Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Durva környékre költözés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Durva környékre költözés közösen, vagy szakítás? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Gyerekkorom óta a patinás belvárosban élek, régebben a szüleimmel, egyetem óta meg egyedül, barátnőkkel. 3 éve vagyok együtt a barátommal/vőlegényemmel.

Kapott pénzt a szüleitől (de csak 6 milliót), hogy vegyen egy lakást, mert most albérletezünk (amivel egyébként semmi bajunk nincs).

A barátom már ki is választotta a lakást, hajthatatlan, csak az kell neki. Amúgy a lakás maga jó, 3 szobás. De Csepel késelős környékén van (taxival kellene hazajárnom és a szomszédság is nagyon húzós). A munkahelyem reggelente 1,5 óra busz-hév-metró-másik metró-busz útnyira lenne attól a lakástól.

Nem tudom, mit tegyek. Képzeljétek el a gyerekkorotok óta megszokott jó környéket, jó közlekedést, gyönyörű helyeket, és azt, hogy ezt le kellene cserélnetek valószínűleg örökre egy paneldzsungelért, ahol durva emberek élnek. (azért örökre, mert úgysem veszünk újat egyhamar)

A szakítást nem akarom emiatt, de nem tudom, hogy mit tegyek. Tanácstalan vagyok.:( Felmerült benne, hogy milyen lesz az a környék 15 év múlva, mire a gyerek majd egyedül jár haza...(nincs még gyerekünk)

Ti költöznétek, aztán majd lesz valahogy? Mondtam neki, hogy vegyünk közösen lakást, és akkor már vehetnénk 12-ből akár Zuglóban valami kertesházas részen, de nem akarta ezt a megoldást.

24L

2014. júl. 14. 13:19
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
77%
Most miért, nekem a belvárosról jutnak eszembe rögtön a cigányok. Ha én arra járok, sokszor jönnek rosszarcúak velem szembe. Akkor könyveljem el a belvárost egy szar helynek?
2014. júl. 14. 14:17
 32/41 A kérdező kommentje:
Láttam a saját szememmel, csak erről a panelkörnyékről beszélek, nem az összesről. Nem azt írom, hogy nem költöznék soha panelbe, fujj fujj, hanem hogy arra a környékre nem akarok. Gondolható, hogy nem a kismamák miatt a játszótéren. Te jó ég. Most akkor mi a gond? Semmi.
2014. júl. 14. 14:19
 33/41 anonim ***** válasza:
100%
Akkor azt csinálod, hogy megnyitod a google-t, és nekiállsz ingatlanhirdetéseket átnézni. Van esély rá, hogy találsz jobbat, engem inkább az zavarna, hogy napi 3 órát kell utazni, hogy dolgozzak.
2014. júl. 14. 14:32
 34/41 anonim ***** válasza:
44%

Képzeljétek el a gyerekkorotok óta megszokott jó környéket, jó közlekedést, gyönyörű helyeket, és azt, hogy ezt le kellene cserélnetek valószínűleg örökre egy paneldzsungelért, ahol durva emberek élnek. (azért örökre, mert úgysem veszünk újat egyhamar)

Te meg azt képzeld el, hogy én 20 évig éltem csepelen, apukám még mindig ott él, a barátnőmék most vettek ott lakást. Semmivel sem veszélyesebb, mint a többi rész. Lehet, hogy kicsit most én veszem magamra, de semmivel sem durvább, mint ahol most lakom, én ugyanis most zuglóban lakom, igaz, a központjában, a szomszéd utca tele van tesókkal, de még sem félek, meg lehet szokni. Ugyan ez csepelen is. Zuglóban sem kevesebb a bűnöző, mint máshol. Pláne azért szakítani... hát akkor költözzetek össze, és majd akkor meglátod, hogy hogy tetszik, és utána döntsd el, hogy mit szeretnél.

2014. júl. 14. 16:25
 35/41 anonim ***** válasza:
60%

Napi 3 óra a munkába járásra nagyon sok, én eleve emiatt nem költöznék oda. Amit megspóroltok azon, hogy ott olcsóbb a lakás, azt elköltitek benzinre pár év alatt, az utazással eltöltött idő pedig pótolhatatlanul elvész. Gondold csak el, napi három óra, ami egy másik lakhellyel napi 1 lenne, az 2 óra különbség naponta, egy hónapban közel egy teljes nap csak azzal megy el, hogy zötyögsz a HÉV-en vagy ülsz a dugóban a kocsiban.

