Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg megalázó, hogy én osztom be a férjem fizetését is? Hogyan jussunk közös nevezőre?
7 hónapig munkanélküli volt. A szüleim segítsége nélkül nem is boldogultunk volna, de még így is elmaradtunk néhány dologgal (a férjem hiteleivel, ismerőseitől is kért kölcsön).
Most 2. hónapja van megint munkája nem is rossz fizetéssel. Én még itthon vagyok a gyerekekkel. A pénzeket én kezelem és próbálom a lehető leghatékonyabb módon behozni a lemaradásunkat, de ő a hétvégén beolvasott nekem, hogy mennyire megalázom azzal, hogy én kezelem az ő pénzét is és csak "zsebpénzt" kap (szombaton nem tudtam neki haveri sörözésre pénzt adni). Az a baj, hogy ő nem tudja beosztani a pénzt, mert ami hirtelen eszébe jut azt megveszi és csak utána fogja a fejét, hogy jajj, elfogyott... Akkor pedig az én feladatom, hogy megmentsem a helyzetet.
Nem akarok rajta uralkodni és nem is teszem.
Tényleg nem tudja beosztani a pénzét. Soha nem is tudta (a hitelei is ezt bizonyítják), ezért is lettem én a "pénzügyminiszter". Már évek óta próbálom megtanítani neki, de őt ez csak felidegesíti és mostanra végleg letettem róla. Próbáltuk mi is, hogy ő kezelje a pénzeket, de a fizetése 1 hét után elfogyott és se egy számla se egy kiló kenyér nem lett belőle, mert vett egy biciklit (azóta se használta), előfizetett egy netes játékra, meghívta a haverokat pizzára...
A kiadásokat ugyan megbeszéljük, de mivel őt igazából nem érdekli, így egyik fülén be, a másikon ki.
Nem azért nem adtam neki pénzt sörözésre mert nem akartam hanem azért mert nem jut rá (2400Ft-unk van péntekig). A "zsebpénze" 30000Ft, ebből úgy érzem, ki kellene tudnia hoznia mindent egy hónapra. A fizetése többi része teljes egészében a hitel törlesztésébe van beforgatva, így 4 hónap alatt behozzuk az elmaradásunkat.
Nézd, a te helyzetedben, ha máshogy nem megy, akkor maradna ez a radikális megoldás.
Esetleg "külön kassza"? Mármint kérd el tőle a kiadásokra a rá eső részt, és ügyeskedj úgy, hogy ugyanúgy 30 000 maradjon, mint amennyi "zsebpénzt" most kap. Így ő is örülhet, meg te is, látszólag ő osztja be a pénzét, valójában meg marad ugyanez a szitu.
Nálunk nincs ilyen probléma, mert csináltunk egy közös kasszát, és rendszeres megbízással mind a kettőnk fizetésének a fele oda megy, és arról a számláról vonják a lakásra a bérleti díjat, meg a rezsit, az edzőtermet, és arról vásárolunk kaját. Így mindenki boldog, és mindenkinek van saját pénze is. Ha hitele lenne a páromnak, azt meg a saját kártyájára úgy terheli, ahogy jól esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!