Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gondot okozhat egy házasságban, ha a felek egyre távolodnak egymástól a munkahelyi sikereiket tekintve?
Általában a hasonló a hasonlót vonzza ugye: diplomás a diplomást, stb. Mi ugyanonnan indultunk, de aztán ő sokat fejlődött a szakmájában. Ehhez az kellett, hogy én támogassam: elkezdtem egy egyetemet, de nem tudtam befejezni mert neki utaznia kellett a munkája miatt és rám maradtak a gyerekek. Akkor ez nem tudatosult bennem, de aztán kaptam egy lehetőséget a munkahelyemen amit hasonló okból vissza kellett mondanom (túlórázni kellett volna, de akkor nem tudtam volna rendezni a gyerekekt).
Örülök neki, hogy ő ilyen sikeres és mondja meg érezteti, hogy ehhez én is kellettem, sokat segítettem a támogatásommal, néha a munkámmal. De mégis úgy érzem, hogy ez hosszú távon közénk állhat.
Mit gondoltok erről?
Gondot okozhat egy házasságban, ha a felek egyre távolodnak egymástól a munkahelyi sikereiket tekintve?
Szerinted? Igen, gondot okozhat, az eltávolodás előbb utóbb megcsalásokhoz és váláshoz vezet. Hogyne lenne már probléma az eltávolodás egy kapcsolatban?
CSAK emiatt nem feltétlen lesz gond, sokkal inkább, ha valamelyikötöknek (föleg neked) saját agának okoz nehézséget.
Mi a férjemmel mindketten gépészmérnökök vagyunk, de én lemondtam a saját karrieremröl, hogy az ö lehetöségeit ne korlátozzam, idöközben igen sikeres is lett anyagilag is meg a ranglétrán is elég jó helyen áll.
Nálunk nem gond, mert ö elismeri, hogy nélkülem ezt nem érte volna soha el, és ezt elég gyakran kifejezésre is juttatja, meg én is tudom, hogy az eredményei egy része az én "munkám" gyümölcse. 15 éve élünk együtt és semmilyen problémánk nem adódott még abból, hogy én egyszerü mérnököcske vagyok, ö meg felsövezetö.
Nálunk biztosan nem. Legalábbis én úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy bármit is elértem szakmailag a családomért, páromért, gyerekeimért, mindent félredobnék. Vagyis azért, hogy olyan családom legyen, amilyent én szerettem volna.
3 diplomám van, most gondolkodok a doktorin. Ezekkel együtt is lemondanék mindenről a családomért, mert nekem az az első.
Ezzel nem célozgatni akartam, vagy ilyesmi, hanem inkább arra akartalak rávezetni, hogy minden attól függ, hogy milyenek az igényeid...mennyire fontos neked a tanulmányod, az, hogy ki vagy a munkahelyeden... Ha fontos, nyílván közétek állhat, mert akkor önértékelés, önérzet, rivalizálás stb.
Az én párom pl orvos lesz és tudom azt, hogy vagy támogatom, vagy soha nem lesz sikeres...
Ti kell ebben megtaláljátok az összhangot. Tudok erről beszélni?
5ös vagyok. Az előbb továbbléptem, s lám, a következő kérdés egy 15 éves lánytól, hogy mért dolgozik annyit az anyukája (pedig ott egyedülálló anyukáról van szó, tehát teljesen érthető is)
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
8-as, hogy jön ez most ide? Nem is értem.
1. szó nem volt arról, hogy apukát nem is ismerik a gyerekek, de lehet, hogy az óvónénik vagy tanító nénik nem annyira ismerték, mert du. 4-kor sosem ő ment a gyerekekért (emellett lehet, hogy reggel 8-kor ő vitte be őket, erről nem szólt a fáma tényleg)
2. szó nem volt arról, hogy a kérdező egyedülálló lenne, vagy nyomorogna
3. nem szeretek magamtól idézni, kicsit olyan, mintha papagáj lennék, de tessék: "pedig ott egyedülálló anyukáról van szó, tehát teljesen érthető is"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!