Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Durva környékre költözés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Durva környékre költözés közösen, vagy szakítás? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Gyerekkorom óta a patinás belvárosban élek, régebben a szüleimmel, egyetem óta meg egyedül, barátnőkkel. 3 éve vagyok együtt a barátommal/vőlegényemmel.

Kapott pénzt a szüleitől (de csak 6 milliót), hogy vegyen egy lakást, mert most albérletezünk (amivel egyébként semmi bajunk nincs).

A barátom már ki is választotta a lakást, hajthatatlan, csak az kell neki. Amúgy a lakás maga jó, 3 szobás. De Csepel késelős környékén van (taxival kellene hazajárnom és a szomszédság is nagyon húzós). A munkahelyem reggelente 1,5 óra busz-hév-metró-másik metró-busz útnyira lenne attól a lakástól.

Nem tudom, mit tegyek. Képzeljétek el a gyerekkorotok óta megszokott jó környéket, jó közlekedést, gyönyörű helyeket, és azt, hogy ezt le kellene cserélnetek valószínűleg örökre egy paneldzsungelért, ahol durva emberek élnek. (azért örökre, mert úgysem veszünk újat egyhamar)

A szakítást nem akarom emiatt, de nem tudom, hogy mit tegyek. Tanácstalan vagyok.:( Felmerült benne, hogy milyen lesz az a környék 15 év múlva, mire a gyerek majd egyedül jár haza...(nincs még gyerekünk)

Ti költöznétek, aztán majd lesz valahogy? Mondtam neki, hogy vegyünk közösen lakást, és akkor már vehetnénk 12-ből akár Zuglóban valami kertesházas részen, de nem akarta ezt a megoldást.

24L

2014. júl. 14. 13:19
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

Amúgy miből tudod, hogy az annyira rossz környék, sok a késelés és a szomszédok is gázosak?

Jártam már vele, szotyizó bandák a játszóterek, buszmegállókban, beszólogatnak. Uh, a szomszédok is...tudom, miről beszélek, hiszen együtt néztük a lakásokat.

"Kérdezted már a párodtól, hogy miért éppen ilyen környéken akar lakást venni?"

A pénz miatt, és mert nem érti, miért félek. Valahogy nem érti meg, hogy én lány vagyok.:)

"Az meg azért sokat elmond a kapcsolatotokról (legalábbis a párod részéről), hogy ő nem akar közösen venni veled lakást."

Szerintem ez inkább generációs kérdés lehet, az én generációm nem ugrik bele olyan könnyen ilyen dolgokba, nekem is idegen 24 évesen a közös lakás. Nem feltétlen, mert nem maradunk együtt, hanem mert egyszerűen furcsa.

2014. júl. 14. 13:37
 12/41 A kérdező kommentje:
*jártam már vele ott* azt akartam írni:)
2014. júl. 14. 13:37
 13/41 A kérdező kommentje:
Kaptam priviben egy remek megoldást! Vegyünk autót, tegyük le a jogsit, és járjunk azzal mindenhová! Erre esküszöm, nem is gondoltam! így vállalhatóbb lenne a környék, hiszen csak be kellene mennem a lakásba végülis...
2014. júl. 14. 13:40
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen szerintem azt sem fontos érteni, hogy te lány vagy...

3 férfi erősebb 1 férfinál is, nem csak egy nőnél.

Furcsa ez az egész, szerintem ülj le vele és nyugodtan és részletesen mondd el neki az összes érvedet, félelmedet, kételyedet... Illetve, hogy hadd vegyetek közösen lakást...

3 éves kapcsolatban egy komoly és hosszú beszélgetés nem okozhat gondot.

Ha pedig hajthatatlan, az igen sokat elárul - olyan házasságba ne menj bele, ahol kuss a neved. Hiába fájdalmas, örülj neki, most kiderül, mennyire kezel egyenrangú félként.

A pénzéhez talán valóban nincs közöd.... viszont ha valóban társának tart, nem megy el nélküled.

2014. júl. 14. 13:41
 15/41 anonim ***** válasza:
87%

Azt mindenképpen fontos figyelembe venned, hogy az otthon legfontosabb jellemzője, hogy biztonságod adjon. Teljesen mindegy, hogy valójában milyen a környék, ha te nem érzed magad biztonságban, akkor nem szabad odaköltöznöd. Nem sétálsz majd nyugodtan az utcádban?

