Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más is támogatja a szüleit anyagilag, nem sok az a pénz egy kicsit a férjem szüleinek?
Fiatal házasok vagyunk a párommal, ő 29 én 26. Van már saját lakásunk, a lagzin is túl vagyunk, de egyszer szeretnénk családi házat venni. A párom szülei rokkant nyugdíjasok, kis pénzből gazdálkodnak, és egyáltalán nem tudnak kijönni a pénzből, támogatni kell őket. Az én oldalamról sajnos már csak apukám van, ő kis pénzből, de eléldegél.
A párom családját már 3 éve támogatjuk havi 60.000 Ft-tal, ezt még reálisnak tartottam. Azonban a páromnak 3 hónapja új munkahelye van, lejárt a próbaideje is, jobban keres, mint az előző helyen, és kitalálta, hogy emeljük meg az összeget havi 90.000 Ft-ra.
Én ezt már egy kicsit túlzásnak gondolom, mivel kicsit több, mint 1.000.000 Ft mínusz ez évente nekünk. Hamarosan kisbabát is szeretnénk, meg tervben van a már említett családi ház.
Nem akarom, hogy úgy érezze nem akarok segíteni a szüleit, de én ezt sokallom.
Szerintetek?
Szerintem sok..
50 lenne a lélektani határ, amit minden hőnapban...nalam..
Csak az tartja soknak, aki nem képes a rokkantakkal együtt érezni.
Ha kifizetik a rezsit és még gyógyszerre is kell költeni, akkor ebből a pénzből nem ugrálhatnak.
Nem írod, hogy a te jövedelmed mennyi, de ha a férjed szerint ez belefér, akkor ne sokalld.
Ha van saját lakásotok, akkor a szülők megsegítése fontosabb, mint agy jövőbeli családiházra való vágyakozás. Ha ezt az egymilliót félretennétek, legalább 10 év kellene, hogy vehessetek egyet.
Sajnos ma az emberek többsége nagyon önző.
Nem akarok a pénztárcátokban turkálni, de azért az se mindegy, hogy mennyiből 60 és mennyiből 90...
Nyilván nem mindegy, hogy havi 120ból, félmillióból, vagy fél milliárdból ad ennyit "haza".
Havi 90 000 rengeteg pénz valóban, ahogy havi 60 is. A rokkantnyugdíj nem tudom mennyi havonta (csak elképzelésem van), de lehet, hogy kell oda több mint 60. Igazából én azt mondom, nagyon gondoljátok át. Nem ismerem a párod szüleit, nem tudom milyen emberek, de jobb lenne ha banktól (mondjuk nyugdíjra nehezen, szóval inkább uzsorástól) hitelt vesznek fel, mert nem jut belőle? Szerintem ha eddig a szülei "megvoltak" a havi 60-al, akkor maradhat ennyi. És itt a tényleg megvoltakot értsd, ne azt, hogy "ja, hónap végén mostmár egy szelet száraz penészes kenyerünk legalább van, eddig ez elfogyott már 24.-én..." :-)
Utolsó te mennyit adsz a szüleidnek?
Sztem a 90 kicsit sok, de a 60 még okés. Azt a 30at meg a babára félretehetnétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!