Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más is támogatja a szüleit anyagilag, nem sok az a pénz egy kicsit a férjem szüleinek?
Fiatal házasok vagyunk a párommal, ő 29 én 26. Van már saját lakásunk, a lagzin is túl vagyunk, de egyszer szeretnénk családi házat venni. A párom szülei rokkant nyugdíjasok, kis pénzből gazdálkodnak, és egyáltalán nem tudnak kijönni a pénzből, támogatni kell őket. Az én oldalamról sajnos már csak apukám van, ő kis pénzből, de eléldegél.
A párom családját már 3 éve támogatjuk havi 60.000 Ft-tal, ezt még reálisnak tartottam. Azonban a páromnak 3 hónapja új munkahelye van, lejárt a próbaideje is, jobban keres, mint az előző helyen, és kitalálta, hogy emeljük meg az összeget havi 90.000 Ft-ra.
Én ezt már egy kicsit túlzásnak gondolom, mivel kicsit több, mint 1.000.000 Ft mínusz ez évente nekünk. Hamarosan kisbabát is szeretnénk, meg tervben van a már említett családi ház.
Nem akarom, hogy úgy érezze nem akarok segíteni a szüleit, de én ezt sokallom.
Szerintetek?
Hiába pontoztatok le, csak kisült, hogy elég nekik az a 60ezer is, csak a férj luxuskiadásokra is szeretne nekik pénzt adni. Mert a mozi, színház, ilyen olyan menő háztartási gépek az igenis luxus. A kérdező maga írta ezt, szóval ne ugassatok le!
Emiatt kár lenne többet adni nekik. Ebből akár a saját jövőtöket is építhetnétek.
Az anyósomnak a szívével vannak gondok, még 40 sem volt, amikor rokkantnyugdíjas lett, az apósom is régen az, neki magas vérnyomása van, minden ízülete kivan, de leginkább a pszichés betegsége miatt kapja a rokkantnyugdíjat. %-ot sajnos nem tudom, mert úgy rémlik az is változott az évek alatt.
Le fogok ülni a férjemmel, és átbeszéljük vele a dolgot, csak nem szeretném megbántani azzal, hogy a szüleink akarok spórolni. Valahol én is nagyon hálás vagyok a szüleinek, mert egy csodálatos férfit neveltek fel, aki most az én férjem lehet, és aki majd a gyermekeim apja lesz.
Na bocsika... Hogyha kirándulni tudnak akkor annyira azért nem lehetnek rossz állapotban. Beszéld ezt meg a férjeddel, mert így nem fogtok tudni előre haladni.
Engem az is érdekelne, és eddig erről még egy szó sem esett, hogy a férjed magától akar nekik ennyi pénzt adni, vagy a szülei érzelmileg zsarolják, és azért. Nem megvádolni akarom őket, de ha a te apukád semmit sem fogad el tőletek, akkor a férjed szüleinek miért van szüksége egyre több és pénzre?
Még egy opció eszembe jutott:
Ne konkrétan a szülőknek adjátok a plusz pénzt,hanem kezdjétek el gyűjteni arra az esetre, amikor majd valamelyik nagyszülő (apukádat is beleértve) ápolásra fog szorulni. Nagyon drága mind az ápolónő, mint az öregek otthona és ha te esetleg épp otthon babázol csökkent bevétellel, nem biztos hogy tudsz majd még mellette ápolni egy beteget is.
Lehet, hogy nem szép dolog ez így, de két rokkant idős ember mellett sajnos előfordulhat ilyen eset:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!