Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogy tudom megvédeni a házassá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudom megvédeni a házassági előtt megszerzett vagyonomat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Párommal tervezgetjük a házasságot, lakást szeretnék venni, hitel nélkül próbálom, 10-16 órát dogozom 3 munkahelyen érte párhuzamosan amíg meglesz. Páromat szülei és én tartom el, munkát ugyan keres, de nem talál sajnos. Diákhitele van (úgy tudom a hitel is közös a házasságban). Nincs vele semmi baj, fizetni tudom ha szükséges, de egy 20 milliós lakás nem pár száz ezer forint. Említettem a házassági szerződést páromnak, aki negatívan reagált, s elutasító volt, hogy akkor "neki nem lesz semmije ha válunk, mert nem tudhatja mit hoz a jövő". Ez számomra nem biztató, hisz én dolgoztam meg érte, s a házasságig ugyan nem, de utána rá pár hónapra összejön a kívánt megtakarításom. Sajnos nem tudom megbeszélni vele, hogy ez a megtakarításom házasság előtt keletkezett. Várjak a házassággal a lakás után? Úgy érzi ki akarom túrni, pedig csak magamat védem. Lehetséges a vagyonomról ügyvéd segítségével nyilatkozatot írni, hogy én ekkor és ebben az időpontban ennyi megtakarítással rendelkezem?

Köszönöm a választ.

2014. aug. 12. 09:43
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

A férjem felvetette hzasság előtt, hogy írjunk házassági szerződést. Nekem konkrétan semmim sem volt, neki meg 2 ingatlanja. Mégcsak rosszul sem esett. Ez a természetes. Megdolgozott azért, hogy legyen neki, és bizony ki tudja mit hoz a jövő. Semmi kózöm ahhoz, amit hzasság előtt megszerzett. Bár nem lett aztán papír róla, de tartom magam annyira egyenes embernek, hogy válás eseten nem fogok vele pereskedni. És őt is tartom annyira egyenes embernek, hogy nem hagyja, hogy az utcára kerüljek.

Mindenesetre, aki ennyire ellenkezik a vagyonszerződés ellen, az tenyleg nem egyenes ember.

.

2014. aug. 13. 10:14
 32/34 anonim ***** válasza:

"Én sem lennék ilyen palival, akinek már lesz sajátja,amihez nekem semmi közöm.Akkor nekem hogy lesz valamim?Mert ugye már van hol lakni,közös lakásra nem gyűjtünk, a pénz meg közös házasságban,azt feléljük, félre magamnak házasság alatt nem tehetek,ki a fene vállalna gyereket ilyen kapcsolatba?!Sajnos ez így nem korrekt, sehogy nem jó, jobb lenne mindkettőtöknek hasonló helyzetűvel kezdeni."

Miért ne tehetnél félre? Házasságban sem tilos spórolni.

2014. aug. 13. 10:22
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

"Én sem lennék ilyen palival, akinek már lesz sajátja,amihez nekem semmi közöm.Akkor nekem hogy lesz valamim?"

Akkor szerezz te is saját ingatlant és ne a pucér valagad vidd be házasságba. Nem hiszem, hogy csak úgy tudsz vagyont szerezni, hogy másét elveszed.

2014. aug. 13. 11:46
 34/34 anonim ***** válasza:

A leendő feleségnek valóban semmi köze az ingatlanhoz.

Kérdező,még házasság előtt vedd meg a lakást,így jogilag az csak a tiéd! Te dolgoztál meg érte,a párodnak semmi köze hozzá.

Ne húzzátok le annyira a 30-as válaszolót! Abban igaza van,hogy sokkal jobb a hasonló a hasonlóval.Akárhogy nézzük,ez igaz a vagyoni helyzetre is.Házasságban is spórolhat persze,de külön magának,nem közösen?! Akkor az milyen házasság?Persze akkor lehet,ha ebben megegyeznek vagy titokban (ami nem igazán fair).Egy nőnek nem is magára,de arra gondolnia kell,ha válásra kerül a sor,lesz-e hova mennie a gyerekekkel.Szüleihez,tud-e albérletet fizetni stb.Bár nem így kell egy házasságnak nekiindulni,de ne legyünk álszentek,a válás is benne van a pakliban.De a kérdező párjának részéről viszont nagyon gerinctelen dolognak tartom,hogy részesülni akar abból,amiért a párja dolgozott meg,ő semmit nem tett érte.

2014. aug. 14. 12:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!