Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nemi betegség - biztos a megcsalás? (bővebben lent)
Én nem gondolnék megcsalásra, az olyan szappanoperás lenne, mint amikor valaki úgy tudja meg, hogy terhes, hogy elkezd hányni.:)
Eleve, ha megcsal, óvszerrel teszi, nem?Akkor meg nem kapja el (bár a hpv mindegyik hordozza önmagától).
Gondolom, a pasid pisil munkahelyen/suliban, plázában, moziban, akárhol. Vagy csak elég, ha vécézés előtt nem mos kezet, és bacis kézzel fogja meg a péniszét.
viszont, mivel te egyből megcsalásra gondoltál, én a helyedben leülnék holnap reggel egy kv mellé és vess számot azzal, vajon miért volt ez az első gondolatod.
Én még szűz voltam mikor elkaptam ezt a bajt.
Nyolc évesen egy ótvar strandon. Azóta ha jobban lebetegszem, utoljára fél éve egy tüszős mandulagyulladásnál. Egy élmény volt terpeszben járni injekciózásra.
A HPV a lakosság 90%-ban benne van,de csak kb 50%-a terjedt nemi úton,egyébként ez nem is megfelelő szó rá,mert nem úgy terjed mint a hív vagy a szifilisz hanem bőrkontaktus útján,az óvszer sem nyújt ellene védelmet.Ha a párodnak van,akkor neked is van,csak rajtad nem jöttel elő tünetek.Ugyanígy vagyunk most mi is,a párom tele szemölcsökkel,volt neki 3 éve is,meg most is,kap rá egy immunerősítőt meg ecsetelőt.Rajtam semmi ilyesmi,remélem nem is lesz soha.Annyi,hogy a hpv okozza a méhnyakrákot,tehát évente kell méhnyakrákszűrésre járni,de ez nem jelenti azt,hogy akármikor is rákos leszel.Tehát a válasz: nem,egyáltalán nem biztos,hogy megcsalás útján került "hozzá" a hpv.Már egész kicsi gyerekekben is benne van,egy kézfogás,egy kilincs is kihozhatja,akinek volt szemölcs a kezén vagy bárhol máshol abba mind benne van a vírus.
Egy nagyon jó nőgyógyász orvos így fogalmazta meg: "a hpv-ről annyit érdemes tudni,hogy két fajta ember létezik:akiben van hpv,és akiben rövidesen lesz"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!