Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság után teljesen megszűnik a magánélet?
Tényleg semmi titka nem lehet az embernek, és mindent meg kell beszélni a feleségével? Minden egyes beszélgetés tartalmáról első kézből kell informálódnia a másiknak?
Nem kell semmi sunyiságra gondolni, csak épp nem feltétlenül tartozik a másikra a dolog.
Szóval teljesen megszűnik az ember magánszférája házasságkötéskor? Mert ha igen ez engem megfojt..
"egy közös ismerősünkkel, akivel olyan személyes dolgokat is megbeszélem, ami a nejemnek rosszul esne, ha tudná"
Nem beszélgetnék senkivel olyan dologról, ami rosszul esne a férjemnek. Nem beszélem ki, hogy horkol, vagy összekaptunk valamin, vagy a hátán lévő pattanást sem említem meg.
A házasság véd- és dacszövetség, ketten egymásért vagyunk, és nem beszéljük ki a másikat a háta mögött. Úristen, eszembe sem jutna!
Nem faggatjuk egymás, mindketten eléggé nyíltak és közlékenyek vagyunk. Kivéve, ha harmadik személy úgy mond el valamit, hogy kéri, hogy tartsam titokban. Akkor azt nem mondom el senkinek.
Ez alól a munkahelyi/szakmai dolgok képeztek kivételt. Annak a munkahelyen van jelentősége (pl. valaki szeretne kilépni, gondja van egy másik munkatárssal, főnökkel, stb). Munkahelyen belül nem adom tovább az infót, de itthon elmesélem. Kollégáim nagy részét látásból ismeri, tehát ő ha akarna se tudna "bekavarni" nekik.
Illetve ha a munkahelyen gondom van, nem a kollégákkal beszélem meg (nem bízok senkiben annyira, hogy nem adná tovább), hanem a családommal.
Viszont érdekes módon egymás táskáját, mobilját, számítógépét nagyon tiszteletben tartjuk. Nem nyitogatjuk meg, nem keresgélünk bennük. Lehetne, de mindkettőnkben van ezirányban egy belső gát, hogy az a másik magánszférája és nem pofátlankodunk bele.
Ha kérek valamit a táskámból, a férjem inkább odahozza az egészet.
Egyszer törtem meg ezt a szokást: meglepetésbulit szerveztem a férjemnek és a haverjai száma nem volt meg. Tőle értelemszerűen nem kérdezhettem meg, úgyhogy a kontaktlistát átpörgettem és kiírogattam belőle a számokat.
Ha rossz kedvem van, vagy nyomaszt valami, szívesebben vonulok vissza, kicsit befordulok. A férjem ezt szerencsére tiszteletben tartja, nem faggatózik. Én meg idővel átrágom magamban, aztán elmúlik.
Mi az, hogy ami rosszul esne neki? Milyen téma az? Mert, ha olyanok, amit pl. pár kollégám mesél munkahelyen, és a párjának fogalma sincs róla...
Pl. van egy pasas, negyven körüli, az élettársa 29. Kérdeztem a gyerektémáról őket, hisz nála már esedékes. Erre mondja: "A ****-tól kértem haladéknak 5 évet, amiből 2 már letelt." Kérdem: És mi lesz, ha letelik? "Hát ő még nem tud róla, hogy egyáltalán nem akarok"
Nem.
Csak akkor szűnik meg, ha olyan nőt veszel felségül - vagy nőként olyan pasihoz mégy hozzá -, aki megszünteti a magánéletedet, mert rádtekeredik, beleszól mindenbe, kutakszik utánad, nem hagy levegőt körülötted. Ez a te döntésed.
Attól függ miért esne rosszul a feleségednek...Őt beszélted ki a haveroddal? Csak mert akkor igenis köze van hozzá...
Amúgy mi mindent elmesélünk egymásnak. Nem titkolózunk, mi nem igényeljük és ennyi. Plusz, még ha haverokról is van szó, ismerjük annyira egymást, hogy tudjuk, nem kürtöljük világgá egy harmadik ember dolgait, csak egymás közt beszélünk róla.
A férjem is el szokta mesélni kérdés nélkül miről megy a diskurzus a haverjával, ha összefutnak. Magyarul az igényeink megegyeznek ezen a téren (is).
Ha te igényled a titkolózást, a párod meg nem, akkor valószínűleg nem illetek össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!