Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fontosabb neki egy átkozott nyaralás, mint az édesanyám. Jogos a reakciója?
Anyukámnak május végén térdműtétje volt ezért nem tudott dolgozni, ebből kifolyólag kicsit pénz hiányba került. Csütörtökön tőlem kért kölcsön, de a férjem visszautasította, mert nyaralni akar menni a barátokkal jövöhéten és azt mondta szükség van minden pénzre. Egész éjjel aludni se bírtam olyan lelkiismeret furdalásom volt, amiért az utazásunk miatt nem adtam neki.Hozzá kell tennem, hogy anyu szinte minden hónap végén amikor látta, hogy pénz szükébe vagyunk kérés nélkül adott 5-10 ezer FT-ot és sose kellett visszadnunk, mert azt mondja az nem kölcsön. Most viszont a műtétje előtt se tudott dolgozni így tényleg szügsége volt a pénzre. Ezért tegnap délelőtt adtam neki 50ezer Ft-ot a fizetésemből. Délelőtt a férjem kérdezte mennyit utalt a cég és mondtam, hogy mennyit, de abből adtam anyunak is. Nem ordibált, pedig nagyon számítottam rá. Ma viszont közölte, hogy nélkülem megy nyaralni, mert én anyunak adtam a pénzemet. Elhihetitek, hogy nem azon a pénzen múlna, de nem is akartam ezt az egész utazást. Látta, hogy annyira nem érdekel, hogy ezt mondta ezért elkezdte összepakolni az ékszereimet, hogy eladja. Mondtam, hogy amit ő vett azt viheti, ahova akarja, de van amiket még édesapámtól kaptam, és ismerősöktől, vagy én vettem azokat nyugodtan visszapakolhatja. Erre elkezdett ordítani, mint egy sakál, hogy mennyire unja, hogy semmibe veszem a szavát és soha többet ne merjek egy forintot se senkinek kölcsön adni, mert mehetek a két gyerekkel amerra látok.
Tudom, hogy inkább meg kellett volna győznöm, hogy együtt adjuk oda, de anyunak nem volt ideje megvárni míg kikönyörgöm tőle, és miért ne adhatnák a saját anyámnak? Persze amikor ő adja ide az utólsó forintját kenyérre nekünk akkor nem mondja, hogy menjek a híd alá.
Az igazság az, hogy nem szeretik egymást anyuval, mert a férjemnek elítéllendő "foglalkozása" volt amikor összejöttünk és mindig félt, hogy engem is kényszerít ilyesmire. Mióta tisztességes állása van anyu nem bántja őt, de neki nehezére esne egy kedves szót is szólni hozzá.
Nagyon bunkó volt, hiába tudom, hogy én is nyakig hibás vagyok, de ezt erősnek éreztem. Ti mit gondoltok?
"a férjemnek elítéllendő "foglalkozása" volt amikor összejöttünk és mindig félt, hogy engem is kényszerít ilyesmire"
HA ez olyasmi, mint aminek hallatszik, akkor jogos, hogy anyukádnak nem tetszett a dolog.
De a leírtak szerint egyébként is meggondolnám a helyednek, hogy ilyen pénzéhes, önzö emberrel meddig maradnék.
Szerintem ha veled lenne komolyabb baj, akkor minden esélye megvan, hogy elküld a fenébe.
Ezt nem kellett volna extra megbeszélni, mert csak azt adtad (de csk részben) vissza, amit anyukádtól kaptatok.
Amikor elkezdtem olvasni a címet, arra gondoltam, persze, hogy fontosabb, miért is ne lenne az, én sem szeretném, ha az anyósom miatt nem tudnánk nyaralni. De aztán elolvasva a részleteket gyökeresen megváltozott a véleményem. Itt ne arról van szó, hogy nyaralni menjetek vagy anyukádnak segítenek. Te ebben a házasságban nem látszol, nem hallatszol. Oda mentek,akkor, amikor és ahova te akarod?Eldönti, hogy nyaralni megy, eldönti, hogy nem mehetsz vele, eldönti, hogy visszaveszi az ékszereket.(az meg furcsa, hogy a segítséget elfogadja)
Megütötte a szemem a férjed előző "foglalkozása" és anyukád félelme, hogy kényszeríteni fog téged. Ha egyelőre semmi "törvényellenesre" nem is kényszerít, valószínűleg hozzászokott, hogy a nőkkel így kell bánni. Ha nem lennének a gyerekek, biztatnálak, gondold át a dolgokat, de így sem ártana mert telik az idő és egyre rosszabb lesz a helyzeted.
Szerinte minden forintra szükség van, akkor miért akar nyaralni? Felelősségteljes apa.. Szerintem undorító, ahogy kikelt magáb, ez az ékszeres sztori meg...
Tényleg szükséged van egy ilyen gyökérre? A komolyabb vitákat hogy kezelné? Kapsz két atyait és kész?
Inkább költöznék anyukádhoz a gyerekekkel, ha elfértek.
Nem tisztel, üvölt veled, jó ez neked? :( a gyerekek meg nem ok, hogy egy ilyen emberrel élj.. :(
"De az igaz, hogy hónapok óta csúnyán viselkedik,"
Ne hunyd be a szemedet. Valami bomlik köztetek. A csúnyán viselkedésből pedig jönnek a még csúnyább viselkedések.
Megütni is csak akkor üt, ha megérdemled igaz? Azonnal pakolj és menekülj. Ha már belemásztál a lekvárba, evickélj is ki belőle, ha könnyű, ha nem. Legalább a gyerekeidre gondolj, ha majd miattuk lesz valami váratlan kiadás, akkor ők is menjenek a sunyiba, vagy majd elkezdi eladni az ő dolgaikat is?
Nagyon kívánom neked, hogy legyen elég erőd otthagyni ezt a... nem is tudom mit, mert az ilyen nem ember.
"a férjemnek elítélendő "foglalkozása" volt amikor összejöttünk "
- Ajaj, mi lehetett az?-töpreng a gyakorizó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!