Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek van értelme megházasodni? Minek arról papír ha 2 ember szereti egymást?
Például az egyik válaszod nekem: "10-es szerintem egy értelmes férfi ,akinek egy csepp józan esze is van az nem erolteti a házasságot ,kivéve érdekbol!"
:)
De ha azért tetted fel a kérdést, hogy ráláss, a házasság értelmére, szerintem kaptál jó válaszokat. Pl. vannak, akik betegség, haláleset, vagy bármilyen probléma esetén azt szeretnék, hogy a párjuk döntsön a sorsukról, vagy amiért közösen megdolgoztak, az a férjüké, feleségüké legyen.
Mondjuk ehhez egy olyan kapcsolat is kell, ahol ezt szeretnék a felek.
Tényleg nem a papír a fontos, de a papír szükséges ahhoz, hogy házassá legyél.
A házasság elköteleződést jelent, és a papír meg a papír körüli formaságok ezt segítenek megerősíteni. Aki csak összebútorozik, az lélekben nem köteleződik el, mert az van benne, hogy "bármi gáz van, csak elköltözök és vége". Ez a papírnál nem ilyen egyszerű, az ember kétszer is meggondolja, hogy bevállalja-e a válást vagy sem. Amíg gondolkodik, addig az első indulattól kitisztul a feje, és rájön, hogy mégsem akart ő elválni valójában, csak éppen olyan élethelyzetben volt, amit nem tudott megoldani.
Keress rá az ERICKSONI SZAKASZOK kifejezésre. A mögöttes pszichológisi tartalom számít. Aki nem tud elköteleződni, az egyedül marad és elmagányosodik. Akkor is, ha történetesen van olyan önző, hogy szül magának egy gyereket, akire rátekeredik és akit megfojt lelkileg és elintéz. Önmaga akkor is egyedül van és fokozatosan elmagányosodik.
Engem speciel leszóltál.
Azt írtad:
Legalább letudtad írni a kis véleményed (persze ez törölve lett).
Eleve le degradáltad a véleményem a "kis" jelzővel. De közben rájöttem, hogy neked kár reagálni, mert téged nem érdekelnek különösebben a válaszok, inkább elvitatkozgatsz itt másokkal. Mit vársz, hogy véleményt változtatnak, mert te szidsz, egy számukra fontos eseményt?
Legszívesebben, ha megtehetném töröltetném ezt a kérdést, és mielőtt belekötnél, nem, nem azért mert vannak emberek más véleményen. Mondom van ezer ilyen másik. Azokkal semmi bajom.
A tiédet a provokatív hangnemed miatt töröltetném, illetve mert már ezerszer ki lett tárgyalva a téma, nálad jóval értelmesebb emberek kérdéseiben.
Nem kell erőltesd magad a nekem való válasszal, nem fogom látni, mivel törlöm a listámról a kérdést, ha már máshogy nem tehetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!