Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más is támogatja a szüleit anyagilag, nem sok az a pénz egy kicsit a férjem szüleinek?
Fiatal házasok vagyunk a párommal, ő 29 én 26. Van már saját lakásunk, a lagzin is túl vagyunk, de egyszer szeretnénk családi házat venni. A párom szülei rokkant nyugdíjasok, kis pénzből gazdálkodnak, és egyáltalán nem tudnak kijönni a pénzből, támogatni kell őket. Az én oldalamról sajnos már csak apukám van, ő kis pénzből, de eléldegél.
A párom családját már 3 éve támogatjuk havi 60.000 Ft-tal, ezt még reálisnak tartottam. Azonban a páromnak 3 hónapja új munkahelye van, lejárt a próbaideje is, jobban keres, mint az előző helyen, és kitalálta, hogy emeljük meg az összeget havi 90.000 Ft-ra.
Én ezt már egy kicsit túlzásnak gondolom, mivel kicsit több, mint 1.000.000 Ft mínusz ez évente nekünk. Hamarosan kisbabát is szeretnénk, meg tervben van a már említett családi ház.
Nem akarom, hogy úgy érezze nem akarok segíteni a szüleit, de én ezt sokallom.
Szerintetek?
Nem mindegy, hogy párod fél millás fizetéséből ad 90 ezret vagy 150 ezerből,és az sem mindegy, hogy mennyi a szülei rokkantsági nyugdíja.
Persze, én is támogatnám az enyéimet, ha megtehetném, de kikérném a párom véleményét, hogy mi az az összeg, amit odaadhatunk és nem a jövendőbeli gyerekünknek kell majd nélkülöznie.
Haneddig tökéletesen megéltek abból amit eddig kaptak, az rendben van, de hogy még többet adni nekik?! Hogy segít a megélhetésükön az egy szép dolog, de hogy magatoktól és a jövőtöktől veszi el, ráadásul azért hogy a szülei eljárhassanak szórakozni vagy mittomén.
Ez már sok. Nagyon nem egészséges ha egy felnőtt ember ennyire mániákusan oda akarja adni a pénzét a szüleinek. Hogy segít nekik abban hogy ne haljanak éhen meg ne legyenek adósságban az ok, de ennél többre miért van szükség? Nagyon szomorú hogy ennyire nem gondol a jövőtökre. De szerintem ezen tudsz segíteni, észérvekkel, türelemmel, nem hisztivel, nem önző dumákkal. Meg tudnád vele értetni hogy nem szülei fölösleges "luxuskiadásaira" kéne költenie a fizuját.
Mindenkinek igaza van, még én annyit tennék hozzá, hogy vannak kifejezetten rokkantakat foglalkoztató cégek, pl a Szerencsejáték Zrt. (Más most nem jut eszembe de tutira van még) Hogyha a szülők szeretnének a megélhetésükön kívül más dolgokat is, pl színházba járni vagy mittudomén, akkor álljanak be újra dolgozni.
Márpedig ha eddig tök elég volt nekik a 60ezer, akkor nem tudom mi másért kéne nekik 90ezer. Szép dolog a segítség, de azért van egy határ, csak azt adjuk meg amire a másiknak szüksége van. Itt főleg arra gondolok hogy ha ők cigizni akarnak, vagy sörözni, vagy minden nap húst ennének, csak ezért ti ne adjatok többet.
#14 ! " szülei eljárhassanak szórakozni vagy mittomén" ezt a marhaságot honnan szedted?
Kérdező,a férjed nyilván tudja,hogy mit miért csinál,gondolom osztott-szorzott és neki ennyi jött ki.A rokkantsági nyugdíj nemtom 30-50 ezer forint,ennyiből nem lehet megélni,pláne ha az egyikőjüké gyógyszerre megy.
Erre szerintem nem lehet így válaszolni.
Mennyit keres a férj/feleség?
Mennyit tesznek havonta félre?
Mennyi a szülők nyugdíja,rezsije, gyógyszer költsége?
Hogy bántak a gyerekkel, vagyis milyen szülők?
Aki meg a luxust írta az én apám sima nyugdíjas de 36 ezer a gyógyszertárba hagytam neki múlt héten, és ő nem rokkant, szóval én kétlem, hogy luxusra költenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!