Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Van itt olyan feleség, aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt olyan feleség, aki nem egyedüli feleség? Milyen "osztozni" a férjen? Féltékenység előfordul?

Figyelt kérdés

2014. okt. 12. 13:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
86%
Ez nem féltékenység, hanem megaláztatás. Az itteni nők egyenrangúként élnek, és még ha a férfi-női szerepek nem is vesztek el, akkor is a két fél ad egy egészt. Aki önmagát egy tárgynak gondolja, amiből több is lehet egy férfinek, neki pedig nincsenek ugyanilyen jogai, az más kultúra, neveltetés. Csak az a nő megy bele ilyesmibe, aki alacsonyabb rendűnek tartja magát a férfiaknál. Egyébként biztos vagyok benne, hogy azokon a helyeken, ahol ez rá van kényszerítve a nőkre, ott sem tartja minden nő természetesnek ezt a felállást, csak nem tehetnek semmit ellene. Biztos előfordul közöttük féltékenység, sőt súlyosabb dolgok is, és ha rajtuk múlna, sokan egyáltalán nem akarnának másik feleséget a férjüknek. Fura, ha ezt normális értékrenddel rendelkező nő kényszer nélkül is vállalja.
2014. okt. 12. 18:14
 12/17 anonim ***** válasza:
90%
Nekem is arab a férjem és muszlim, de itt élünk Magyarországon, és soha még csak szóba se került, hogy több feleséget akarna. Nem fenékig tejfel az, a legtöbbnek elég egy is.
2014. okt. 12. 18:17
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
En magyar nökent Törökorszagban elek muszlım ferjem van.Törökorszagban a több nejüseg tılos mar eltöröltek. A Szaudı kıralysagban letezö dolog de azt tudnod kell a többnejüseg kapcsan az nem ugy müködık hogy a feleseg be vannak zsufolva egy hazba es osztoznak a ferjen. Maskent müködık ez: pontosan egyenlö felteteleket kell bıztosıtanıa aferjnek mınden felesege szamara ez konkretan azt jelentı mındegyıknek külön hazat vagy lakast,azonos butorokkal tehat anyagılag azonosnak kell lennıük,mındegyıkkel egyenlö banasmodot kell tanusıtanıa konkretan vannak napok amıt nalad töltene mas napokon pedıg "mıntha elutazna" akkor a masık feleseggel van.Ez akkora anyagı hatteret kıvan egy ferfıtöl melet csak a nagyon gazdag arab csaladok sarjaı tudnak megengednı maguknak.Mıvel ezeknek a nöknek mındenük megvan altalaban anyagı teren es nagyon szıgoruan alkalmazzak az ıszlam vallas szabalyaıt,ıtt ılyet talalnı nem fogsz mert ök valoban nem ınterneteznek...maga a többnejüseg a KORAN-ban ıs egy olyan törtenelmı idöszakban került kınyılatkoztatasra amıkor az arab vılagban a 7 szazadban a nök helyzete a törzsı elet mıatt nagyon nehez volt es a több nejüseggel bizonyos csaladı vedelmet kaphattak,illetve a haboruk soran megözvegyült nök ıgy nem kerültek kılatastalan helyzetbe hanem volt akı elvette öket felesegül es nem maradtak tamasz nelkül.De ez akkor volt.Most a helşyzet mas,de mınt ırtam ehhez az anyagı fedezet elengedhetetlen. Persze hogy van feltekenyseg es mınden egyeb.ezek termeszetes emberı erzelmek es reakcıok...de ez a tema nagyon összetett es bonyolult nemınemü keletı kulturalıs hatterısmeretet ıs ıgenyel nem lehet ıgy lecsupaszıtanı de talan kıs segıtseg volt amıt ırtam,szep napot neked.
2014. okt. 13. 09:46
 14/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolso, koszi amiket leirtal. "Sajnos" tudom hogy mennek a dolgok, de szerintem a ferjnek mindig van egy kedvence, attol hogy o sem kap tobbet.

