Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogy tudom megvédeni a házassá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudom megvédeni a házassági előtt megszerzett vagyonomat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Párommal tervezgetjük a házasságot, lakást szeretnék venni, hitel nélkül próbálom, 10-16 órát dogozom 3 munkahelyen érte párhuzamosan amíg meglesz. Páromat szülei és én tartom el, munkát ugyan keres, de nem talál sajnos. Diákhitele van (úgy tudom a hitel is közös a házasságban). Nincs vele semmi baj, fizetni tudom ha szükséges, de egy 20 milliós lakás nem pár száz ezer forint. Említettem a házassági szerződést páromnak, aki negatívan reagált, s elutasító volt, hogy akkor "neki nem lesz semmije ha válunk, mert nem tudhatja mit hoz a jövő". Ez számomra nem biztató, hisz én dolgoztam meg érte, s a házasságig ugyan nem, de utána rá pár hónapra összejön a kívánt megtakarításom. Sajnos nem tudom megbeszélni vele, hogy ez a megtakarításom házasság előtt keletkezett. Várjak a házassággal a lakás után? Úgy érzi ki akarom túrni, pedig csak magamat védem. Lehetséges a vagyonomról ügyvéd segítségével nyilatkozatot írni, hogy én ekkor és ebben az időpontban ennyi megtakarítással rendelkezem?

Köszönöm a választ.

2014. aug. 12. 09:43
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

A lakást a házasság előtt vedd meg,akkor a különvagyonod lesz.De ha házasság után veszed,akkor az már közös,még akkor is,ha csak a Te neveden lesz.

Házassági szerződés írható házasság alatt is,de a párod ugye erre nem hajlandó,így várj az esküvővel.

2014. aug. 12. 10:30
 12/34 A kérdező kommentje:
hogyne kérdeztem volna vissza, csak vitát szült, azt hagytam a fenébe. Visszakérdeztem, erre a válasz, hogy én felhándálom neki, hogy nincs semmije, meg csak magamnak akarom, ki akarom sajátítani... Pedig nem. Én nem őt akarom bántani, de nem akarom, hogy amiért megszenvedek és később más félrekefél 2 év mulva mondjuk, azt még a házat is viszi amiért én güriztem meg. Ezt azért nem. Pedig azt is beleírnám a szerződésbe, ha én lépek félre, viheti a házat vagy amit akar. Én vállalnám ezt is, mert úgy állok neki hogy örök.
2014. aug. 12. 10:33
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

egyáltalán minek házasodtok, ha nem is önálló a párod?

szülei meg te tartod el?

így minek? majd feleségként is anyuci pénzeli?

aztán majd hiphop terhes lesz, nehogy dolgozni kelljen

dolgozott már valaha?

2014. aug. 12. 10:35
 14/34 anonim ***** válasza:
91%

"Pedig azt is beleírnám a szerződésbe, ha én lépek félre, viheti a házat vagy amit akar. Én vállalnám ezt is, mert úgy állok neki hogy örök"

Ilyen Magyarországon nem lehet, mivel megcsalást nem bünteti a törvény, ilyen csak amerikásában van. Amíg nincs saját keresete addig halasszátok el az esküvőt.

Én most megmondom neked, hogy összeházasodtok pár hónap után jön a "véletlen baba" majd 3 év múlva mire lejár a gyes vagy jön a másod véletlen gyerek vagy elváltok, gyereket csak nem rakod híd alá felkiáltással te mész albérletbe fél fizetésed meg utalod gyerektartásra neki.

2014. aug. 12. 10:44
 15/34 anonim ***** válasza:

11-es vagyok: Ha mégis írnátok,nehogy ilyet leírj,ha Te mennél félre övé a ház.Rafináltnak tűnik a párod,így leírom,hogy járt egy ismerősünk,bár elég szélsőséges eset,legalábbis az én ismeretségi körömben.

A srác 2 munkahelyen,aztán esküvő,vett egy lakást,jöttek a gyerekek./A csaj hol dolgozott,hol nem./A második gyerek születése után közölte,hoy nincs több szex,ő nem igényli.A gyerekeket reggel vitte az anyjához,ő meg ment "dolgozni".Már a otthon sem csinált semmit,a srác főzött,mosott,takarított.Válni akart.A csaj a gyerekekkel tartotta sakkban,hogy nem láthatja őket soha.Végül a srác félrement.Elváltak.A csaj megszerezte a lakást,kiderült,hogy mikor "dolgozni"ment pasizott.2-3 havonta jelentette fel a volt férjét a gyámhatóságon mondvacsinált ürüggyel.Ez ment évekig.

