Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Friss házasok! Költöznétek vagy maradnátok még?
Tavasszal volt az esküvőnk, jelenleg anyóséknál lakunk. Nincs különösebb probléma az együttéléssel, csak a szokásos kisebb súrlódások, ami természetes is. (néha túl segítőkészek, vagy túlérdeklődőek, de mint mondtam: nincs nagy gond). Vettünk saját lakást, amire az összes pénzünk ráment. Be kellene rendezni, de arra már tényleg nem futja. Van egy-két bútordarab (ágy, asztal, stb.), de egy csomó minden hiányzik, főleg háztartási gépek. Néha már költöznénk azzal a kevéssel, amink van, mert bármennyire szeretjük anyósékat, nyugodtabb lenne külön. Máskor meg arra gondolunk, hogyha itt maradunk, akkor még tudunk gyűjteni, amíg lesz annyink, hogy felszereljük (anyósék nem akarnak még számlára sem pénzt elvenni, mondva, hogy amúgyis csak pár hónapig tudnak ilyesmivel segíteni, amíg még ott vagyunk nekik). Örülünk is a segítségnek, de amióta van saját folyton motoszkál a gondolat, hogy ha 0-ról kezdve is, de sajátban vagyunk.
Két kérdésem lenne: mit csinálnátok a helyünkben, mennétek vagy maradnátok?
Illetve: mi az a minimum berendezés (bútordarab és háztartási cikk), amivel ti már költöznétek? Azaz mik a létfontosságúak szerintetek...
Tuzhely, mikro, asztal, ket szek
Mosogep
Agy, egy szekreny
Tv, vasalo, porszivo, esetleg egy kanape ha van nappali.. kb nekem ezek kellenenek :-).
Robotgep, aprito meg szonyeg baromira raer, majd aprankent megveszitek
elég ciki, hogy ott éltek még házasként
tinik vagytok? nem. akkor csak meg tudjátok oldani... ja bocs nem!
Mi is majdnem ugyanilyen helyzetben vagyunk.
Idén májusban esküvőztünk , de márciusban kezdtünk el gyűjtött önerőből építkezni. A különbség annyi, hogy mi közben albérletben lakunk havi 60 e lakbérrel. A házzal el tudtunk jutni odáig ,hogy lakható, de se burkolat se festés semmi műszaki nincs. Nos ha nem költöznénk oda akkor soha nem is lenne kész a ház, mert a tőke elfogyott ekkora lakbér mellett meg nem lehet haladni.
Amit én mindenképp szükségesnek érzek az a tűzhely és a hűtő, a többit szerintem bárhogy meg lehet oldani.
Én költöznék :)
Amikor összeköltöztünk a mostani férjemmel, nem sok minden volt a lakásban: a konyhabútort mi ácsoltuk össze, a kanapét kaptuk használtan rokonoktól, a mosógépet is, volt egy ágya neki használtan, én hoztam 1-2 szekrényt, polcot. Vettünk szintén használtan egy asztalt 4 székkel és egy dohányzóasztalt. Ennyi volt, plusz a fürdő, mikor beköltöztünk. Minden hónapban vettünk mellé valamit - egy gardróbót, egy íróasztalt, egy széket, egy szőnyeget, a függönyöket, és 1 év múlva be volt rendezve a lakás. Karácsonyra és szülinapokra abban az évben csak utalványt vagy berendezési tárgyakat kaptunk :)
De ami a lényeg... egyedül voltunk, és nagyon boldogok!!
Egyszóval: én mennék a helyetekben!!
Nagyon sokmindent lehet olcsón venni pl. Jysk, Ikea, Mébelix, Baumax, Kika, Praktiker, stb. áruházakban, sőt, kézzel készíteni is, és sok kisebb bútorra az Ebay sem egy utolsó megoldás.
Ezen kívül vannak használt üzletek és online piacok. Mindent meg lehet oldani, aztán ha később több pénzetek van, lecserélni.
bocs, házra futotta
és most hónapokig nem fztja majd 60ért egy mosógép 10ért egy mikrora?
úgyhogy egy forintot nem adtok haza - nekem pofám leégne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!