Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben ti kinek adtok igazat? Gyed-del kapcsolatos kérdés.
Baráti házaspárról van szó. Van már 2 nagyobb gyerekük, 10 és 12 évesek és nemrég született a legkisebb, most múlt 1 éves.
A vita tárgya, hogy az apa is szeretne vele otthon lenni gyed-en legalább pár hónapot a bölcsi előtt. Az anya viszont ezt nem szeretné, ő szeretne otthon maradni végig, kiélvezni ezeket a hónapokat.
Nektek mi a véleményetek?
Én is ismerek házaspárt, ahol a nő ment vissza dolgozni, mert a férfi 2x-esét kereste a nő, tehát ha ez beleszámít a döntésben. Ha a fizetésük közel hasonló, akkor is maradhat a férfi, ámbár ezt kierőszakolni egy nőtől, aki a gyereke mellett akar maradni, az sem elég jó megoldás.
Mindenesetre a férfinek is ugyanannyi joga van otthon maradni.
Visszaveszik e esetleg mind a kettőt munkahelyére? Mert ha a pasinak mondjuk ugrik az állása az otthon töltött idő miatt, akkor az is fontos. Szóval mi a helyzet?
anyuka ha visszamegy, simán kirúgható, pláne, ha megtudja a főnök, hogy pár hónapról van szó, utána talán megint nem fog dolgozni, mert visszamegy gyes-re.
De érdekes vélemény az is, hogy anyuka csak nem akar dolgozni. Aha,és apuka akkor miért akar otthon lenni? Csak nem azért, mert nem akar dolgozni?
Utolsó az anya munkanélküli folyósítása alatt is visszamehet gyed-re, másrészt meg ha gyes-en marad akkor a három gyerek miatt így is úgyis otthon marad még 6 évig. Baromira önző az anya, én lehet a váláson is elgondolkoznék.
Én ezért kötelezővé tenném, hogy az anya csak egy évet maradhat gyed-en a második évben csak az apa ha nem akkor meg mehet gyes-re.
Anyagilag nem lenne gond, ha az apa maradna otthon.
Hogy kit hogyan vesznek vissza vagy nem vesznek vissza - hát ezt elég nehéz megmondani.
Utána az anyuka nem menne vissza gyes-re, hanem menne a gyerek bölcsibe és mindkét szülő dolgozna.
Az anya a gyerekek előtt is dolgozott, terhesen is, gyes-en nem volt egyik gyerekkel sem. Nem hiszem, hogy az motiválná hogy nem akar dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!