Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ebböl tényleg az jön le, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebböl tényleg az jön le, hogy nem akarok dolgozni?

Figyelt kérdés

Nemrég költöztem külföldre a páromhoz, de biztosításom még nincs. Ahhoz, hogy legyen, kell egy olyan olyan munkahely, ahová teljes állásba felvesznek. Jelenleg egy cégnèl segítek be félmunkaidòsben fordítóként. 6 nyelven beszélek, irodai munka, szerettem itt dolgozni.

Úgy volt, felvesznek teljes állásba is, de csak jövöre, addig fizetjük az otthoni biztosításomat.

Ma volt bent a fönöknö meg egy barátnöje, aki szintén itt tesz-vesz valamilyen funkcióban. A fönöknö kedvel, segít elintézni a papírjaim, szeretné, ha náluk maradnék.

A barátnóje viszont nem támogatja a dolgot. Szerinte a páromnak inkább be kéne suppolni engem valahová teljes állásba, McDonald´s-ba vagy kávézóba takarítani, mert végzettségem úgy sincs, legalább biztosításom lesz.

Az rendjén, hogy nincs diplomám, az otthonit itt úgyse ismernék el, itt akartam suliba járni, a fönöknö felvett volna úgy, hogy iskola mellett dolgozzak (turisztikai menedzser lettem volna).

Szerettem ezt a munkát, de most már a párom is hajlik rá, hogy takarítónöt csináljon belölem, irodai munka meg leendö fösuli helyett, mert ha bajom esik, és nincs itt biztosításom, nem tud rajtam senki segíteni.

Mivel nekem a felmosás és a WC pucolás nem minden álmom, mindenki azt hiszi, munkakerülö vagyok.

20l

2014. szept. 17. 14:40
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

Milyen megint én?

Dolgozom, de látom a szövegértés nem megy

2014. szept. 17. 15:03
 12/39 anonim ***** válasza:
100%
De igenis lehetsz a párod által biztosítva! Illetve, ha kevés órára vagy bejelentve, azaz nem vollzeitban vagy teilzeitban dolgozol, hanem GERINGFÜGIG-ben (gondolom erről van szó), akkor csupán 55 eurót kell magad után befizetned havonta, és máris van fullos biztosításod (Selbstversicherung für geringfügig Beschäftigte a neve)! Ellenben ha semmilyen munkád nincs, akkor ez az összeg havi 300 euró fölött van. Illetve ha elkezded a főiskolát, és hivatalosan is lesz tanulói jogviszonyod, akkor szintén csak havi 55 euróba kerül a teljes biztosítás, ez esetben még akkor is, ha abszolút nem dolgozol semmit sem (Selbstversicherung für Studenten a neve). Szóval elég sok a lehetőséged.
2014. szept. 17. 15:08
 13/39 anonim ***** válasza:
61%
ne engem támadj drága, én csak egy lehetőséget vázoltam: ha megnézed a válaszomat, akkor láthatod, hogy ugyanakkor írtam, mint te, ergo nem láthattam, hogy te el mertél menni egészen Németországig.....ha tényleg 6 nyelven beszélnél, akkor azt is tudnád, hogy a National Insurance nem más, mint társadalombiztosítás......semmi pénz nem jár vele, csak orvosi ellátás. a self employed meg sima regisztrált vállalkozó...nem kell vele kötelezően dolgozni, csak megfizetni a biztosítást meg évente egyszer adóbevallást csinálni, ami lehet 0, azaz 0 bevétel is. én csak egy lehetőséget próbáltam vázolni, de ha te a munkához is így állsz, mint a segítséghez, akkor 2 dolog is világos: 1 a "párod" miért nem akar eltartani...2. a főnök barátnője miért akar inkább a cégen kívül látni.
2014. szept. 17. 15:12
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
12. Nekem sincs munkám, én az IKK-nál 160 eurót fizetek havonta, és ebben benne van a kisfiam biztosítása is.
2014. szept. 17. 15:21
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

Miért költöztél ki, ha ennyire nem megoldott az életed ott? Lehet, hogy korai volt.

Én értem, hogy kell biztosítás. Ha máshogy nem, hát akkor takarítással. Hiába szereted ezt a mostani munkát, ha ehhez nem jár biztosítás.

De ahogy feljebb írták, fizetheted magadnak a biztosítást. (Magyarországon is így van, ha nincs munkaviszonyod, attól te még fizetheted magadnak.)

2014. szept. 17. 15:24
 16/39 anonim ***** válasza:
75%

Figyelj:

1. Ha pénzed van, mindened van... ha van havi 2.000-3.000€-d, és nem eszel-veszel luxusdolgokat(kaviár,lazac, méregdrága húsok és társaik rendszeresen), akkor ennyi pénzből bőven még félre is kellene tenned.

Itthon az 1000 €-nak a felét keresi a legtöbb 20 éves lány, és abból is még van, aki adózik.

2014. szept. 17. 15:26
 17/39 A kérdező kommentje:
Mert nem volt választásom. A szüleim szegények, nem kaptam munkát egyetem mellett addig az egy évig, még tanultam, ráadásul a szüleimmel pici korom óta rossz a viszonyom, mert apukám bántalmazott, mióta az eszemet tudom.
2014. szept. 17. 15:26
 18/39 A kérdező kommentje:
Egy takarítónö havi 800€-t keres. Nem 2000et meg 3000et.
2014. szept. 17. 15:27
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy Németországban nem látnának el, ha sürgős bajod lenne. Csak lehet, hogy kiküldik a számlát.
2014. szept. 17. 15:32
 20/39 A kérdező kommentje:
Ellátnak, csak épp egy kisebb vagyonért
2014. szept. 17. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!