Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha férjhez megyek az egykori (középiskolai) tanítványomhoz - hagyjam ott a tanítást?
Bár a kérdés költői, kíváncsi lennék jóindulatú hozzászólók véleményére.
Látszólag egyszerű a válasz: természetesen nem akkor lett köztünk valami, amikor tanár-diák viszonyban voltunk (ez egyértelműen tabu), hanem csak hét évvel ezt követően, tehát felnőtt korban jöttünk össze. Több éves, a családok előtt egyáltalán nem zökkenőmentes kapcsolat után most állunk közvetlenül a házasság előtt.
Etikailag nem érzek abban semmi kifogásolnivalót, ha az egykori diák az egykori tanárával köti össze az életét, ha már a kapcsolatuk kezdete jóval a középiskola befejezése után kezdődött. Kérdés azonban, hogy ezt mások is így látják-e? Vajon a szülők részéről nem jelenthet-e akár rosszallást, akár rosszindulatú megjegyzéseket, ha tudják - mert bizonyosan megtudják -, hogy a tanárnő házastársa az egykori tanítványa? Ti mit szólnátok hasonló helyzetben?
Saját kollégáim közül is ismerek, akik egykori tanítványukkal kötötték össze az életüket, csakhogy ez esetekben a tanár volt a férfi. Úgy érzem, hogy egészen más a környezet reakciója abban az esetben, ha a tanár nő.
A félreértés elkerülése végett: nem szeretnék a kérdésre igenlő választ adni. Nem is önigazolásra várok, csak kíváncsi lennék mások véleményére. Akár privát üzenetben is.
Kedves 20 -aska!
Ezzel a nyilatkozásoddal:
Ha esetleg volt vonzalom -- arról meg egyik fél sem tehet.
Még gimis volt a srác, ez a tanárnő pálya alkalmatlanságát jelentette volna ez előtt 7 évvel.
" természetesen nem akkor lett köztünk valami, amikor tanár-diák viszonyban voltunk (ez egyértelműen tabu), hanem csak hét évvel ezt követően, tehát felnőtt korban jöttünk össze. Több éves, a családok előtt egyáltalán nem zökkenőmentes kapcsolat után most állunk közvetlenül a házasság előtt. "
Akiknek szövegértelmezési problémái vannak:
1. A tanár-diák viszony alatt NEM volt semmi nem megengedett kapcsolat a két emeber között.
2. 7 évvel késöbb (felnött korban) jöttek össze.
3. Több éves kapcsolat után állnak a házasság elött.
Ebböl egyértelmü, hogy elöször normál tanár-diák kapcsolat volt köztük, 7 évvel késöbb újra találkoztak és akkor kezdtek egymás iránt férfi-nöként érdeklödni, utána több évig együttjártak (közben a családok pörögtek) és most akarnak házasodni.
Aki nem képes felfogni, hogy sehogy sem lehet tilos viszont összehozni ebböl, az jobb, ha nem okoskodik.
Uhh ez a debil értetlenkedõ.
Ott van, hogy a tanìtàs alatt EGYMÀSHOZ SE SZAGOLTAK..
Az is ott van, hogy a tanulmàny BEFEJEZÉSE utàn 7 évre talàlkoztak újra.
És az is ott van, hogy a 7 év utàni újra talàlkozàst KÖVETÕ együtt töltött ÉVEK EREDMÉNYEKÉNT most hàzasodnànak.
Mi ebbe a nehéz? Nem csoda hogy a 8 àltalànost màr alig ismerik el.....
A félreértések elkerülése végett: pontosan az a helyes értelmezés, ahogy a 25-ös írta: tehát a kapcsolatunk csak hét évvel azt követően kezdődött, hogy a jelenlegi párom elvégezte a középiskolát (konkrétan 25 éves múlt.) A tanár-diák viszony alatt fel sem merült semmi.
A másik: amikor azt írtam, hogy saját kollégáim közül is ismerek, akik egykori tanítványukkal kötötték össze az életüket, nem konkrétan arra a középiskolára gondoltam, ahol tanítok (itt nem ismerek ilyen tanárt), hanem általában a tanárokra.
"14-16 év közöttivel egyszerűen pedofilia a viszony (szexre a minumum korhatár MÉG AZ ÚJ TÖRVÉNY SZERINT IS 16 év!)"
13-as,
Azonkívül, hogy két felnőtt ember kapcsolatárol van szó, akik csak a múltban voltak tanár-diák kapcsolatban, EZT is rosszul tudod.
Magyarországon a beleegyezési korhatár 14 év, ha a másik fél nagykorú.
Az én férjem nem hagyta ott a munkáját emiatt. A mai napig ott tanít ahol én érettségiztem és érettségi után 4 hónappal jöttünk össze. Senki se mondott semmi rosszat (vagyis nem neki). Persze én megkaptam egy-két volt diáktárstól,hogy "úgyse lesz komoly". Aztán ők gratuláltak elsőként amikor összeházasodtunk és megszületett a babánk.
Szerintem semmi rossz nincs a kapcsolatotokban pláne ha már nem is járt oda.
Én is azt akartam írni, amit a 25-26os :-)
A mószerolók válaszait olvasva meg eszembe jut a Háború a Földön c. film, ahol a földönkívüliek meg voltak róla győződve, hogy az emberállat biztosan nem lehet intelligens... Sokszor érzem, hogy igazuk volt :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!