Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem szerintetek csak féltékeny rám, mert nem kell megdolgoznom a pénzért, mint neki? Mit tennétek?
A férjem 8 órában dolgozik egy cégnél, programozó. Én "nem dolgozom" (PhD-zom), ezért kapok havonta fizetést a suliból (ami országos viszonylatban nagy összeg), és mellette a projektekért, amiket csinálok szintén csurran-cseppen egy kis pénz havonta. Így annyi a havi bevételem, mint az övé.
Én sokat vagyok itthon (konkrétan órákra megyek be, vagy ha valami miatt muszáj a projektgazdához, de amúgy a hobbijaimat élem meg), ő pedig hozzám képest sokat van távol.
Azt szokta mondani, én csak itthon lógatom a lábam, míg ő értünk dolgozik (én ugyanannyit keresek, mint ő, hangsúlyozom). De nem csak a házimunka az én feladatom teljesen, hanem azt kell hallgatnom, hogy ő legalább dolgozik, mint egy rendes diplomás. (Nem szabad dolgoznunk a PhD mellett, csak ilyen idénymunkákat, mert különben elveszik az ösztöndíjamat, ez a feltételük.)
Szerintetek? Ti mit tennétek?
26L
Tényleg ritkán mondok ilyet, de én otthagynám őt a helyedben vagy legalább is egyértelművé tenném számára, hogy ha így folytatja, akkor az lesz a vége. Valószínűleg az átlagosnál jobbak a kilátásaid arra, hogy a későbbiekben is olyan munkáid legyenek, ahol kevés időbefektetéssel tudsz szépen keresni. Hogy ezt valóban ki tudd élvezni, semmi szükséged egy önmagával elégedetlen, de a te sikereidre féltékeny emberre. Keress inkább olyat, aki képes maximálisan támogatni.
Az pedig egyébként is elfogadhatatlan, hogy napi nyolc óra nem fizikai munka után valaki egyáltalán ne vegye ki a részét az otthoni munkákból. Gondolod egy ilyen partner kiveszi majd részét a gyereknevelésből?
Milyen szakon phd-zol mert azert az se mind1.
Mert ha mmondjuk akvarisztika bölcsész szakon akkor lehet most egyetem fizet neked mert 4,5 fölött volt az átlagod, aztán meg nem találsz munkát.
Ha vmi értelmes szak amivel később tudsz melózni akkor ne foglalkozz a férjeddel, előbb utóbb ráun.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!