Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Lennél -né a vőlegényed kedvéért?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lennél -né a vőlegényed kedvéért?

Figyelt kérdés

Nagyon gondolkodtam, hogyan vegyem fel jövőre a nevem, de egyre inkább a kötőjeles verzió tűnik hozzám közelebb állóhoz(22 vagyok)

Amikor a vőlegényemnek elmeséltem, hogy úgy néz ki megálmodtam, akkor azt mondta, nem örülne ha így venném fel, mert az már egy lépés afelé hogy fel sem akarom venni.Pedig az semmiképp nem is jött szóba részemről. Szeretné ha az ő neve+né és az mögött a saját nevem lenne.

Véger-Hirt Lili / Végerné Hirt Lili

(Term. más nevekkel)

Egyébként, nem szokott semmibe beleszólni, de eléggé meglepett a kérése.

2014. okt. 6. 14:40
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
28%

Persze, hogy felvenném, fel is fogom. A kötőjeles nevek egyszerűen rettenetesek, én még egyet nem láttam, ami jól hangzott volna kötőjellel.

Az általad hozott példában is szörnyű kimondva a kötőjeles név, a -né változat pedig mennyivel szebben hangzik.

2014. okt. 6. 15:17
 12/33 anonim ***** válasza:
41%
Normál esetben lennék -né, a mi konkrét esetünkben én azért döntöttem a kötőjeles verzió mellett, mert a páromnak a második felesége leszek és az első az általad írt második verzióhoz hasonlóan (Végerné Hirt Lili) vette fel a nevét, amit nem szeretnék "lemásolni". A páromnak szerencsére semmi kifogása a kötőjeles verzió ellen, őt csak az bántaná, ha egyáltalán sehogy nem akarnám felvenni a nevét.
2014. okt. 6. 15:18
 13/33 anonim ***** válasza:
69%

Nem, nem lennék. Nekem teljesen megfelel a saját nevem, amit a szüleimtől kaptam, nem szégyenlem egyáltalán.

Ha a férjem ragaszkodna hozzá, hogy a nevünk is kifejezze az összetartozásunkat (ami szerintem marhaság, attól semmivel nem leszek szerelmesebb, és ő sem), akkor kötőjeles verzió lenne, de NEKI IS.

A felesége leszel, nem a tulajdona. Igazából ez a régi szokás azt fejezte ki, hogy az apád tulajdonából a házasság után a férjed tulajdonában mentél át, de a mai világban már nyugodtan lehetsz a saját magad ura is, akár házas vagy, akár nem.

2014. okt. 6. 15:54
 14/33 anonim ***** válasza:
37%
Kötőjeles verzió, ami mondjuk nagyon vicces lesz, mert mindkettőnknek "előkelő" (nem Gróf, de hasonló) vezetékneve van :D
2014. okt. 6. 15:57
 15/33 anonim ***** válasza:
33%

Ennyi emancipuncit :D

Méghogy a férj tulajdona lenne a -né változattal :D

Tiszta lököttek vagytok ezzel a kötőjeles verzióval, most mindenkinek ez van divatból, iszonyat idétlenül hangzik, de majmolni kell egymást, és épp köpködni a -né verzióra, meg arra, aki azt veszi fel....

2014. okt. 6. 16:01
 16/33 anonim ***** válasza:
60%

15-össel értek egyet.

A nagyszüleink korában a teljes név felvétele volt a divat, így mindenki Kiss Jánosné, Nagy Ferencné, vagy Tóth Elemérné volt.

A szüleinknél jött divatba a "saját identitás", így mindenki Kissné Nagy Anna, Nagyné Kis Katalin, Tóthné Kovács Ilona volt.

Nálunk meg a kötőjel hódít.

Majd a gyerekeinknél is lesz valami hóbort (pl. egybe írni a két nevet, vagy összevonni egy harmadikká, ki tudja), azok meg a kötőjeles neveken fognak röhögni, hogy az milyen ciki és öreges.

Egyezzetek meg. Ha most ebben sem tudtok már konszenzusra jutni, akkor később még nehezebb lesz.

2014. okt. 6. 16:12
 17/33 anonim ***** válasza:
52%

én maradtam a leánykor nevemen

átlagos mind a kettő nem volt értelme egyiket lecserélni a másikra ....

2014. okt. 6. 16:47
 18/33 anonim ***** válasza:
66%
Én a feleségemre bíztam a választást, csak annyit kértem tőle, hogy ne "-né" legyen, mert az nem tetszik, az 50-es évek jutnak eszembe róla. A kötőjelet választotta ő is. De akkor sem rohantam volna a falnak, ha nem veszi fel a nevem. Azt meg végképp megalázónak tartom, ha egy nő teljesen elhagyja a nevét a férje kedvéért (Kovács Istvánné).
2014. okt. 6. 16:59
 19/33 anonim ***** válasza:
52%

Semmiféleképpen sem venném fel a "né"-t, mert a hideg ráz tőle! Szerencsére a férjem is ilyen véleménnyel van róla, így kötőjeles lettem. Egyébként nem mondanám, hogy "divat" lenne, az utóbbi időkben volt barátnőm, aki a teljes vezetéknevét lecserélte, volt aki nésen vette fel, és volt, aki kötőjellel, csak szerencsére most már lehet választani, ezért szaporodott meg a "kötőjelesek" száma.

Kérdező, elég rosszul kezdődik a házasság, ha olyan nevet akar rád kényszeríteni, ami neked nem tetszik...

2014. okt. 6. 16:59
 20/33 anonim ***** válasza:
jaa szal nem venném fel -né ként a nevét
2014. okt. 6. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!