Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan várja el a férjem, hogy megszervezzem a keresztelőt?
Egyikünk sem vallásos, templomi esküvőnk sem volt emiatt.
A lányunk születése óta a család nagyon erőlteti a keresztelőt. Én ezt nem szeretném, amit meg is mondok mindenkinek. A férjem azonban nem ilyen határozott, szerinte illene megkeresztelni mert mit fognak majd szólni az oviban meg az iskolában meg "mindenki" akarja. Mondtam hogy rendben, ha ennyire akarja, akkor nem bánom, bár hazugságnak tartom (az esetleges keresztszülők sem vallásosak, a családban senki nem az, senki nem fogja keresztény életre nevelni).
Pár hete mondogatja, hogy akkor nézzek utána hol van keresztény templom, mennyibe kerül, beszéljek a családdal hogy ki mikor ér rá - mondtam neki hogy eszemben sincs erre időt és energiát áldozni. Ha ő meg akarja keresztelni szóljon hogy mikor és hol, ott leszek. De ennyi.
Azóta nagyon haragszik rám, szerinte ez az én dolgom, sőt, kutya kötelességem.
Mi a véleményetek? Engedjek neki a békesség kedvéért?
Nem jogos a férjed elvárása. Ha akarja, kereszteltesse meg.
De szervezze is ő.
Nem, nem jogosan.
A férjed - már megbocsáss - úgy viselkedik, mint az akarnok, de gyenge, alattomos hisztikék szoktak: behajol a többség akarata előtt, mert gyáva, de átpasszolja a másiknak a feladatot, mert lusta és önző, aztán még ő van felháborodva, ha a másik nem csinálja meg és nem játssza el, hogy önként és dalolva rohan ügyintézni.
Ha annyira akarja, csinálja ő. Én meg nem keresztetném a gyereket senki kedvéért. Majd ha felnő, eldönti, hogy akar-e magának vallást, és ha igen, akkor milyet.
Mind a kettőtöknek gyerekes a viselkedése !! Mi az hogy egymástól várjátok a keresztelő megszervezését? Ember... Nehezedre esik elmenni abba a *** templomba és kérni egy **** időpontot? Erre a fél órára nem érsz rá komolyan??
Nem védem a férjedet amúgy. Nálunk a családban folyton a nők szervezkednek, nem esik nehezükre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!