Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi oka lehet egy házaspárnak/p...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi oka lehet egy házaspárnak/párnak a szülők házába való költözésre? Nem gondoljátok, hogy ezek az emberek inkább csak gyávák felnőni, és örökre "otthon" ragadnak majd?

Figyelt kérdés

Ott előtte mindketten a saját szüleikkel laktak és csak randizgattak egymással? Vagy hogy van?

A pénzt szokták felhozni, de szerintem nem csak a pénz a "költség" (hanem pl. az anyós miatti veszekedések). A felnőtt életvitel megéri a pénzt, és mindig lehet keresni jobb munkát, el lehet költözni nagyobb városba, annyi lehetőség van.:)

Sokan mégis (főleg vidéken) egyikük szüleinél laknak. Szerintetek ennek köze lehet ahhoz, hogy vidékiek? Ott mások a hagyományok? Vagy ott nem nézik annyira a többi aspektust, csak a pénzt?

2014. júl. 10. 10:19
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Igen, ez igaz, 20-as:)
2014. júl. 10. 13:51
 22/36 anonim ***** válasza:
71%

én azt látom, hogy aki odacuccol valamelyik szülőhöz, jó lesz itt, tudunk gyűjtögetni lakásra címszóval, az ott is ragad, nem gyűjtöget, elszórja a pénzt, mert ha nem fizet semmit, az sem baj, majd a szülők kifizetik. meg sok szülő nem is kér semmennyit sem, nem mondom, hogy adja le a fizu felét, de így hogy tanulja meg hogy mindig pénzbe kerül? anyukáék fizetik a rezsit, kaját, számlát stb., ők meg nem gyűjtenek, csak elszórják.

ezzel nem nevelődnek az életre, nem mondom, hogy a szülők rontják el egyedül, de soknak benne van a keze. persze mellette ott vannak az önállótlan gyerekek is, akik hamar bevonzanak az hasonlót maguk mellé és lehet maradni otthon

2014. júl. 10. 13:55
 23/36 anonim ***** válasza:
47%

Istenem..ez a sztereotípia a vidékieknél...ha valaki vidéki, akkor csakis a szüleivel élhet, plusz a család többi tagjával egy háztartásban? Ezek a nagyvárosiak nagyon buták.... :D el vagytok varázsolva :D

Sok vidéki helyében lennétek, akik nem egy 30nm-es lyukban nyomorognak albérletben. Teljesen el vagytok tévedve..akinek nem inge, ne vegye magára

2014. júl. 10. 15:21
 24/36 anonim ***** válasza:
44%
Bocsánat, a városiaknál a vidékiekről
2014. júl. 10. 15:23
 25/36 A kérdező kommentje:

Utolsó, senki sem írta, hogy csakis a szüleivel élhetnek a vidékiek, csak azt, hogy valószínűbb, hogy ők élnek a szüleikkel örökké, minthogy pl. egy budapesti.

Én nem élek 30nm-es panelben, de nem is élek a szüleimmel, szerintem sokunk él így:)

2014. júl. 10. 15:44
 26/36 anonim ***** válasza:
56%
Ezért is írtam, hogy ez egy hülye sztereotípia...ahogy biztos az is, hogy a vodékiek szerint a pestiek többsége a belvárosban pici panellakásban él
2014. júl. 10. 15:50
 27/36 anonim ***** válasza:
56%
basszus, már nem látok.. O.o vidékiek
2014. júl. 10. 15:51
 28/36 anonim ***** válasza:
46%

Nem kell ítélkezni. Mi 1 évig jártunk együtt, majd a férjem hozzám költözött vidékre, 30km-re Bptől, anyuval és a testvéremmel lakunk együtt, de mégis külön. (Fél év után házasodtunk össze.)Szóval velük élünk egy nagy kertes házban, de leválasztva belülről, és külön bejáratunk van, külön háztartással. A rezsit felesben fizetjük. Wifis internet van, amit reggelente bekapcsolok mielőtt munkába megyünk, és a nővérem is tud netezni.

