Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fel akarom venni a vőlegényem vezetéknevét ha összeházasodunk, de család botrány is kirobbanhat belőle. Mit tegyek?
Az apám már nagyon régen el hagyott engem, még amikor egész kicsi voltam, így nem érzem jogosnak, hogy a nevét kell viselnem. Viszont csak úgy szeretném megváltoztatni, ha majd a férjemét vehetem fel helyette. Ezt el is mondtam a vőlegényemnek, hogy semmiképpen nem szeretnék majd 'né lenni (pl Kissné Nagy Evelin), hanem csak simán vezetéknevet váltani (pl Kiss Evelin). Ő sem nagyon örült neki, mert ő is 'né-ként szeretné majd a nevem (Én viszont semmiképp!!), viszont a családja sokkal keményebb dió. A fába is képesek belekötni, és borzasztó büszkék a nevükre, ezért félek, ha komolyabban elkezdenénk tervezni az esküvőt, és megtudják, hogy fel akarom venni csak simán a nevet, családi botrányt robbantanának ki belőle.. Kisebb dologból is csináltak már ilyet.
Hogyan lehetne békésen megoldani? Vagy sehogy? Ha nem vehetem fel így, akkor inkább felveszem majd anyukámét..
A gyereked majd viselheti a nevüket? Nem baj, hogy az anyjának nem az a vezetékneve? Mi ez az arisztokratikus sznobéria?
Szerintem vedd föl, ahogy akarod: férj vezetékneve, te keresztneve. Ha a leendő férjed ebben nem tud melléd állni, hááát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!