Egy arab orszagbeli nyaralasnal a probafulkeben egy szaudi novel sikerult par szot beszelnem (o kezdemenyezte, megdicserte a ruham, csodalkoztam is), es kiderult hogy o tobbedik feleseg, de nincs koztuk feltekenyseg, mert o attol semmivel se lesz kevesebb, es nem is kap kevesebbet. Es ezek a nok azok akik ha elmennek vasarolni par milliot biztos elkoltenek.. Szoval en ugy gondolom hogy azert sok magyar not megnyugtata ez az oriasi anyagi szabadsag.

(Amugy szerintem ez nem magalazo, mert a ferfi tiszteli oket. Ha nekem valasztani kene egy ilyen es egy olyan hazassag kozott ami 10 ev alatt tonkremegy es a ferj szeretot tart, inkabb az elsot valasztanam, es akkor megkimelem magam a megalaztatasoktol es egy esetleges csunya valastol)

2014. okt. 13. 10:53
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen a két rossz közül az a kisebbik rossz, ami legalább biztos anyagi háttérrel jár. Csakhogy senki nem ebből a két lehetőségből választ az elején, hanem abból, hogy többedik lesz, vagy egyedüli feleség holtáiglan. Az, hogy tönkremegy a kapcsolat, nem törvényszerű, és gyanítom többedik feleségként is tönkremehet. Az érzelmek szerintem minden nőben egyformák bizonyos szinten: minél jobban szeretsz valakit, annál jobban fáj, ha ő nem csak téged szeret. Biztos vagyok benne, hogy a biztos anyagiak ellenére is pokoli élete van annak a többedik feleségnek, aki szerelemből házasodik. Aki "csak" férjet akar, annak persze, hogy ez megfelel. Nem hiszem, hogy ők ugyanígy vállalnák a házasságot, ha nem járna hozzá vagyok, szerelem nélkül pedig el lehet fogadni, ha a másik máshoz is hazajár esténként.
2014. okt. 13. 11:46
 16/17 anonim ***** válasza:
64%

Nem vagyok ilyen helyzetben, muszlim sem vagyok, de olvastam a témában és beszélgettem erről muszlimmal.

Sokan itt Európában ezt úgy látják, hogy ez a nőknek a teljes megalázása, de az iszlám kultúrában nem erről van szó, mármint ha tényleg hívő, tisztességes muszlimról van szó, mert elvakultak is vannak, mint mindenhol. A Korán tanítása szerint az a férfi, aki szereti a feleségét, az önmagát szereti és ha nem úgy bánik a nővel, ahogy megérdemli, akkor önmagát minősíti vele. Ezt sokan komolyan veszik. A többnejűség nekünk itt furcsa, mert teljesen máshogy vagyunk szocializálódva: én európaiként nem tudnék úgy élni, de ott más, mert gyerekkoruk óta ezt látják. A többnejűség amúgy sem feltétlen a férfi élvezetéért van, hanem azért, mert ott a nőre úgy tekintenek, hogy akire vigyázni kell. Nem maradhat nő egyedül, nálunk ez nem nagy dolog, de náluk ez a kiszolgáltatottságot jelenti. A férjnek egyébként a feleségeit ugyanolyan színvonalon kell eltartani, tehát nem teheti meg, hogy az egyikkel jól bánik, a másik meg éhezik.

Mielőtt megvádolnának, hogy akkor menjek hozzá egy arabhoz és meglátom, előre üzenem: nem megyek hozzá arabhoz, mert más kultúra és én se tudnék úgy élni, viszont azt is baromságnak tartom, hogy ismeretlenül lenézzük őket.

2014. okt. 13. 15:06
 17/17 anonim ***** válasza:
63%
Tobb mint 3 eve a kerdes, de most talaltam es jo volt olvasni a hozzaszolasokat, muszlim felesegkent
2018. febr. 9. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!