Én belvárosban lakom, és sokszor hajnal 1-2 körül is leugrunk barátnőmmel sétálni egyet, vagy cukrászdába is, ha épp úgy gondoljuk. Nekünk biztosan nem való Csepel, ha te is így vagy, akkor ne menj bele.

2014. júl. 14. 13:47
 16/41 Sün!! ***** válasza:
83%

Szerencsések vagytok, hogy a szülők adtak 6 milliót. Viszont én nem vennék lakást a világvégén, mert "csak hatmillióm van". Inkább várnék vagy felvennék egy kisebb lakáskölcsönt vagy megtakarítási számlával indítanék. A belvárosból nem költöznék Csepelre. A városban sok esetben a tömegközlekedés a legjobb, gondolom megszoktátok ti is ezt a formát. Nincs értelme órákat utazgatni városon belül úgy, hogy ilyen lehetetlen a környék.

Gondolj bele. Hol könnyebb később eladni egy lakást jó áron. Ott vagy pl. egy olyan helyen,m amiről nem az az első ami eszedbe jut, hogy "késelős környék".

2014. júl. 14. 13:49
 17/41 A kérdező kommentje:

utolsó: nem, én dolgozom és olyankor már alszom.:D viccelek, tudom, mire gondolsz. :)

nem feltétlenül ezek miatt nem költöznék, hanem mert félnék hazamenni, még a házban is félnék.

2014. júl. 14. 13:49
 18/41 A kérdező kommentje:

16: igen, ez sem utolsó szempont! köszi! tudom, hogy örökre a nyakunkon maradna az a lakás, és tuti oda szülnék...lássuk be, mai világban egy lakást vesz az ember. nem látok növekedésre esélyt a fizetésünkben a következő 10 évben, vagyis...nem duplájára növekedést:D

Hitel viszont részemről kizárt, soha nem veszek fel. Ő belemenne, de én meg abba nem:) ha össze tudunk tenni 12-t, nem veszünk fel egy hitelt. Akkor már inkább albiba, azt lehet cserélni, ha kisebb fizu lesz, lakáshitelt nem tudsz cserélni...

2014. júl. 14. 13:52
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne ugorjatok bele. Nem ismerem Csepelt, nem azért írom ezt. Azért ez a véleményem, mert ha közösen tervezitek a jövőtöket, akkor döntsetek közösen arról, hogy hol fogtok élni. 6 milliót kapott a párod. Azt is kikötötték, hogy most kell elköltenie?

Több lehetőséged is van.

1. Megbeszélitek, hogy 2-3 hónapra kivesztek egy albit azon a környéken és kipróbáljátok, milyen ott az élet. Lehet, hogy neked is bejön, megszereted, és meg van oldva a probléma. Az is lehet, hogy gyűlölni fogod, akkor meg legalább tudod, hogy jobban teszed, ha nem költözöl oda.

2. A párod leköti a kapott pénzt. 1-2 évig még gyűjtögettek hozzá (nem tudom, a te szüleid beszállnak-e majd a lakásvásárlásba), tehát 1-2 év múlva több pénzetek lesz, az jobban körvonalazódik majd, hogy mik a jövőbeni terveitek (esküvő, gyerek..stb vagy inkább romlik a kapcsolatotok), és egy kis plusz hitellel kiegészítve máshol is tudtok majd közösen lakást venni.

Ahogy előttem is írták, ez úgy jön le, hogy én kigondoltam, te hol fogsz élni velem, és úgy lesz. Biztos vagyok benne, hogy még sok olyan dolog lesz, amiben nem értetek majd egyet. De most legalább kiderül, hogy mennyire vagytok képesek a fontos dolgokban kompromisszumot kötni, anélkül nincs közös élet (legalábbis hosszú távon). Ha semmiképp nem akar engedni, és a te igényeidet is figyelembe venni, akkor gondolkodj el. Jobb most, mint 10 év múlva két gyerekkel.

2014. júl. 14. 13:53
 20/41 anonim ***** válasza:
Közben olvasom, hogy hitel kizárva, akkor viszont tényleg lejjebb kell adnod az igényeidből.:( 12 millióért szerintem nehéz belvárosi lakást találni, amiben egy család kényelmesen elfér.
2014. júl. 14. 13:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!