A gyerekek az anyai nagyszülőknél,apa rendszeresen tartja velük a kapcsolatot.Talált normális társat magának.Anya egyedül él.

2014. aug. 12. 10:52
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan kérdező a saját életed miért akarod szándékosan tönkretenni? Nagyon helyes, hogy előre akarsz gondolkodni, teljesen rendben van. De te már most sem bízol benne, nyilván nem minden alap nélkül, akkor minek akarod elvenni?

Én elhiszem hogy szereted, de ha mindenáron el akarod venni várjatok még. Ha ő is szeret és nem csak a pénzre megy, akkor nem fog néhány év számítani, ha viszont lelép, akkor legalább egy penzéhes libával kevesebb.

2014. aug. 12. 10:53
 17/34 kovpet ***** válasza:
100%

Az előre gondolkozás és tervezés JÓ.

Biztosítást sem azért köt az ember, mert azt akarja, hogy leégjen a háza. A biztonsági övet sem azért csatolod be, mert balesetezni akarsz.

Aki ezt nem látja be, az vagy ostoba, vagy nyerészkedni akar rajtad. Nem tudom, hogy melyik a rosszabb...

2014. aug. 12. 10:56
 18/34 anonim ***** válasza:

A ti kapcsolatotok nem érett egy házasságra. Akkor lenne az, ha a nőd is munkába állna, keresne, és akkor tudnátok eldönteni, hogy a pénzkezelési módotok, a gazdálkodási stílusotok is passzol-e egymáshoz. Hidd el, ez nagyon fontos, és nem azon van a hangsúly, hogy ki mennyit keres, hanem hogy mennyire törekvő, szorgalmas ember (vannak-e céljai, tesz-e a megvalósításukért, vagy csak várja a sült galambot...mert akkor az az élet más területén se egy tevékeny ember)azzal miként bánik. Gondol-e a holnapra, vagy azon az alapon, hogy ketten vagytok, képes egy hét alatt elherdálni a fizetését pl. Ez csak egy példa.

A konkrét dolog meg igen kiábrándító. Gyakorlatilag azt hiszi, hogy majd neki jár a fele mindannak, amiért te még a házasságotok (esetleg kapcsolatotok előtt) előtt dolgoztál, miközben ő otthon ült? Mert ok, házassági vagyonközösség, mindenki munkája el van ismerve egyenértékűként, az is aki pénzben, az is, aki természetben tesz hozzá a család gyarapodásához, de bakker, ő teljes mértékben arra tartana igényt, ami ezelőtt volt? Elvégre még hitelt sem kellene fizetnetek a házasság alatt a lakásra, tényleg teljesen a Te munkád gyümölcse lenne, amihez még szép, hogy ragaszkodsz. Abból értelemszerűen járna neki a fele, amit ketten EGYÜTT tesztek össze a házasság alatt. Lehet, hogy ez nem világos neki? De most kb azt kéri, hogy add neki a fél házadat, hogy legyen valamije neki is, ha szétmentek...

Vigyázz vele, ha mégis elvennéd, mert csak szereted, ha nem vágtad rá az ajtót ezután a kijelentése után...

de! Semmiképp se vedd el, mielőtt megvetted a lakást és az összes papírmunkát elintézted azzal kapcsolatban. Még egy dolog, bár ez megint kiveri majd a biztosítékot: írass vele közjegyző előtt egy nyilatkozatot, hogy tisztában van azzal, hogy a lakás a tied és ha válásra kerül a sor, aminek folyamán a gyereket (gyerekeket) neki ítélik, akkor is elhagyja a lakást és nem támaszt lakáshasználatra követelést a bíróság előtt. Mert cseszheted ha van egy lakásod, de a gyerekek érdekeire tekintettel a bíró a nejednek ad lakáshasználati jogot rá, még ha minimális térítési díj ellenében is. A nődből simán kinézek bármit, így ezen gondolkozz el.

2014. aug. 12. 10:57
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon átgondolnám ezt a kapcsolatot ilyen kijelentések után. És nem venném el, amíg nincs pár év munkatapasztalata, mert látszik, hogy fogalma sincs semmiről. Egyszerűen úgy gondolja neki minden jár - még az is, amihez semmi köze, mert csak alapon.
2014. aug. 12. 11:01
 20/34 anonim ***** válasza:
Kérdező és ki fizeti a hitelét. Te vagy a szülei?
2014. aug. 12. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!