Ilyen esetben mit tehetek? Bérletigazolvánnyal kapcsolatos.
Ma reggel vettem egy 30napos helyijáratos bérletet szerencsére, mert volt ellenőr a buszon.Egyből el is kérte, mire én odaadtam neki, de ő kifogást talált, hogy diák.ig. szám nincs rajt, és hogy ott helyben írjam rá, előtte a buszon.Hát mondom nem tudom, mert nincs nálam éppen.Erre elkezdett cseszegetni, hogy ezt ő így simán széttéphetné, meg hogy fizessek, mondom nemigazán áll módomban.Mivel nincs diákigazolványom -középiskolás vagyok, még év elején kértük az újat, azóta nem jött, a régi meg nincs meg.-
Kérdésem lényegében az lenne, hogy valahol olvastam, hogyha fel akar tartóztatni egy ellenőr, akkor én tul. képp elküldhetem a búsba, mert mivel nem hatósági személy, nem tartóztathat fel, sőt, utána én még be is perelhetem ha véletlenül feltartóztat, mert én "ezzel, hogy ő feltartóztatott elestem X bevételtől, stb."
Szóval lényegében stílusosan hogy küldhetem el a búsba?:D
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!