Valóban nagyon gyanús, hogy csak ennyi az a lakás, ilyen alacsony négyzetméterárak kb. csak a Hős utca környékén vannak, meg a Nagyfuvaros utca környékén. Ha Budapesten egy lakás 150 ezer forintos négyzetméter ár alatt van, az nagyon-nagyon gyanús. Lehet alkalmi jó vétel is, családban volt már rá példa, hogy 65 nm-s lakást 7 millióért vettek, de olyan környéken, amit évtizedek óta ismertek, ráadásul nagyon sokat kellett még rá költeni, hogy szép legyen.

Én is arra szavaznék, hogy először költözzetek oda albérletbe egy időre a környékre, és tapasztaljátok meg személyesen, milyen ott az élet. Egy lakás drága mulatság ahhoz, hogy élesben kísérletezgessetek vele, beválik-e vagy sem.

2014. júl. 14. 17:44
 36/41 anonim ***** válasza:

Kezdj el jujitsuzni, és vegyél egy 45-öst.

Javaslom továbbá kali késharc elsajátítását.

Amúgy mi a francnak kéne 24 évesen közösködni bárkivel is?

2014. júl. 14. 20:38
 37/41 A kérdező kommentje:
Ráadásul most én a munkahelyemmel szemben lakom (10 perc busszal, mert kavarog fel a hegyen), a barátom pedig 15 percet trolizik a munkahelyéig...
2014. júl. 14. 20:51
 38/41 anonim ***** válasza:

Csepelen élek, de én viszonylag jó környéken, majdnem Szigetszentmiklóson. Azért jöttünk ide (albérletbe), mert nagyon nyugis és olcsó környék. Viszont vannak Csepelen csúnyább részek, ahol én sem érezném magam biztonságban. Nem csak azért, mert megkéselnek, hanem egyszerűen nem akarok egész éjszaka részeg dorbézolást hallgatni. Ha közelebbi munkahelyre váltanál, akkor nem lenne probléma a távolság, végülis a Boráros tér szinte mindenhonnan megközelíthető 40 perc alatt, nincs messzebb, mint bármelyik külső kerület. Viszont 6M nekem is gyanúsan olcsó egy 3 szobás lakásért. Vagy nagyon sokba kerül a fenntartása, vagy nagyon rossz környék, vagy mindkettő. Alapból én mondjuk nem is költöznék társasházba, kertest szeretném, és mivel neked is ez fordult meg a fejedben, nem kellene kompromisszumot kötnöd. Ami most még elfogadható, az az évek alatt elviselhetetlenné fog válni.

A helyedben mindenképp különálló házat néznék, valami zöldebb kerületben. Zugló jó ötlet, én a XI. kerületbe is szívesen költöznék, vagy éppen valamelyik peremkerületre. Ennyi erővel Tétényt is nézegethetitek, onnan is van olyan jó közlekedés, mint Csepelről, és szintén nem drága környék. Vagy valamelyik pest környéki várost. A legtöbb helyről egy óra alatt a munkahelyeden vagy.

Nekem viszont nagyon furcsa, hogy ennyire nem akarja figyelembe venni a párod a kérésedet, és nem akarja elfogadni a pénzedet. A 3 szobán látszik, hogy véglegesen tervez, a hozzáállásán pedig az, hogy nem feltétlen veled. Márpedig a közös élet közös döntésekről szól. Ha nem tudtok megegyezi, akkor neki nem fontos a véleményed. Sajátot akar a saját pénzéből, ahonnan bármikor kipenderíthet téged, ezért az sem számít, hogy neked nem tetszik a lakás. Ha mindenáron ragaszkodna ahhoz a helyhez, akkor én elgondolkodnék a szakításon. Ha ennyire a saját feje után megy, akkor te csak egy pillanatnyi kiegészítő lennél a lakásában, amit bármikor következmények nélkül lecserélhet.

2014. nov. 15. 01:53
 39/41 anonim ***** válasza:

Egy rossz környéken vett lakásnál nincs rosszabb befektetés. Aki ért az ingatlanokhoz, az általában rögtön az elhelyezkedést nézi, mert ez az egyik legfontosabb. Többnyire nem fél évre veszünk lakást és egy rossz környék, nehéz bejárás nagyon meg tudja nehezíteni az életet. Ráadásul általában áron alul lehet megszabadulni tőle, szóval még arra sem jó, hogy pénzt csináljon belőle az ember, ha mozdulni akar.

Egy millával többért már lehetne máshol is válogatni, miért nem gyűjt még hozzá egy kicsit, ha semmiképpen nem akar közösködni veled a lakásvásárlásban? Próbáld meggyőzni.

2014. nov. 15. 07:51
 40/41 anonim ***** válasza:
ne költözz oda, sőt mond meg neki , ha megveszi a lakást, akkor egyedűl fog költözni. ha nem hallgat meg, akkor szakíts vele.
2014. nov. 15. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!