Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti ilyen esetben közös vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti ilyen esetben közös vagy külön kasszán lennétek? Hogyan oldanátok meg a pénzzel kapcsolatos dolgokat?

Figyelt kérdés

Az egyik fél bevétele 170.000, a másiké 650.000.

Minden pénzügyi kérdésben az döntene, aki többet keres? Közös lenne a pénz, vagy a kevesebbet kereső max "zsebpénzt" kapna?

2014. júl. 29. 17:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
31%
A közös kiadások keresetarányosan megosztva együtt fizetve, a többit meg mindkettő arra költi amire akarja, így nincs vita, féltékenykedés vagy irigykedés, sajnálkozás.
2014. júl. 29. 18:24
 12/17 anonim ***** válasza:
79%

Közös kassza, közös döntések, közös kiadások, közös nyaralás, közös étkezés.

Vagy ha a sokat kereső ellenzi, akkor is ellenezze, ha esetleg elveszti a jól fizető állását, mert akkor is maradna a különkassza.

Amúgy számomra egy házasságban értelmezhetetlen a különkassza, ez van.

2014. júl. 29. 18:31
 13/17 anonim ***** válasza:
Közös kassza. Egy házasságban ha nem tudnak együtt dönteni akkor réges régen megette a fene a kapcsolatot. Ismerek külön kasszás párokat és nagyon rossz a házasságuk is.
2014. júl. 29. 20:43
 14/17 anonim ***** válasza:
Közös kassza ,ehhez nem fér kétség ! Én külföldön dolgozom ,több mint 2000 Eurot keresek /hó ,a menyasszonyom Magyarországon van még egyenlőre a gyerekünkkel . Közös a kasszánk ... de így volt ez az összeköltözésünk első pillanatától fogva .
2014. júl. 29. 20:59
 15/17 anonim ***** válasza:
9%

Nálunk a férjem kb 20 ezerrel keres többet mint én. Így gyakorlatilag nincs értelme különválasztani hogy enyém tiéd. Az én fizetésemet egyben félretesszük, az a megtakarítás, és a férjem fizetéséből élünk. Mindkettő közös.

Ha az lenne hogy én keresek 170 ezret, a férjem meg 650 ezret, akkor kérném hogy legyen külön. Én addig költenék a hobbimra ameddig tudok a saját fizetésemhez mérten, úgy, hogy megtakarítás is legyen. Nem tudnám azt a pénzt elkölteni nyugodt szívvel, amit a férjem keresett meg...

Szerintem túl nagy a különbség ahhoz, hogy 100%-osan közös kassza legyen. Mármint ha nálunk lenne ez.

2014. júl. 29. 21:51
 16/17 anonim ***** válasza:

Közös. Ha közösen tervezitek a jövőt, akkor nem kell attól félni, hogy egyszer az egyik lelép, akkor meg miért ne lenne közös????

Én úgy csinálnám, hogy 300-ból éldegélnék, az nem luxus, de bőven belefér, a maradékot meg lekötném egy közös bankszámlán. Ennyi. És nem értem, miért döntene az, aki többet keres??? Nem biztos, hogy jobban is ért hozzá.

2014. júl. 29. 22:09
 17/17 anonim ***** válasza:
Nalunk a ferjem keres többet (egyelöre:D), mi ugy csinaljuk, hogy barmelyikünk keres is barmennyit, 90%-ot atutalunk egy közös szamlara, ebböl fizetünk minden közös kiadast, es a maradek 10%-kal mindenki azt csinal, amit akar, illetve ez van felreteve az olyan kiadasokra, amik hobbival, vagy ruhaval kapcsolatosabb. Ha van valami dragabb, amit csak az egyikünknek vennenk, azt meg megbeszeljük, pl. a biciklit nem az en kis mini-zsebpenzemböl fizettük:)
2014. júl. 30. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!