Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Fel akarom venni a vőlegényem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fel akarom venni a vőlegényem vezetéknevét ha összeházasodunk, de család botrány is kirobbanhat belőle. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az apám már nagyon régen el hagyott engem, még amikor egész kicsi voltam, így nem érzem jogosnak, hogy a nevét kell viselnem. Viszont csak úgy szeretném megváltoztatni, ha majd a férjemét vehetem fel helyette. Ezt el is mondtam a vőlegényemnek, hogy semmiképpen nem szeretnék majd 'né lenni (pl Kissné Nagy Evelin), hanem csak simán vezetéknevet váltani (pl Kiss Evelin). Ő sem nagyon örült neki, mert ő is 'né-ként szeretné majd a nevem (Én viszont semmiképp!!), viszont a családja sokkal keményebb dió. A fába is képesek belekötni, és borzasztó büszkék a nevükre, ezért félek, ha komolyabban elkezdenénk tervezni az esküvőt, és megtudják, hogy fel akarom venni csak simán a nevet, családi botrányt robbantanának ki belőle.. Kisebb dologból is csináltak már ilyet.

Hogyan lehetne békésen megoldani? Vagy sehogy? Ha nem vehetem fel így, akkor inkább felveszem majd anyukámét..

2014. aug. 27. 10:18
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy mi lesz a neved, tőled fogják megkérdezni a szertartás előtt. Azt mondasz ami te szeretnél lenni, amiben a férjeddel megegyeztek. Ha a férjed pedig a családjára hivatkozva nem szeretné, akkor nyugodtan lefújhatod az esküvődet, mert az életben az összes dolgotokat a családjával fogja egyeztetni először, aztán másodszor veled. Tudod vannak dolgok, amik rohadtul nem tartoznak kettőtökön kívül senkire, és neked még eszedbe sem kéne jutnia olyan gondolatnak, hogy mit szól a családja. Önálló életetek lesz. Ha a férjed is így akarja. Ha meg a családjával akar dönteni, lapozgass vissza a kérdések között és olvasgass olyan történeteket, amikor férjecske nem bír az anyja nélkül élni. Na az vár rád.
2014. aug. 27. 13:16
 22/32 anonim válasza:
100%
Voltam én is ilyen család kicsi fia és mindent anyuci apuci intéz és ők a döntő felek mindenbe férfival. Megkérte a kezemet az anyja kiröhögte ezért már húzta is a száját.. Utáltak engem is hozzám sem szóltak évekig csak járogattunk és a köszönő viszonyon kívül semmi nem volt köztem és a családja között. Szintén büszke emberek. Aztán megcsalt szátmentünk és utólag nagyon örülök neki, mert belegondoltam, hogy vele együtt a családját is el kell néha napján viselni, még ha nem is éltünk volna velük. Szóval, ha nem mer kiállni érted és elnyomják az valahol majd az életben vissza fog ütközni. (Nem azt mondom, hogy meg fog téged csalni, de tuti, hogy valamivel majd ki akar tűnni és egy olyan döntést hoz majd, hogy felfigyeljenek rá és azt kiálthassa "végre én irányítok" Szóval én már az ilyenektől óvva intek mindenkit. Aki most nem áll ki érted az sose fog. És ha most utálnak sose fognak kedvelni. Amúgy anyukámékat is utálták mindkét félről a szüleik, de nem foglalkoztak velük 33 éves házasok, nekik sikerült, de ennek ára volt jobban szeretik egymást, mint a szüleiket. Kevés ember választja a párját inkább, mint a családját. Bocsi a hosszú válaszért.
2014. aug. 27. 16:27
 23/32 anonim ***** válasza:

Felnőtt ember a saját akarata és a saját döntései szerint él, nem az anyja vagy a tetsvére, vagy a rokona útmutatása vagy akarata szerint. Tégy,a hogyan te akarsz és ne foglalkozz azzal, hogy lesz-e ebből botrány vagy sem. KInek mi köze ahhoz, hogy te miért veszed fel a férjed nevét vagy miért nem?

Ha a pasi téged szeret és téged választott, akkor neki is éppen itt az ideje, hogy kiálljon melletted és konfrontálódjon a fenenagybüszke családjával.

2014. aug. 27. 17:53
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem tetszett a né verzió semmilyen formában. De a férjem családja mondjuk nem akkora debil hogy beleszóljon....Amúgy nekem a csak vezetéknév vagy a kötőjeles verzió jött számításba. Mivel összeillenek a vezetékneveink és mindkettő elég rövid, ezért lettem kötőjeles.

A te neved lesz, neked kell élned vele, és jogod van felvenni, te döntesz, nem a család. Akinek nem tetszik, puffogjanak csak.

2014. aug. 27. 19:52
 25/32 anonim ***** válasza:
75%

"- Kissné vagyok"

- nem a gazdádat kérdeztem, hanem a nevedet!"

A jog adta lehetőségen belül te és csakis te döntöd el, hogyan szeretnéd viselni a saját nevedet.

Nem rosszmájúságból, de hogy lehet egy névre büszkének lenni? Csak nem a Windsor házba akarsz beházasodni?

2014. aug. 27. 21:07
 26/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Akkor megbeszélem a párommal, a családja meg majd megtudja akkor, amikor. Amúgy nem elsősorban a szülei azok akik beleszólnának ( de azért ők is), hanem a nagyszülei, akik néhány házzal odébb laknak csak tőlük, így mindig mindenbe beleszólnak.
2014. aug. 27. 21:26
 27/32 omba ***** válasza:

Jól teszed, ez kettőtök dolga.

H a családja botrányt akar.... az esküvő után ti egy másik család lesztek már, persze: jobb volna a jó viszony, de hát ekkora engedményt nem tennék én sem - kisebbet se tettem.

Volt botrány.... elmúlt.

2014. aug. 27. 22:17
 28/32 piroska és a farkas ***** válasza:

Kitaláltam! Vegye föl a leendő férjed is a te anyukád nevét :)

Viccet félretéve, ha olyan büszkék a nevükre, akkor nem tudom, h mi bajuk van azzal, h egy ember, ai a családjuk tagja lesz, szintén felveszi. Akkor érteném meg valamennyire a háborgásukat - bár jogos nem lenne - ha karakánul ragaszkodnál a saját nevedhez, hajlandóságot sem mutatva arra, h a frjedét valamilyen formában felvedd. Egyébként én kötőjeles lettem, és férjem is, mert mindketten felvettük egymás nevét. :)

2014. aug. 27. 23:01
 29/32 anonim ***** válasza:
Azért nem akarjàk hogy felvegye, mert nem szeretik és nehogymàr az õ nevüket visleje mikor" nem is csalàdtag"..,,
2014. aug. 28. 09:06
 30/32 anonim ***** válasza:
Hát akkor kérdező, minél hamarabb elköltöznék, ha tényleg mindenbe beleszólnak.
2014. aug. 28. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!