Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más is támogatja a szüleit anyagilag, nem sok az a pénz egy kicsit a férjem szüleinek?
Fiatal házasok vagyunk a párommal, ő 29 én 26. Van már saját lakásunk, a lagzin is túl vagyunk, de egyszer szeretnénk családi házat venni. A párom szülei rokkant nyugdíjasok, kis pénzből gazdálkodnak, és egyáltalán nem tudnak kijönni a pénzből, támogatni kell őket. Az én oldalamról sajnos már csak apukám van, ő kis pénzből, de eléldegél.
A párom családját már 3 éve támogatjuk havi 60.000 Ft-tal, ezt még reálisnak tartottam. Azonban a páromnak 3 hónapja új munkahelye van, lejárt a próbaideje is, jobban keres, mint az előző helyen, és kitalálta, hogy emeljük meg az összeget havi 90.000 Ft-ra.
Én ezt már egy kicsit túlzásnak gondolom, mivel kicsit több, mint 1.000.000 Ft mínusz ez évente nekünk. Hamarosan kisbabát is szeretnénk, meg tervben van a már említett családi ház.
Nem akarom, hogy úgy érezze nem akarok segíteni a szüleit, de én ezt sokallom.
Szerintetek?
Szerintem beszéljétek meg, hogy maradjon a szüleinek a 60 ezer, vagyis 30-30 ezer Ft /fő,
és apukádnak is egy 30-as, hogy ő is tudjon emberi életet élni öregségére!
Szerintem meg attól függ mekkora a férjed fizetése, mennyiből ad nekik. Ha 200ezret keres, nyilván sok, de ha egymilliót, akkor nehogymár ne támogassa a szüleit.
Meg a kérdés, hogy milyen kiadásai vannak a szülőknek? Nem mindegy, mi a betegségük, mennyibe kerülnek a gyógyszerek. Van akinek havi 100ezer is megvan, ha megveszi a szükséges gyógyszereket és elmegy a szükséges kezelésekre. Vagy bár nem havonta, de spórolniuk kell előre egy 200ezres hallókészülékre vagy méregdrága speciális szemüvegre. Nyilván apránként tesznek rá félre.
Meg abból a szempontból se mindegy, hogy mire költenék a plusz pénzt. Pl. lehet hogy be tudnának belőle fizetni olyan gyógykezelésre, ami nem létszükség (pl. masszázs) de sokat segíthet abban, hogy ne romoljon az állapotuk és a te anyagias szempontodból ez hosszú távon jobb neked, mert amíg el tudják látni magukat, megspóroljátok az ápolót v öregek otthonát.
Szerintem morgolódás helyett üljetek le egy kockás papírral, számoljátok össze milyen kiadásai vannak a szülőknek és mennyi a bevételük. Ha valamire nem futja az eddigi támogatásból, akkor emeljétek annyival az összeget, mint amennyire szükség van.
Itt vagyok én, csak nincs annyira sok időm netezni.
Ki tudjuk gazdálkodni ezt a pénzt a szülőknek, mert a férjem és én is jól keresünk, még is is tudunk félre tenni szerencsére, csak ha kevesebbet adnánk, akkor még több maradna. Én is úgy látom, hogy a 60.000 Ft teljesen elég, ebből szépen eléldegéltek, nincsenek nagy igényeik, nincs káros szenvedélyük.
A férjem olyan megfontolásból adna nekik többet, hogy egy kicsit jobban éljenek, esetleg vegyenek maguknak új dolgokat, menjenek el moziba, színházba, kirándulni. Ezeket mi is adhatnánk nekik, de nincs sok időnk kipuhatolni milyen vágyaik vannak.
Azt nem írtam eddig, de pénzen felül, a szülőknek komoly ajándékokat is veszünk, ami a háztartásba kell nekik.
A párom nagyon hálás a családjának, és ő valahogy úgy érzi, hogy ezzel tudja meghálálni a sok támogatást.
Nem tartozik igaz a tárgyhoz, de abból is volt már vitánk, hogy hétvégén ment segíteni a családjához. A kert körüli munkákban általában ő segít, mert nem bírják a szülei. Ez nekem nem tetszik annyira, mert hétköznap sokat dolgozik, nagy rajta a nyomás, hétvégén szerintem pihennie kellene, de ilyenkor is füvet nyír, ásózik, a család malacai alól kiganézik, stb....
Mindig azzal nyugtatom magam, hogy ha ilyen szépen gondoskodik a szüleiről, akkor majd így lesz ez nálunk is, ha már lesznek gyerekek, de azért belül néha szomorú vagyok, hogy nincs ideje még levegőt sem venni.
Volt közöttünk arról is szó, hogy az én édesapám is kap pénzt, de őt ezzel inkább megsértettük. Azt mondta erről szó sem lehet, ő majd mindent megold. Elég makacs ember, inkább ajándékok (szülinap, névnap, karácsony) formájában segítjük, mert azt elfogadja, igaz mindig megjegyzi, hogy biztos sokba került, nem kellett volna.
Tetszett az a megoldás, hogy kössünk kompromisszumot. Lehet felvetem neki a 75.000 Ft gondolatát, akkor én is engedtem és ő is engedett.
Remélem minden kérdésre válaszoltam, ha valami mégis kimarad, akkor megint írok.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!