Hogy miért maradtunk itt? Egyrészt: Azért mert anyu megkért rá, ha nem gond, ne menjünk el, mert a ház túl nagy kettejüknek a nővéremmel, és kihasználatlan lenne. Ahhoz képest pedig a rezsi sok lenne. Szeretik a férjemet, jól kijövünk. Miért ne maradtunk volna?

Segítünk nekik azzal, hogy a rezsi fele ránk marad, és így nekünk is olcsóbb. Nyáron 10-15 ezer a számla ránk eső része, tehát többet tudunk félretenni.

Ha nem egy légtérben kell lenni a családoknak, és jó a kapcsolat, akkor miért ne? Intelligens emberek vagyunk, mindent megbeszélünk. Egyébként pedig van, hogy egy hétig össze sem futunk velük, mert nincs az, hogy átmászkálunk, zaklatjuk egymást minden szarért, viszont ha bármi van, akkor tudunk segíteni. Pénzt kölcsönadni, vagy akármi.

Barátaink, anyósék is jönnek vendégségbe ugyanúgy. Az ég világon semmi probléma nincsen. Legutóbbi karácsony előtt, pl a régi kályhánkat adtuk oda anyósoméknak mert a tél elején ment tönkre az övék, és nagyon örültek neki. Anyunak sem volt semmi kifogása ez ellen.

A ház elosztásban kb ugyanolyan. Nekünk terasz, nappali/hálószoba/konyha/fürdőszoba, anyuéknak 2 hálószoba, fürdőszoba, konyha.

A mi részünk valamivel kisebb. Gyerek úgy néz ki nem fog összejönni sajnos. Ha esetleg mégis, akkor a ház ránk eső részére rá lehet építeni akár 2 nagy szobát is,annyi a hely.

Nincs különösebb oka, ezért nem akartunk különcködni. Minek? Hogy jaj de felnőttnek nézzenek minket? Így is felnőttek vagyunk. Eltartjuk magunkat, ház ragyog, kutya ellátva, más nem kell.

Az én velem egykorú barátnőim 28 évesek, mindhárman otthon laknak a szüleikkel. 1-nek van kapcsolata, a többiek szinglik.

A férjem baráti körében is többen laknak szülőkkel mint a párjukkal. Ők 25 évesek.

Másrészt pedig sok macerával járt volna elköltözni, átíratni a lakcímkártyákat, nem beszélve arról, hogy a bútorszállítás iszonyat drága lett volna. A saját bútorokhoz pedig ragaszkodom. Sokkal egyszerűbb volt, hogy a férjem összecuccolta a ruháit, pár könyvét, és jött.

Nincs ehhez semmi köze annak, hogy vidékiek vagyunk vagy sem. Én 6 évig éltem Budapesten, és utáltam. Mocskos, zajos, túl sok az ember....sokkal jobban érezzük itt magunkat. A férjem ott élte le élete első majdnem 22 évét, neki meg halál mindegy hol él, csak velem legyen:) Mellesleg, innen ahol lakunk, hamarabb beér a munkahelyére, mint onnan érne, ahová maximum lehetőségünk lett volna elköltözni. Nekem meg 5 perc sétára van a munkahelyem.

Egyéb kérdés?

2014. júl. 10. 18:19
 29/36 A kérdező kommentje:
Igen, van egy. Ez mit jelent? : "Wifis internet van, amit reggelente bekapcsolok mielőtt munkába megyünk, és a nővérem is tud netezni."
2014. júl. 10. 18:37
 30/36 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem mindenki tudja, hogy ez elsősorban a műveletlen, tanulatlan rétegre jellemző, akik ugye elég rosszul keresnek vagy éppen lustaságból sehogy sem. Az ilyen felfogású embereknél szinte népbetegség, hogy elvárják, hogy azért, mert ők butábbak az átlagnál, tartsa el őket valaki más, meg a porontyaikat is, amiket természetesen a nagy semmire szülnek, hiszen még magukat sem tudják ellátni...

Az ilyenek az ún. fehér vagy magyar cigányok.

2014. júl. 10. 18:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!