Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti ilyen esetben közös vagy külön kasszán lennétek? Hogyan oldanátok meg a pénzzel kapcsolatos dolgokat?
Az egyik fél bevétele 170.000, a másiké 650.000.
Minden pénzügyi kérdésben az döntene, aki többet keres? Közös lenne a pénz, vagy a kevesebbet kereső max "zsebpénzt" kapna?
Közös kassza, közös döntések, közös kiadások, közös nyaralás, közös étkezés.
Vagy ha a sokat kereső ellenzi, akkor is ellenezze, ha esetleg elveszti a jól fizető állását, mert akkor is maradna a különkassza.
Amúgy számomra egy házasságban értelmezhetetlen a különkassza, ez van.
Nálunk a férjem kb 20 ezerrel keres többet mint én. Így gyakorlatilag nincs értelme különválasztani hogy enyém tiéd. Az én fizetésemet egyben félretesszük, az a megtakarítás, és a férjem fizetéséből élünk. Mindkettő közös.
Ha az lenne hogy én keresek 170 ezret, a férjem meg 650 ezret, akkor kérném hogy legyen külön. Én addig költenék a hobbimra ameddig tudok a saját fizetésemhez mérten, úgy, hogy megtakarítás is legyen. Nem tudnám azt a pénzt elkölteni nyugodt szívvel, amit a férjem keresett meg...
Szerintem túl nagy a különbség ahhoz, hogy 100%-osan közös kassza legyen. Mármint ha nálunk lenne ez.
Közös. Ha közösen tervezitek a jövőt, akkor nem kell attól félni, hogy egyszer az egyik lelép, akkor meg miért ne lenne közös????
Én úgy csinálnám, hogy 300-ból éldegélnék, az nem luxus, de bőven belefér, a maradékot meg lekötném egy közös bankszámlán. Ennyi. És nem értem, miért döntene az, aki többet keres??? Nem biztos, hogy jobban is ért hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!