Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Fel akarom venni a vőlegényem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fel akarom venni a vőlegényem vezetéknevét ha összeházasodunk, de család botrány is kirobbanhat belőle. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az apám már nagyon régen el hagyott engem, még amikor egész kicsi voltam, így nem érzem jogosnak, hogy a nevét kell viselnem. Viszont csak úgy szeretném megváltoztatni, ha majd a férjemét vehetem fel helyette. Ezt el is mondtam a vőlegényemnek, hogy semmiképpen nem szeretnék majd 'né lenni (pl Kissné Nagy Evelin), hanem csak simán vezetéknevet váltani (pl Kiss Evelin). Ő sem nagyon örült neki, mert ő is 'né-ként szeretné majd a nevem (Én viszont semmiképp!!), viszont a családja sokkal keményebb dió. A fába is képesek belekötni, és borzasztó büszkék a nevükre, ezért félek, ha komolyabban elkezdenénk tervezni az esküvőt, és megtudják, hogy fel akarom venni csak simán a nevet, családi botrányt robbantanának ki belőle.. Kisebb dologból is csináltak már ilyet.

Hogyan lehetne békésen megoldani? Vagy sehogy? Ha nem vehetem fel így, akkor inkább felveszem majd anyukámét..

2014. aug. 27. 10:18
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

A gyereked majd viselheti a nevüket? Nem baj, hogy az anyjának nem az a vezetékneve? Mi ez az arisztokratikus sznobéria?

Szerintem vedd föl, ahogy akarod: férj vezetékneve, te keresztneve. Ha a leendő férjed ebben nem tud melléd állni, hááát...

2014. okt. 13. 14:44
 32/32 anonim ***** válasza:
nem kell ebből reklámot csinálni. csak csendesen vedd fel a fiú nevét és kész. a srác büszke lehet, hogy felveszed a nevét.
2014. okt. 13. 19:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!