Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ebben a helyzetben? Jól döntöttem? (Gyerekvállalás. )
Nem tudtok a hiteltől megszabadulni? Mégis milyen hitelt vettetek fel? Ha lakás, akkor azok a lakások hol vannak?
Egyébként ha nincs semmi tartalékotok, ráadásul az egyik fizetés elmegy a hitelre, akkor ha a te fizetésed kiesik illetve annak a hetven százalékából 2 évig meg tudtok élni? Ha igen akkor vágj bele, ha nagyon szeretnéd, illetve a korod miatt, de én nem mennék bele a hitelek miatt.
Ne haragudj de kicsit butácskának tünik az a mondatod hogy ugyanugy döntenél mintha 20éves lennél....
A kor itt nagyon lényeges.Ha 20as éveidben lennél akkor könnyebb dolgod lenne hisz lenne minimum 10-15éved hogy megszabadulj a hiteltől és még lenne időd gyereket válallni,nyilván a mostani helyzetedben ez kizárt.
Itt az a kérdés, hogy a hitelekre vett fogyasztási cikkek további élvezése, vagy a saját gyermek születése a fontosabb.
Komoly összegű hitelt szerintem kizárólag a saját családi fészek megvásárlására szabad felvenni. minden más kölcsönre vett dolog a jövő felélését jelenti.
Én sem értem, miért nem ébredtél korábban. A helyedben biztos eladnám a cuccokat, rendezném a hiteleimet belőle, aztán sürgősen szülnék egy gyereket.
Amikor én születtem (tervezetten, nem véletlenül), anyukám munkanélküli volt, apukám fizikai munkás, egy egyszobás városszéli albérletben éltek, és nem sok kilátásuk volt a jövőre nézve.
A környezetünkhöz képest sosem éltünk jómódúan, albérletről albérletre költöztünk, évente-kétévente megszűnő, majd új munkahelyekkel. Hitel, adósság, lopások egyaránt kijutottak az évek alatt. Mindebből gyerekként én nem láttam semmit, testvéremmel együtt nagyon boldog, csodaszép gyerekkorunk volt.
Később apámnak sikerült egy jobban fizető állást találnia, én diplomát szereztem, így ha évtizedek alatt is, de sikerült előrébb lépnünk.
Nagyon boldog és hálás vagyok, hogy a szüleim akkor bevállalták ezt a döntést, és végigküzdötték értünk az életet. Azt hiszem, hogy ők sem bánták meg.
Számomra az ő üzenetük az, hogy az élet mindenképpen küzdelmes és nehéz, de éppen a család és gyerek az, ami ebbe örömöt hoz. Nagy kár az első miatt lemondani a másodikról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!