Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti megszólnátok egy olyat nőt, vagy furcsának tartanátok, ha az illetőt a férje tartja el, amíg ő egyetemre jár?
Jaj, ezek a megszólások, ítélkezések :D Ha ezekkel foglalkoztok, akkor soha, de soha nem juttok előbbre, főleg te, akinek a napi 8 órás robot után kellene fullosan ellátni a háztartást, hiszen te vagy a nő...
Ne foglalkozz azzal, hogy anyós mit mond. Ti a férjeddel vagytok egy egység. Amíg ti egyetértésben el tudjátok dönteni, hogy mit akartok, addig más véleménye nem számít :)
Nyugodtan csináljátok, van értelme.
Mi is így járunk el a férjemmel,bár nem diplomáról van szó.
Lediplomáztam, összeköltöztünk, kaptam jó melót, ő kevesebbet keresett, elkezdett tanulni (kellett még 1-2 tanfolyam a szakmájához) én támogattam mindenben:
szó nélkül fizettük a közös megtakarításból a 300ezres tanfolyamokat, míg rám nem költöttünk semmi ilyen nagy összeget és elvégeztem az összes házimunkát, hogy tudjon tanulni és nem csesztettem hogy keressen jobb munkát, mert bár keveset fizetett, de munkaideje pontosan végződött, mindig beért így oktatásra.
Ennek most meglett a haszna, mert elvégzett mindent és egyből kapott egy dupla olyan jól fizető állást, ahol kevesebb a munkaidő és ráadásul mindig ez volt a vágya.
Ha az új melóhelyén lejár a próbaidő én átmegyek 4 vagy 6 órába dolgozni és akkor én is tanulok valamit amivel még nagyobb fizetés várható.
Így haladunk szépen lassan előre és támogatjuk egymást, majd a férjed is tanulhat ha akar, ha te elvégezted ezt az egyetemet (gondolom valami komolyról van szó, ha 5*1 éves).
Amit viszont gondolj át: gyerekvállalás. Én a helyedben az egyetem 3-4 évében,amikor már minden jól megy,akkor bevállalnám. Ugyanis ha végzel, akkor már még idősebb leszel és ugye nem ártana dolgozni, hogy kamatoztasd amit tanultál, ne told ki már nagyon a dolgot, akkor is 36-37 éves leszel, ha jól számolom.
""nem szerelmi, hanem szülő-gyermek vonzalom?...:-o"
Ezt ki mondta? A kettő miért zárja ki egymást, vagyis az, hogy támogatja a párját anyagilag és szereti is közben. "
Kizárja. Majd 5 vagy 20 év múlva a férj észreveszi, hogy UGYANÚGY érez a felesége iránt, mint a gyerekei iránt, és hogy ez nem társkapcsolat, és nem fogja érteni, hogy miért keres(nek esetleg mindketten) szeretőket.
Az ezért lesz. Mert az itt felvázolt kapcsolat nem férfi-nő dinamikájú kapcsolat. Az csak két, a SAJÁT LÁBÁN ÁLLÓ ember között jöhet létre.
Ajánljak szakirodalmat erről?
24-es
Kivancsian varom, hogy ezt a blodseget amit irtal mivel tudod alatamasztani?
Attól férj-feleség, hogy együtt döntsenek a dolgaikról, ha tanulás tanulás, ha autó, autó.
Beszólogatni lehet persze, de hát senkinek nincs ebbe beleszólása, se anyósnak, se másnak.
" Kizárja. Majd 5 vagy 20 év múlva a férj észreveszi, hogy UGYANÚGY érez a felesége iránt, mint a gyerekei iránt, és hogy ez nem társkapcsolat, és nem fogja érteni, hogy miért keres(nek esetleg mindketten) szeretőket.
Az ezért lesz. Mert az itt felvázolt kapcsolat nem férfi-nő dinamikájú kapcsolat. Az csak két, a SAJÁT LÁBÁN ÁLLÓ ember között jöhet létre.
Ajánljak szakirodalmat erről?"
Egy esetben tartom ezt elképzelhetőnek, ha a büdzséhez egy ideig hozzá nem járuló felet semmiféle döntés nem illet meg a közös dolgok terén!
De attól még, hogy valaki éppen nem vagy nem úgy járul hozzá a közös kasszához, még nem lesz "gyerek" státuszú, a döntés joga ugyanúgy megilleti!
Szakirodalom van bőven a fehérre is, meg a feketére is! :D
Arról írjatok inkább, hogy férjetekkel / feleségetekkel való kapcsolatotok érzelmeken és közösségen alapszik-e, vagy áttértetek a részvénytársasági üzemmódra: bevitt tőke, vagy esetleg folyó kereset alapján születnek a döntések?
A család NEM üzlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!