Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Jogosan várja el a férjem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan várja el a férjem, hogy megszervezzem a keresztelőt?

Figyelt kérdés

Egyikünk sem vallásos, templomi esküvőnk sem volt emiatt.

A lányunk születése óta a család nagyon erőlteti a keresztelőt. Én ezt nem szeretném, amit meg is mondok mindenkinek. A férjem azonban nem ilyen határozott, szerinte illene megkeresztelni mert mit fognak majd szólni az oviban meg az iskolában meg "mindenki" akarja. Mondtam hogy rendben, ha ennyire akarja, akkor nem bánom, bár hazugságnak tartom (az esetleges keresztszülők sem vallásosak, a családban senki nem az, senki nem fogja keresztény életre nevelni).

Pár hete mondogatja, hogy akkor nézzek utána hol van keresztény templom, mennyibe kerül, beszéljek a családdal hogy ki mikor ér rá - mondtam neki hogy eszemben sincs erre időt és energiát áldozni. Ha ő meg akarja keresztelni szóljon hogy mikor és hol, ott leszek. De ennyi.

Azóta nagyon haragszik rám, szerinte ez az én dolgom, sőt, kutya kötelességem.

Mi a véleményetek? Engedjek neki a békesség kedvéért?

2014. jún. 14. 14:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
58%

Nem jogos a férjed elvárása. Ha akarja, kereszteltesse meg.

De szervezze is ő.

2014. jún. 14. 17:44
 12/22 anonim ***** válasza:
48%
Menjetek együtt érdeklődni. Ha erre se hajlandó, akkor melléfogott, mert annyit még a látszatra kereszteltetőktől is elvárnak, hogy apja is legyen a gyereknek.
2014. jún. 14. 18:48
 13/22 anonim ***** válasza:
43%
Bocs hamarabb elment: Szóval ha ott vagytok el lehet mondani, hogy az apa és a családja szeretné, de hogy jön már ki, hogy egyedül állítasz oda, és ezt mondod. Ha annyira akarja az apuka, akkor, vállalja a kockázatot is, hogy elutasítják, vagy feltételeket szabnak neki.
2014. jún. 14. 18:51
 14/22 anonim ***** válasza:
60%
Ha meg lenne valamelyikőtök keresztelve, akkor egy református lelkész még csak-csak azt mondaná, hogy oké, de mivel nem vagytok és nem is vagytok csak polgárilag házasok, nem valószínű, hogy bárki is megkeresztelné a gyereket. Mondd el ezt a férjednek, s ha mindennek ellenére akarja a keresztelőt, azt is mondd el neki, hogy ő menjen könyörögni a lelkésznek.
2014. jún. 14. 20:57
 15/22 anonim ***** válasza:
66%

Nem, nem jogosan.

A férjed - már megbocsáss - úgy viselkedik, mint az akarnok, de gyenge, alattomos hisztikék szoktak: behajol a többség akarata előtt, mert gyáva, de átpasszolja a másiknak a feladatot, mert lusta és önző, aztán még ő van felháborodva, ha a másik nem csinálja meg és nem játssza el, hogy önként és dalolva rohan ügyintézni.

Ha annyira akarja, csinálja ő. Én meg nem keresztetném a gyereket senki kedvéért. Majd ha felnő, eldönti, hogy akar-e magának vallást, és ha igen, akkor milyet.

2014. jún. 14. 22:17
 16/22 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem is szervezze az, akinek fontos.
2014. jún. 14. 22:25
 17/22 anonim ***** válasza:
58%
Nálunk ez úgy zajlott,hogy anyósom akarta nagyon ,hogy meglegyen keresztelve a lányom,először nyaggatott,aztán már sírt,hogy neki ez fontos,mondtam neki,hogy ok,de én nem szervezem,nem veszek a gyereknek külön ruhát rá,és a kaját sem állom,ha ő ezt mind vállalja akkor tőlem aztán meglehet keresztelni a gyereket,vállalta.
2014. jún. 14. 23:37
 18/22 anonim ***** válasza:
43%

Mind a kettőtöknek gyerekes a viselkedése !! Mi az hogy egymástól várjátok a keresztelő megszervezését? Ember... Nehezedre esik elmenni abba a *** templomba és kérni egy **** időpontot? Erre a fél órára nem érsz rá komolyan??

Nem védem a férjedet amúgy. Nálunk a családban folyton a nők szervezkednek, nem esik nehezükre...

2014. jún. 15. 19:05
 19/22 anonim ***** válasza:
81%
18: Nem neki fontos, hanem a férjének. Aki - a kérdés szerint - azt sem tudja, hol van a környékükön keresztény templom, tehát marhára vallásos lehet.
2014. jún. 15. 22:06
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Alapbol azt mondanam, hogy csinalja az, akinek fontos, nem is ertem, miert rad duhos a ferjed, legyen duhos azokra, akik eroltetik. Viszont en nem tudnam elnezni, ha a ferjem ezen ragodna, es felajanlanam, hogy par dolgot megcsinalok, ha egyreszt o is beszall, es legalabb a dolgok felet elintezni, masreszt pedig megcsinal helyettem valamit, vagy legalabb a fejemet megmasszirozza utana, vagy vmi kis kedvesseggel kifejezi, megkoszoni, akkor segitenek neki, de az hogy csak ugy elvarja, az nem megy.
2014. jún. 16. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!