Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Fel akarom venni a vőlegényem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fel akarom venni a vőlegényem vezetéknevét ha összeházasodunk, de család botrány is kirobbanhat belőle. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az apám már nagyon régen el hagyott engem, még amikor egész kicsi voltam, így nem érzem jogosnak, hogy a nevét kell viselnem. Viszont csak úgy szeretném megváltoztatni, ha majd a férjemét vehetem fel helyette. Ezt el is mondtam a vőlegényemnek, hogy semmiképpen nem szeretnék majd 'né lenni (pl Kissné Nagy Evelin), hanem csak simán vezetéknevet váltani (pl Kiss Evelin). Ő sem nagyon örült neki, mert ő is 'né-ként szeretné majd a nevem (Én viszont semmiképp!!), viszont a családja sokkal keményebb dió. A fába is képesek belekötni, és borzasztó büszkék a nevükre, ezért félek, ha komolyabban elkezdenénk tervezni az esküvőt, és megtudják, hogy fel akarom venni csak simán a nevet, családi botrányt robbantanának ki belőle.. Kisebb dologból is csináltak már ilyet.

Hogyan lehetne békésen megoldani? Vagy sehogy? Ha nem vehetem fel így, akkor inkább felveszem majd anyukámét..

2014. aug. 27. 10:18
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
74%
Figyelj, ha elég felnőtt vagy, hogy férjhezmenj, akkor legyél ahhoz is elég felnőtt, hogy kiállj magadért! Mi az már, hogy anyósék akarják ,egszabni, hogy mi legyen a TE neved. Csak neked van jogod eldönteni. Amúgy a né-s verzió szerintem is öreges, én is csak simán felvettem a férjem nevét. Érdekes, ígyis mindenki tudja( már aki számít) hogy a felesége vagyok. A 30 betűs név meg kész vicc...
2014. aug. 27. 10:52
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Borzasztó büszkék a nevükre? Akiket én ismerek, azok az eredményeikre szoktak büszkék lenni, nem a nevükre.
2014. aug. 27. 10:55
 13/32 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem a Kissné Nagy borzasztó hülyén hangzik, a Kiss-Nagy dettó, azaz szintén. Vagy Nagy Evelin legyél, vagy maradj Kiss Evelin.
2014. aug. 27. 11:02
 14/32 A kérdező kommentje:
Nem ez a nevem :D csak példaként írtam. Meg írtam is korábban, hogy 'né verzióval 30 betű lenne a nevem.
2014. aug. 27. 11:05
 15/32 anonim ***** válasza:
41%

30 betű vagy 28 már a tökmindegy kategória így is hosszú úgyis.

Még nem is szóltak semmit, felesleges előre kombinálni.

2014. aug. 27. 11:18
 16/32 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen 30 vagy 28 betűről beszélsz, mert nem mondtam egy szóval sem, hogy esetleg kötőjelesen venném fel a nevét. Hanem az én vezetéknevemet kicserélni az övére. Ami lényegesen rövidebb lenne (tizen pár betűvel kevesebb, nem kettővel..)
2014. aug. 27. 11:26
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Az anyakönyv vezető tőled fogja megkérdezni, hogy hogyan akarod viselni a nevedet. Ott azt mondasz amit akarsz.(meg ami jogilag megengedett - én úgy tudom, ha anyud nevét akarnád felvenni, az külön eljárás)
2014. aug. 27. 11:48
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a bicska kinyílna a zsebemben hogyha a vőlegényem családja beleugatna hogy veszem fel a nevet...és ha a vőlegényem nem hajtaná el őket melegebb éghajlatra. Ez olyan ki-nem-mondott "ne tartozz a családhoz" dolog. Az hogy -né leszel-e, vagy a vezetéknevét egyben veszed fel,az csak kettőtökre,azaz inkább rád tartozik. Vőlegeny rad bizhatná a döntést,elvégre te fogod -remélhetőleg -egy életen át viselni.
2014. aug. 27. 12:19
 19/32 anonim ***** válasza:

Egyáltalán minek kell erröl a családdal beszélni?

A völegényeddel egyezzetek meg, hogy te mit akarsz.

Ha neki semmiképpen nem tetszik, akkor megvitatjátok és vagy tudtok olyan megoldásra jutni, amit mindketten elfogadtok, vagy nincs értelme egyáltalán összeházasodni, ha ebben sem tudtok megegyezni.

De elöre bejelenteni a családnak meg tölük "engedélyt kérni eszembe sem jutna.

2014. aug. 27. 12:28
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
A vőlegényemmel jövő nyáron házasodunk, és 25 évesen elképzelni sem tudom, hogy -né legyek. Valószínűleg én kötőjelesen fogom felvenni a nevét, de erről nem kértem/kérem ki senki véleményét. Jól hangzik a vezetékneve az enyémmel együtt, tetszik így és pont. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy milyen módon viseled a neved, pláne nem anyósodéknak. Én lehet, hogy el sem árulnám előre nekik, hanem amikor majd az anyakönyvvezető bemutat titeket a ceremónia után, hadd tudják meg akkor, amikor minden más vendég. Ha meg nem tetszik nekik, így jártak...
2014. aug. 27. 12:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!