástól. Nem tudom, megéri-e...

2014. nov. 1. 12:58
 20/23 anonim ***** válasza:
38%

Ezért nem szeretem, ha a külföldi fizetéseket átszámolják jó magyar forintra. Mondd el, hogy az ország valutájában mennyit keresel, én meg megmondom, jónak számít-e.

A vitatott 330 ezer forint átszámolva:

844 GBP - konkrétan éhen halsz belőle, ez a lófax kategória

1074 EUR - sovány, mint a girhes kutya, szintén lófax kategória

1295 CHF - heti bérnek elmegy...

2014. nov. 1. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!