Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mostanában sokszor úgy érzem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mostanában sokszor úgy érzem, hogy feladnék itt mindent és jó lenne elköltözni. Szerintetek is butaság lenne?

Figyelt kérdés

Egy erdélyi kisvárosban élünk a férjemmel, mondhatni gondtalan életet. Minketten diplomásak vagyunk, szakmán belül dolgozunk, viszonylag jól keresünk, szeretjük is a munkánkat. Van saját lakásunk, autónk, nincsenek anyagi gondjaink, persze nem is szórjuk két kézzel a pénzt, de jól megvagyunk. A családunk is itt él. A probláma az, hogy kezdem unni ezt a kisvárosi életet. Semmi újdonság, nincs túl sok programlehetőség és ami a legrosszabb, hogy a 3 legjobb barátnőm is Budapesten él. Nemérg voltam náluk látogatóban és annyira jól éreztem magam, imádtam a pörgést, ami ott van, a szép helyeket. Az utóbbi 1-2 évben, volt szerencsém több nagyvárosba is ellátogatni Európán belül és teljesen magukkal ragadtak, utána hetekig nem találom itthon a helyem, minden annyira megszokott, szürke, unalmas. Néha arra gondolok, hogy milyen jó lenne itthagyni midnent és új életet kezdeni a férjemmel, valahol máshol. Budapesten, vagy esetleg Olaszországban, Angliában( ezeket a nyelveket beszéljük). De aztán arra gondolok, hogy mekkora butaság lenne itthagyni mindent, a biztos munkát, a lakást, a nyugodt életet a bizonytalanért.

Szerintetek is butaság ilyesmiken gondolkozzak? Vagy csak egy életünk van, tegyük, amit a szívünk diktál?

2014. aug. 25. 20:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ha mind a ketten vágytok rá, akkor vágjatok bele.

Én is felrúgtam a nyugodt, biztos életemet, le is hülyéztek miatta, aztán az idő engem igazolt.

2014. aug. 26. 01:20
 12/13 anonim ***** válasza:
90%
Van egy olyan mondás, hogy az életed végén jobban fogod bánni azt amit nem tettél meg, mint amit megtettél.
2014. aug. 26. 01:22
 13/13 anonim ***** válasza:

Hat nalam ez sok minden mastol is függne.

En mondjuk pont a masik oldal vagyok, mindigis arra vagytam, hogy kisvarosba kerüljek Budapeströl. Emlekszem, mennyi ideig mondogattam hajnalban, mikor elment egy busz 2 utcaval alrebb es felebredtem ra, vagy amikor eszembe jutott, hogy milyen levegöt szivok, meg a rengeteg ember, a szemet az utcan, hogy nem vehetek fel egy normalisabb ruhat, mert rögtön füttyögnek az utcan a munkasok, alig vartam, hogy elköltözzünk.

Szoval a helyzetünk annyibol hasonlo, hogy en meg ott voltam boldogtalanabb. Nekünk is volt lakas meg munka, igaz egyikünk sem keresett valami sokat, de kilatasban voltak jobb lehetösegek, ha maradunk. A ferjem kapott egy lehetöseget külföldön, es mentünk. Az összes sporolt penzem elment a költsegeinkre az elsö 1,5 honapban, es az elsö 6 honap ugy telt, hogy lehet, hogy haza kell jönnünk, de szerencsere aztan egyenesbe jöttünk.

DE mi nem kötödtünk az otthoni munkankhoz, es kiadhatosag szempontjabol jo környeken van a lakasunk. Ha most lennek ugyanott, ujra megtennem. Vegre olyan környezetben lakom, amilyenbe mindigis szerettem volna. Kiderült, hogy nem ön vagyok rossz alvo, hanem egyszerüen csak nem lehet zajban aludni. Szeretem a nyugalmat, a biztonsagot, hogy biciklivel jarhatok munkaba, es sokkal jobban felre tudunk itt tenni, tehat nekünk nagyon bejött.

Mennyire kötödtök a munkatokhoz?

Van eleg felre tett penzetek, hogy akar 6 honapig is kihuzzatok belöle, ha nincs munka?

A ferjed mit szeretne? Ö is jobban szereti a nyüzsgest?

Ö szereti a munkajat?

En ezeket a kerdeseket tennem fel, es akkor költöznek, ha mar talaltam volna hozza munkat, csak ugy a semmire biztos, hogy nem. A masik pedig az, hogy mas dolog varosban elni, mint ott jarni par napra, ezt elhiheted nekem. Lehet, hogy 1-2 evig szeretni fogod a nyüzsgest, az is lehet, hogy eleted vegeig imadni fogod, hiszen ilyenek is vannak, de az is lehet, hogy nem.

Ha a valaszok azt hozzak ki mind a ferjed, mind a te reszedröl, hogy nagyon szeretnetek valami nagyobb varosba költözni akkor en ezeket csinalnam:

- Megneznem az allashirdeteseket, olyan helyet keresnek, ahol nemcsak egyet, hanem többet is talalnek, es a ferjem szakmajat is megneznem

- Kiszamolnam, hogy az adott varosban mennyi kell a megelheteshez

- Mozgositanam az ismeretsegeimet allasügyben, mert egy munkaltato joval nagyobb esellyel hivja e a helyben lakot, ezert meg pluszban azt is atgondolnam, hogy hogyan tudok odajutni, ha szemelyesen allasinterjura kell mennem

- Megneznem, mennyiert lehet kiadni a lakasom, keresnek egy rokont vagy baratot, aki segit a leendö berlökkel kapcsolatos dolgok idönkenti intezeseben, es kiadnam

Aztan meg van sok egyeb teendö, hirtelen ezek jutnak eszembe. Ha mi nem probaljuk meg, meg mindig ott gondolkoznek a lakasunkban, hogy mikor költözhetünk mar el onnan. De vegül igy vagy ugy, de elköltöztünk volna, csak valoszinüleg sokkal kesöbb.

Nem irod, hogy a szakmad egyebkent mennyire keresett, ez is egy fontos szempont. Bar az is igaz, hogy az enyem nem az, es a nyelvi akadalyok miatt raadasul anyanyelvü szinten kellene itt tudnom hozza. Es nem mellesleg nem is elveztem, igy en atkepeztem magam 1,5 ev itteni munka utan. Szoval lehetetlen nincs. A kerdes az, hogy mennyire szeretnetek mindketten elmenni, es ettöl tenylegesen azt kapnad-e, amit varsz, barmi is legyen az.

2014. aug. 26. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!