Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Lennél -né a vőlegényed kedvéért?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lennél -né a vőlegényed kedvéért?

Figyelt kérdés

Nagyon gondolkodtam, hogyan vegyem fel jövőre a nevem, de egyre inkább a kötőjeles verzió tűnik hozzám közelebb állóhoz(22 vagyok)

Amikor a vőlegényemnek elmeséltem, hogy úgy néz ki megálmodtam, akkor azt mondta, nem örülne ha így venném fel, mert az már egy lépés afelé hogy fel sem akarom venni.Pedig az semmiképp nem is jött szóba részemről. Szeretné ha az ő neve+né és az mögött a saját nevem lenne.

Véger-Hirt Lili / Végerné Hirt Lili

(Term. más nevekkel)

Egyébként, nem szokott semmibe beleszólni, de eléggé meglepett a kérése.

2014. okt. 6. 14:40
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
52%

Nem. Soha, semmi szín alatt.

Van nekem saját nevem, a drága édesapámtól kaptam, nem szándékozom lecserélni. A férjemnek is van saját neve, a gyerekeké pedig mindkettő. Így kerek a dolog.

Nem vagyok senkinek sem a függeléke, tulajdona, kolonca, asszonya, hanem egyenrangú társa, ahogy ő is nekem!

Aki néként akarja felvenni, annak szíve joga, de az, hogy valaki képtelen elfogadni a társa választását, tolakodik, tiszteletlen, hisztizik, nyavalyog, az szerintem gusztustalan akaratosság.

Ha TE nem akarod felvenni a nevét, NE vedd fel a kérésére! Ez egy olyan dolog, amit neked kell viselned a házasságotok alatt, jó esetben egy életen át. Ha te úgy kellemetlenül éreznéd magad, akkor ne add be a derekad.

2014. okt. 6. 17:40
 22/33 anonim ***** válasza:
39%
16-os, azért a szüleinket én megértem, csak belegondolni is... milyen idétlen lehetett, hogy mindenki Molnár Istvánné, vagy Kovács Jánosné... Felcsapod a telefonkönyvet, na találd meg, kit keresel :)
2014. okt. 6. 17:40
 23/33 anonim ***** válasza:
60%
A telefonkönyven van cím is ;)
2014. okt. 6. 17:59
 24/33 anonim ***** válasza:
15%

Igen, cím. Meg az a sok-sok változatosság, arról nem beszélve, hogy az ember lánya onnantól kezdve elfelejthette a saját nevét :)

Haladunk a korral, szerintem semmi gond nincs abból, ha időközben változik a közízlés.

Akinek tetszik ezt veszi fel, a másik meg amazt.

Ha nem lehet választani az a baj, ha lehet, az... ha meg valaki máshogy dönt mint mi, vége. Vicc. Sosem értem az embereket :)

2014. okt. 6. 18:34
 25/33 anonim ***** válasza:

én így akartam, de a férjem beszélt le róla... ezért lettem kötőjeles

ő szerette volna, hogy felvegyem, de mondta, hogy ha nem teszem sem zavarja, hisz nekem kell viselnem, nem neki

ha elvem ellen lenne nem venném fel így, ha követelné ennek ellenére, akkor egy kicsit azt érezném nem a megfelelő emberrel élek, hisz ez egy sarkalatos pont amiben az elveink különböznek..persze nem így volt..de szerintem ha valami csak a másik kedvért van, és nekem koz változást nem neki, és megkövteelik az fura..

én szerettem volna, ha felveszi ő is nevem, de tőle távol állt, azért elgondolkodott róla, egy szóval nem erőltettem

2014. okt. 6. 19:16
 26/33 anonim ***** válasza:
90%

Nem. Ez kizárólag az én döntésem volt, és nem kényszerítette volna rám soha az akaratát a férjem. Örült, hogy felvettem a nevét, ezt mondta is, de neki tökmindegy volt milyen formában. Mikor mondtam mit döntöttem, tetszett neki, tehát megkérdeztem mit gondol, de a választás engem illetett. Nem akart beleszólni.

Ha olyan típus lett volna aki ezen hisztizik vagy követelőzik, akkor szerintem megmakacsolom magam és egyáltalán nem vettem volna fel a nevét. De szerencsére ő nem ilyen pasi:)

Nálam alapból csak 2 verzió jött számításba. A kötőjeles, illetve az hogy a vezetéknevét felveszem a sajátom helyére. Végül Kötőjeles lettem mert jól hangzanak együtt a neveink, és még így sem hosszú. Pont jó:)

Nálam a né végződésű nevek teljesen kizártak voltak mert kiráz tőle a hideg, és öregesnek is tartom. Az pedig, hogy férfi nevem legyen amiben egy né végződés jelez engem, teljesen kizárt volt.

2014. okt. 6. 19:24
 27/33 Tubarózsa ***** válasza:
34%

Szia!

Ha neked tetszik csak akkor legyél né!!

Amikor mi házasodtunk, párom mondta, hogy mind1 hogy veszem fel (v nem) a nevét. Együtt vagyunk ez a lényeg. Végül né lettem (az is akartam lenni, nekem a kötöjeles vagy vez.név csere nem tetszik) és neki nagyon jól esett. Lehet ha "kényszerit" nem igy vettem volna fel!

Am Kovács Ferencné Tóth Barbara lettem. /kovács ferencné az anyosom, nem akartam ua lenni; a Kovácsné Tóth Barbara nem tetszik a saját nevünkkel./ bemutatkozásnál Kovácsné Barbarát v Kovács Barbarát mondok . De szeretek "né" lenni,nem ciki, "büszke" vagyok rá. Pedig még csak 24 vagyok, 21 évesen házasodtam.

Üdv 24N

ui:/ Sok boldogságot! ;)

2014. okt. 6. 19:41
 28/33 anonim ***** válasza:
63%

-né leszek, de nem csak az ő kedvéért, hanem mert én is így szeretném.

Egyébként azon a véleményen vagyok, hogy ez a menyasszony dolga. Mindkettő hülyeség: az is, ha a -nét kényszeríti a leendő férj, de az is ugyanannyira, ha "megtiltja", hogy nehogy -né legyen.

"Azt meg végképp megalázónak tartom, ha egy nő teljesen elhagyja a nevét a férje kedvéért (Kovács Istvánné)."

Mert olyan nincs, hogy esetleg a nő eleve így akarja.. Milyen szép is, hogy pusztán egy név alapján ilyen mélyrehatóan ítélsz meg valakit.

2014. okt. 6. 20:24
 29/33 Tubarózsa ***** válasza:
59%

Azért lettem lepontozva, mert fiatalon házasodtam és né vagyok, meg nem tetszik a másik verzio??

Mindegy, talán jobb ha nem is akarom megérteni... :/

2014. okt. 7. 04:40
 30/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tömérdek választ, (senkit sem pontoztam le)

Hasznos volt, mert addig addig, hogy megmondtam neki, hogy bánt a gondolat, hogy nem hagyja ezt rém, mert még mindig nem tudom melyik szeretném, de a saját akaratomból szeretnék választani, nem külső nyomásra. És aranyos volt mert ahogy elkezdtem, mondta, hogy ő is pont emiatt akart volna beszélni velem, hogy ne haragudjak, hogy beleakart szólni, rájött, hogy butaság volt, hisz nem az ő neve változik meg, és jobb esetben szeretnem kéne a nevem. Megnyugodtam,még most sem döntöttem el... de majd addig megvilágosodok:)

2014. okt. 7. 08:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!