Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Lányok, nálatok ez válóok lenne?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, nálatok ez válóok lenne?

Figyelt kérdés

Egy férfi még fiatalon, életébe először, beleszeretett egy lányba, akinek megígérte, hogy az egyik gyerekét róla fogja elnevezni. Majd megházasodik sok évvel később egy hölggyel, akitől lesz egy lány gyereke, majd megegyeznek az adott névben, mert mind a kettejüknek tetszik (az ami a lány neve volt).

5-6 évvel később, a hölgy megtudja, hogy a férfi a lányról nevezte el a gyereket.

Kicsit hülyén fogalmaztam meg a kérdés címét, inkább arra lennék kíváncsi, hogy hogy reagálnátok?

Vagy esetleg aki volt hasonló szituációban, hogy reagált?

2014. okt. 9. 16:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Volt pasim Tamás, a kisfiam is. És akkor mi van? Váljon a férjem?
2014. okt. 9. 18:00
 12/21 anonim ***** válasza:
Nyilván nem. Valószínűleg szép név és megtetszett neki. Ha az illető lány Bözsike vagy Manyika lett volna, akármennyire szerette volna, nem akárná, hogy így hívják a gyerekét...
2014. okt. 9. 18:01
 13/21 anonim ***** válasza:
Ilyen hülyeségért nem válnék el. Sőt, tudom, hogy a férjem se válna el fordított esetben.
2014. okt. 9. 18:31
 14/21 anonim ***** válasza:

Őőő...aha.

Volt egy Levente nevű barátom. Annyira megtetszett a neve, hogy nagyon szívesen adnám ezt a leendő gyerekemnek. Ezt a párom is tudja, mert már beszélgettünk gyerek nevekről és tudja kik voltak előtte.

Akkor én most az exemről nevezem el a születendő fiúnkat? Vagy csak simán szép neve van és megtetszett..

Az hogy anno fiatalon "megígérte".. minden bizonnyal, ha a feleségnek nem tetszett volna a név, akkor a férj sem ragaszkodik hozzá, tehát nem gondolom, hogy a régi szerelméről nevezte volna el, egyszerűen csak még mindig tetszik neki a név.

Én is sokmindent mondtam, ígértem az exeknek, de aztán meghiúsultak a dolgok, miután szakítottunk..

2014. okt. 9. 20:38
 15/21 anonim ***** válasza:
Nem válnék el azért, mert a fiatalkori szerelméről nevezi el a gyereket. Bántana, hogy nem mondta el korábban, de ennyi!
2014. okt. 9. 20:46
 16/21 piroska és a farkas ***** válasza:
70%
Hát azt hiszem én vagyok az egyetlen, akinek ez a szituácio igenis bánto lenne. De nem is igazán értem egyébként. Adott egy szerelem, a kérdésböl nem derül ki, h viszonzott-e vagy viszonzatlan.Ha viszonzott volt, akkor szerintem a szakítással az ilyen dolgok törlödnek, hogy az esetleges uj kapcsolat tiszta lappal indulhasson...ha viszonzatlan volt, akkor meg pláne, mert valahogy számomra az lenne az egésznek az üzenete, hogy itt van egy nem teljesen lerakott történet, egy nem teljesen elengedett vágyakozás...szval engem bántana. Meg azért, ha belegondolok, itt a kérdező utolag tudta meg a tényeket, de ez előre is elég gáz : " Édesem! Tudod egyszer nagyon nagyon szerettem egy lányt, Már nem jelent semmit, de azért majd rola szeretném elnevezni a lányunkat, ha lesz..." Pff...
2014. okt. 9. 21:56
 17/21 piroska és a farkas ***** válasza:
Kiegésziteném annyival, h persze, temrészetesen, ha csak arrol lenne szo, h maga a név nagyon tetszik a férfinek, az más. DE itt a szenély volt a fontos, nem a konkrét név. És ez a nem mindegy szerintem.
2014. okt. 9. 21:58
 18/21 anonim ***** válasza:
Fogadjunk, hogy ha Gizi vagy Irma lett volna, sosem nevezte volna így a gyerekét. Tetszett neki a név, a feleségnek is tetszett, ennyi. Dehogy válnék ilyen marhaság miatt. Nem a csaj miatt nevezte annak, hanem mert szépnek találta a nevét.
2014. okt. 9. 22:43
 19/21 anonim ***** válasza:

Válni emiatt hülyeség. Még veszekedni is, mert nyilván úgy is mindegy már az egész, meg rég volt, talán igaz sem volt (hahaha) stb.

Viszont azért engem is zavarna, ha konkrétan a személyRŐL akarná elnevezni a gyereket. Ha véletlen ugyanúgy hívják, az nem érdekel. De így, hogy elmondta, hogy ő azért akarta azt a nevet, mert a nagy szerelmét úgy hívták... Az nem ugyanaz, mintha csak a név tetszett volna neki csak úgy önállóan.

Nekem is volt nagy szerelmem, a Laci, de eszembe sem jutott volna a fiamat a LaciRÓL elnevezni. Ha történetesen a László név amúgy is tetszik, az szerintem más, mint az, hogy ohhh a régi forró szerelmes korszakunk emlékére egy másik férfitól született fiamnak direkt a régi szerelmem nevét adom. Ha valaki után nevezik el a gyereket, az az apja/anyja vagy a nagy/dédszülője. Nem az ex szerelem.

Azért, aki írta, hogy mire verné magát a feleség, ha együtt választottak nevet, az az együtt választás lehetett olyan is, hogy "Kedves feleségem, legyen a gyerek Laura, mit szólsz?" (Azért mert a nagy szerelmem Laura volt és azt akarom, hogy az ő nevét viselje a gyerek, persze ezt nem mondom ám el neked.) "Végül is szép név, igen, legyen Laura.

Aztán 5-6 év múlva rájön, hogy a férje készakarva a volt nője után választotta a nevet.

Én egyáltalán nem vagyok féltékeny típus, de a ha a férjem előállna azzal, hogy legyen a gyerek Csilla, azért mert a régi nagy szerelme is Csilla volt, és kapja utána a nevét, akkor úgy lennék vele, hogy miért nem neki csináltál gyereket, ha róla akarod elnevezni? Azzal együtt, hogy a Csilla név nekem is tetszik, és adnám is, még úgy is, hogy tudom, hogy így hívták egy volt barátnőjét, ha csak úgy önmagában a név miatt adnánk.

2014. okt. 9. 23:24
 20/21 anonim ***** válasza:
Engem is bantana, pedig nem vagyok feltekeny tipus. Nekem is van nagy platoi szerelmem, akinek nagyon megtetszcett a neve. De tuti nem neveznem el rola a kisfiamat ha osszejonnek valaki massal, mert az lezaratlansagot tukrozne. Hozzateszem, hogy neki nem Laszlo vagy Tamas a neve, hanem egy nagyon ritka bibliai nev, mielott megismertem, nem hallottam ezt a nevet. De akkor us nagyon meggondolnam, ha valami gyakori nev lenne.
2014. okt. 10. 01:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!