Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szláv férjek tényleg gyakran verik a feleségüket?
Hallottam több embertől,hogy nincs annyira egyenjogúság,mint a magyarok között.A többség azt vallja,hogy a férfi az úr a házban és a pofozkodás sem ritka.Ez mennyire igaz?Hozzámennétek szerb/bosnyák/crna gorac férfihoz?
Tapasztalat esetleg?
Szerintem meg gyakrabban,mint verik az asszonyt,mint a magyarok.
Persze akadnak köztük rendes emberek is, de ahogy az egyik előttem szóló is írta: más a mentalitása egy dél-szlávnak és egy vajdasági szerbnek. A horvátokról nem tudok nyilatkozni, az ő kultúrájukba annyira nincs betekintésem, mint egy bosnyák vagy szerbébe.
Bosznia eldugottabb kis falvaiba teljesen természetes a férfiuralom és ezzel együtt az asszonyverés. Úgy tartják, hogy ha az erdőbe mennek sétálni, akkor az asszonyt küldik előre, mert ha aknára lép, akkor ő pótolható.
A szerbeknél ugyanez a helyzet, csak ők még erőszakosabbak és temperamentumosabbak (főleg délen és Koszovó környékén). Vagy Macedóniában a lányok még csak középiskolába se járhatnak, a feleségek nem léphetnek ki az utcára a férjük engedélye nélkül és olyan, hogy válás...ááá, felejtsük el!
Nekem volt szerencsém egy ízig-vérig szerb pasihoz. Kapcsolatunk 3-ik napján kezet emelt rám, mert elmentem a barátnőm szülinapjára.
Természetesen minden nemzetnél vannak hülyék és rendesek is, de nekem az a tapasztalatom, hogy (bár általánosságban beszélve) a szlávok tényleg erőszakosabbak,mint a magyarok.
Nekünk van erről a már idézett közmondásunk, a szlovákoknak népdaluk:
Ešti som še neoženil, už me žena bije.
Dal som si ja vyhotovic tri dubovo kyje.
S jednym budzem ženu biti,
a stym druhym dzeci dzeci dzeci dzeci
a stym trecim kyja-kyjačiskom pujdzem na zaľety.
Fordítás:
Én még meg sem nősültem, máris ver az asszony.
Készítettem magamnak három tölgyfa dorongot.
Egyikkel fogom az aszonyt verni,
másikkal a gyerekeket gyrekeket ...
a harmadik nagy dorongal megyek udvarolni. ☻
A délszláv férfiaknál az asszonyverés az alap dolog. A jól nevelt asszony náluk, elnézést kér mielőtt elnézést kér.
Egy példa mennyire becsülik a feleségüket:
egy szerb férfival sakkoztunk a konyhában, miközben a felesége ásta a kertet. Az asztalon egy üveg pálinka és a poharak. Amikor kiürültek a poharak, a férfi elkiáltja magát, hogy "ŽENA!". Erre a felesége bejön, tölt pálinkát és megy vissza ásni! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!