Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt ad egy hónapban nektek a férjetek? Vagy ha bármnnyit költhettek mennyi megy el saját magatokra? Pl ruhák, wellness berlet stb
Ja, egy barom voltam, de szerencsére ennek vége. Talált mást, akit le lehet nyúlni. :-)
Azt viszont nem hiszem, hogy fordítva kellene, inkább azt, hogy a közös életet közösen kell finanszírozni.
Bár most baba miatt passzív munkaviszonyom van, mindkettőnknek van bevétele és közösként kezeljük. Egyikünk se ad a másiknak. Van két számlánk, mindketten mindkettőhöz hozzáférünk.
6 hetes a baba, egyelőre TGYÁS-t kapok, így is 200 feletti a bevételem, ez majd akkor fog csökkenni, ha már csak GYED-et kapok, mert az sajna maximalizált.
Majdnem az összeset:D csak utazásra tart meg magának kb 5000ft-ot.
Ő nem szeret a pénzzel foglalkozni. A számlákat úgyis én intézem...a bevásárlást együtt. Az én fizetésemet gyakorlatilag teljesen félretesszük, az a megtakarítás, és ha bármi van, abból veszünk ki, ha neki, ha nekem kell esetleg valami...
Ruhát kb 4 éve nem vettem. A meglévők teljesen jók, és amíg nem használódnak hordhatatlan állapotig, addig nem is szándékozom újat venni. Pénzpazarlásnak tartom. Fodrászt, kozmetikust szintén. Wellnesst még inkább. Anyut szoktam megkérni néha, hogy vágja meg a hajam végét. Sminkcuccom elég sok összegyűlt régebben, ezért csak szempillaspirált és szemceruzát veszek, ha elfogynak, illetve a hajamra vitamint. De ezek benne vannak a nagy bevásárlásban, ahogy dezodor, és a férjem borotvái is.
Ezeken felül a közös hobbinkra költünk pénzt, ez azt jelenti, hogy sok könyvet veszünk, mert imádunk olvasni, és kb ugyanazokat a szerzőket szeretjük. Ez átlagosan havonta 5000 ft körül van. De most legutóbb pl rendeltem 30 ezerért. Ez egy nagyobb tétel, amire 3 hónapig tettem félre külön ezért. Nem a megtakarításból vettem el.
3-4 havonta szoktunk még hazahozni kínai kaját nekem, a férjemnek meg mekit, mert azt szereti. Ez minden.
Mindig minden kiadást megbeszélünk egyébként.
Szórakozásra sem költünk igazán sokat, ez inkább ritka, mert általában ingyenes programjaink vannak, főleg azok amikre barátokkal megyünk. Ilyenkor társas van, vagy kártyázunk egyet általában.
na az utolsó írásod alapján mondom, hogy ez kamu, pedig már a kérdés is gyanús volt, hiszen sok ilyet kérdeztek már, mégis felteszel még egyet, na mindegy.
Talán azért, mert nem szeretek megdolgozni a pénzemért, nem szeretem, ha eltartanak, büszke vagyok arra, hogy hozzá tudok járulni a kasszához. A másik, hogy a férjem nem keres annyit, hogy eltartson. De ha keresne, akkor sem hagynám, nem érzem magam luxus k.vának, már bocsánat, hogy pénzeljenek. És most nem az anyukákra gondolok, vagy munkanélküliekre, hanem pl. rád, aki nem is akar dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!