Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Durva környékre költözés közösen, vagy szakítás? Ti mit tennétek?
Gyerekkorom óta a patinás belvárosban élek, régebben a szüleimmel, egyetem óta meg egyedül, barátnőkkel. 3 éve vagyok együtt a barátommal/vőlegényemmel.
Kapott pénzt a szüleitől (de csak 6 milliót), hogy vegyen egy lakást, mert most albérletezünk (amivel egyébként semmi bajunk nincs).
A barátom már ki is választotta a lakást, hajthatatlan, csak az kell neki. Amúgy a lakás maga jó, 3 szobás. De Csepel késelős környékén van (taxival kellene hazajárnom és a szomszédság is nagyon húzós). A munkahelyem reggelente 1,5 óra busz-hév-metró-másik metró-busz útnyira lenne attól a lakástól.
Nem tudom, mit tegyek. Képzeljétek el a gyerekkorotok óta megszokott jó környéket, jó közlekedést, gyönyörű helyeket, és azt, hogy ezt le kellene cserélnetek valószínűleg örökre egy paneldzsungelért, ahol durva emberek élnek. (azért örökre, mert úgysem veszünk újat egyhamar)
A szakítást nem akarom emiatt, de nem tudom, hogy mit tegyek. Tanácstalan vagyok.:( Felmerült benne, hogy milyen lesz az a környék 15 év múlva, mire a gyerek majd egyedül jár haza...(nincs még gyerekünk)
Ti költöznétek, aztán majd lesz valahogy? Mondtam neki, hogy vegyünk közösen lakást, és akkor már vehetnénk 12-ből akár Zuglóban valami kertesházas részen, de nem akarta ezt a megoldást.
24L
6 millió forint Budapesten lakásvásárláshoz "nem összeg". Legalább kétszer, de inkább háromszor ennyire van szükség egy normális lakáshoz egy normális kerületben (és akkor még mindig nem egy háromszobásról beszélünk).
Lakáshiteleknek olvasgassatok utána, kérjetek tanácsot hozzáértő ismerősöktől, stb. Ha normális lakásra vágytok, akkor a lakáshitel elengedhetetlen. De csinálhatjátok azt, hogy a létező összes családtag nevében fundamentáztok, és azt is felhasználjátok majd, de lakáshitel még úgyis kelleni fog.
Nem ördögtől való dolog a hitel, okosan is lehet vele bánni, szerintem ha kellőképpen körültekintően jártok el, akkor hitelt is vessetek be!
Abból, hogy szotyiznak a téren, hogy jön, hogy megkéselnek?
Én sem ismerem Csepelt, csak kérdezem.
De ha meg olyan rossz a környék, hogy megkéselnek, az autót nem lopják el?
Én csak azt nem értem, hogy miért rögtön 3 szobás lakásban kell gondolkodnotok?
Legyen inkább 1,5-2 szobás, abban ti kényelmesen elfértek és akkor jobb környékre is futja- sőt talán még kismamként vagy az első újszülöttel az első fél évi is beleférhet szűkösen.
Miért 24 évesen kell egész életre letenni a "nagyesküt" egy lakhely mellett?
Változnak az ember igényei már csak azáltal is, hogy családot alapít.
Ami ma kényelmes 3 szobásnak tűnhet, az gyerekkel horror lehet.
Én is a belvárosban éltem a szingli "lánylakásomban"- de ma már gyermeket nevelek a kertvárosban. Egészen más szempontjaim vannak most a lakásvásárlásban, mint akkor voltak. Ezeket pedig nem feltétlenül figyeltem huszonévesen.
6 MFt valóban nem sok budapesti viszonylatban lakásvásárlásra- nekem roppant gyanús lenne az a 3 szobás lakás, amit ennyiért árulnak.
Mivel még fiatalok vagytok, gondolom nem most azonnal aktuális a gyermekvállalás- addig szerintem célszerű lenne egy saját 1,5-2 szobásban élni- az albérletre fordított pénznek legalább egy részét félretenni (pl. lakáskasszát nyitni mindkettőtök nevére) és mire 3-4 év múlva képbe kerül pl.a gyermekvállalás- gy minőségi cserével, a megtakarítások felhasználásval már lehet előbbre lépni.
Ésszel, a fokozatosság elvét betartva nem kell rögtön 3 szoba 2 fiatalnak, akik még nem is biztos, hogy a következő években együtt maradnak (bocs).
Arról nem beszélve, hogy mindigis a 1,5-2 szobás lakásokat lehet a leggyorsabban értékesíteni/bérbe adni.
23: igen, ez nem hülyeség, csak megörültem a kocsis ötletnek.
kattanjunk le a késelés szóról:) nem baj, ha nem ismered azt a környéket, de nem oké ez a téren bandázunk dolog, nem fogom leírni pontosan, mert egyáltalán nem olyan indíttatású a kérdés, de ha jártál volna ott, értenéd.
ez a kiadás dolog is jó nagyon! köszönöm.:)
persze, hogy gyanús, hát hogy ne lenne az...erről beszélek, hogy gyanús.:D csak nem gyanús, hanem teljesen egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!